Dźwiękoszczelne drzwi.
Dźwiękoszczelne drzwi.
Pytanie może nie standardowe, ale je zadam. Jak wytłumic drzwi w pokoju. Mam takie drewniane z szybkami. Wkurza mnie jak się uczę i słyszę dzwięk telewizora dochodzący z sąsiedniego pokoju, który ogląda mój ojciec. (nie tylko to mnie wkurza :p). Macie jakieś dobre patenty na to? Jakaś gąbka czy cóś? Tylko, żeby to wyglądało tak, że mozna na to patrzyc.
mrutbdg, wytloczki od jajek nie tlumia dzwieku, poprawiaja tylko wlasciwosci akustyczne pomieszczenia (jak obkleisz cale sciany wytloczkami masz zajebista akustyke - dzwiek zamiast odbijac sie od scian "rozbija sie" o nie, eliminuje to calkowicie poglos pomieszczenia). Tlumia w malym stopniu. Sprawdzony sposob na tlumienie to podwojna scianka, wypelniona wewnatrz welna mineralna.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
najlepiej wymienc drzwi, bo normalnymi sposobami nie uzyskasz dobrego wyciszenia.
Wystarcza zwykle drzwi, ktore sa w miare dopasowane do framugi, mozna obkleic boki taka gumka wyciszajaca, mozna to kupic w jakis practicerach czy obi. Mi przynioslo to zadowalajace efekty, bo tez mnie wpienial telewizor :P
Wystarcza zwykle drzwi, ktore sa w miare dopasowane do framugi, mozna obkleic boki taka gumka wyciszajaca, mozna to kupic w jakis practicerach czy obi. Mi przynioslo to zadowalajace efekty, bo tez mnie wpienial telewizor :P