co mam zmienić w moim rowerze?

uzurpator
Kontakt:

Post autor: uzurpator »

Bombell:
Obviously :> Nie ściągniesz tak dobrze szybkozamykaczem jak sztywną osią, a dorobienie osi do NT DO 42 kosztuje tyle co gotowa ośka z novateca - a dostajesz jeszcze "gruby" szybkozamykacz.

Co do ZOOMa - to kierownice prawdopodobnie bym sobie darował, ale mostek? Jak ma cztery śruby to tego się nie da zepsuc. Podobnie jak sztycy.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

uzurpator pisze:Nie ściągniesz tak dobrze szybkozamykaczem jak sztywną osią
No nie zaprzeczam ale jeszcze zalezy jaki ten A-gang bo nie każdy ma poziome haki, żeby był problem z wypadającym.
uzurpator pisze:dorobienie osi do NT DO 42 kosztuje
40zł :) bo sam dorabiałem oś na śruby :)
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

uzurpator pisze:Minimalny luz + kilka skoków to w najlepszym przypadku rozwalona korba, a w najgorszym rozwalona twarz.
http://www.pinkbike.com/photo/2458738/
lekko wyrobiony kwadrat byl a skakalem z malej goreczki wiec radze uwazac
swistak
Kontakt:

Post autor: swistak »

mostek kupuje od kumpla za 30zł i daje mi kiere ns gratis. co do kiery do jest już troche skatowana więc zostawiam starą, a co do piasty to kupuje novatec NT DO 42 SB na 4maszynach z szybko zamykaczem :roll:
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

Blackdemon - takie coś to i w ogóle bez luzu można zrobić, gdzieś widziałem nawet foty uwalonego w ten sposób wielowypustu. To jest ostatnia rzecz na jakiej wypada oszczędzać jak się skacze i niesetety sam muszę sie przyznać z lekkim wstydem, że jezdżę na Deore na Octalinku...

Skoro o Octalinku mowa - nie wiem czemu koledzy założyli, że to Alivio które ma swistak jest na kwadrat, są perzecież także na OL. Oczywiscie nie oznacza to automatycznie że się nadają (mi się wydaje nawet, że porządna lita oś kwadratowa będzie lepiej znosiła obciążenia niż rurka OL ze stosunkowo cienką ścianką), ale czegoś takiego nie trzeba kontrolować, raczej wymienić niezwłocznie...
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

jak to w agangu jest piasta 135? kumpel mial dartmoora a wczesinej jezdzil przez dwa dni na moim kole ze standardowym rozstawem i bylo ok..
Vermin
Kontakt:

Post autor: Vermin »

uzurpator ale żeś bzdury popisał na poprzedniej stronie... HAHAHA to ok, to ok, ziom to mu nie wytrzyma 2 miesiący, na początku...
Vermin, Baca.
ppatryk
Kontakt:

Post autor: ppatryk »

Michal4X pisze:co do obreczy to powinienes brac 26" bo z 24" jest roznie.. s-type bedzie dobrym wyborem Smile.. a mostek jak pisalem truvativa bedzie najlepsza z najtanszych opcji..
a moze obrecz DT SWISS promocja akurat jest na rowerowy.com
http://www.rowerowy.com/obrecze/dt/dt_fr_d.html'
mostek moze sobie kup Truvativa a jak zdolasz zebrac troche wiecej kasy to moze kup nawet uzywana Tioge CUBE w dobrym stanie o ile znajdziesz bardzo fajny mostek
...
Michal4X
Kontakt:

ppatryk dt fr 6.1d = plastelina.. duzo osob z forum o tej obreczy juz pisalo..

nie jedna osoba ma s-type (w tym ja na przodzie i tyle) i te obrecze sa swietne a waga w granicach ok 650 g wiec nie tak duzo jak na tak wytrzymala obrecz..

pzdr
ppatryk
Kontakt:

Post autor: ppatryk »

aha nie wiedzialem nie jezdzilem na niej
...
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Michal4X pisze:jak to w agangu jest piasta 135? kumpel mial dartmoora a wczesinej jezdzil przez dwa dni na moim kole ze standardowym rozstawem i bylo ok..
Byc moze to dlatego, ze STANDARDOWY rozstaw hakow tylnego kola to 135 mm i WLASNIE TAKI rozstaw ma Twoja rama, rama Twojego kolegi, A-Gang, Dragstar, wiekszosc rowerow z marketu...

Prosze Cie, nie pisz nic wiecej, bo widze ze jezdzisz niedlugo, a probujesz z siebie na sile zrobic fachowca na forum. Poczytaj, porob przy rowerze, a pisz dopiero jak bedziesz czegos pewny.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

Michal4X dojebales z tym rozstawem ^^
Michal4X
Kontakt:

bo cos poje*****.. nie sprawdzalem nigdy jaki ma rozstaw tyle kolo.. ostatnio widzialem na allegro przy zdjeciu ns surge-a baza kol 1073 to o co w tym chodzi mi tam wchodzi normalnie 135.. i przepraszam panie idealny morthias za to ze to napisalem ale nie jestem tak idealny jak ty.. btw jezdze juz dwa lata ;]
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

Michal4X baza kol, to inaczej rozstaw kol... zreszta... tak trudno zajzec chodzby w geo na stronie ns-a?
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Michal4X, nie chodzi o bycie idealnym, tylko jak sie, jak Ty to mowisz:
Michal4X pisze: nie sprawdzalem nigdy jaki ma rozstaw tyle kolo..
To sie nie pisze, a przynajmniej sprawdza sie przed napisaniem (ja czesto sprawdzam, nawet jak jestem czegos niemal pewny).

Michal4X pisze: ostatnio widzialem na allegro przy zdjeciu ns surge-a baza kol 1073 to o co w tym chodzi
Baza kol to odleglosc od tylnej do przedniej osi kola, rozstaw osi to odleglosc miedzy hakami (amortyzatora albo ramy) mierzona w ich wnetrzu.

Michal4X pisze:btw jezdze juz dwa lata ;]
No to mowie, widac ze jezdzisz niedlugo ;). Ale czlowiek ciagle sie uczy. Naprawde, sprawdzaj informacje zanim cos napiszesz, pomaga i Tobie i innym - nikogo nie wprowadzisz przez przypadek w blad ;).
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Michal4X
Kontakt:

myslalem ze baza kol to jest wlasnie rozstaw.. sorka.. nastepnym razem bede sprawdzal :P..

pzdr i jeszcze raz sorka za wprowadzenie w blad :P teraz juz bede wiedzial :D
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Michal4X cholera to jakie koła trzeba by było pakowac zeby rozstaw wynosił ponad metr ;)
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

Vermin z całym szacunkiem ale co Ty wypisujesz to głowa mała? Jeżeli ktoś ma słaby bajk to nie może jeździć FR? Nie mam zielonego pojęcia o Twoim poziomie jazdy ani o Twoim sprzęcie ale mogę się założyć że jest spora masa ludzi którzy na 'słabym rowerze' odpierdzielają bardziej niesamowite FR niż Ci się kiedykolwiek śniło. Nie ważne na czym jeździsz ale jak jeździsz! A poza tym zastanów się nad pierwotnym znaczeniem zbitki słów free i ride.

sry za mały OT ale się poirytowałem!
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
Michal4X
Kontakt:

Spaced bo myslalem ze to w mm jest podane albo ze jest jakis blad :P
ODPOWIEDZ