Dźwiękoszczelne drzwi.

paralitax
Kontakt:

Dźwiękoszczelne drzwi.

Post autor: paralitax »

Pytanie może nie standardowe, ale je zadam. Jak wytłumic drzwi w pokoju. Mam takie drewniane z szybkami. Wkurza mnie jak się uczę i słyszę dzwięk telewizora dochodzący z sąsiedniego pokoju, który ogląda mój ojciec. (nie tylko to mnie wkurza :p). Macie jakieś dobre patenty na to? Jakaś gąbka czy cóś? Tylko, żeby to wyglądało tak, że mozna na to patrzyc.
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

wytlaczanki od jajek tlumia swietnie dziwiek :P ale bys musial czyms to pozniej ladnie zamaskowac :)
Demo 8 2010 BoXXer Race
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

mrutbdg, wytloczki od jajek nie tlumia dzwieku, poprawiaja tylko wlasciwosci akustyczne pomieszczenia (jak obkleisz cale sciany wytloczkami masz zajebista akustyke - dzwiek zamiast odbijac sie od scian "rozbija sie" o nie, eliminuje to calkowicie poglos pomieszczenia). Tlumia w malym stopniu. Sprawdzony sposob na tlumienie to podwojna scianka, wypelniona wewnatrz welna mineralna.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
04dw
Kontakt:

Post autor: 04dw »

najlepiej wymienc drzwi, bo normalnymi sposobami nie uzyskasz dobrego wyciszenia.

Wystarcza zwykle drzwi, ktore sa w miare dopasowane do framugi, mozna obkleic boki taka gumka wyciszajaca, mozna to kupic w jakis practicerach czy obi. Mi przynioslo to zadowalajace efekty, bo tez mnie wpienial telewizor :P
ODPOWIEDZ