BH 04-05 VS BH 06-07 szybki temat
-
- moderator
- Kontakt:
Wypowiem sie jako posiadacz big hita 06. Podzielam zdanie Spaceda. Rama ma bardzo fajną geometrie, krotki tylni trojkat, optymalna wysokosc suportu (ok 365 mm), kat glowki 66 stopni - blizej tej geometrii do DH niz do FR. Mowa oczywiscie o niskim ustwieniu. Praca jak w kazdym innym big cie. Co do wyglądu - o gustach sie nie dyskutuje. Mi sie podobaly starsze, ale suma sumarum nowe biją je na łeb. Inna sprawa, ze poskladany rower prezentuje sie lepiej niz sama rama. Moj rower ponizej.

ja jeżdże bardziej w FR niż DH. Dobra, wybór padł, biore sterego bo raczej nie wyrobie sie kasowo no nowego i jeszcze koło musiałbym na 26" zmienić :/groochas pisze:blizej tej geometrii do DH niz do FR
Dzięki chłopaki

groochas zarąbisty bike

ale tu już chodzi o kase... i tak raczej w Angli kombinuje ramke z damperem i mam tak 1800 a nową to może bym doastał ale na Vanilli R (którą miałem w Signie FR2 i wolałbym coś "lepszego" ).
motomysz powiedz mi czy poczuje dużą różnicę z Juniora 06 na 888RC/RC2X (waże ok 68)? Oczywiście amora planuje na wiosne
bo sporo osób mi proponuje do BH Monstera 
motomysz powiedz mi czy poczuje dużą różnicę z Juniora 06 na 888RC/RC2X (waże ok 68)? Oczywiście amora planuje na wiosne

podłączę się pod temat 
czym właściwie się różnią wersje 2006 - 2007 - 2008 mowa o I, II oraz III
Osprzęt pomijamy jakie są jeszcze różnice? W katalogach III ma "więcej skoku" ale czy aby faktycznie?
Wyrwałem BH III z 2007 dla tego pytam chcę wiedzieć czym się właściwie rożni od reszty załogi
Długość dampera skok?
Z góry dzięki za info.

czym właściwie się różnią wersje 2006 - 2007 - 2008 mowa o I, II oraz III
Osprzęt pomijamy jakie są jeszcze różnice? W katalogach III ma "więcej skoku" ale czy aby faktycznie?
Wyrwałem BH III z 2007 dla tego pytam chcę wiedzieć czym się właściwie rożni od reszty załogi

Długość dampera skok?
Z góry dzięki za info.
off_road wszystkie ramy 2006-2008 z tego co zauwazylem powinny byc identyczne:
III maja wiecej skoku 8,2 bo damper ma 2,75 skoku 8,2/2,75=2,98
I,II -skok ramy 7,5, dampera 2,5 analogicznie 7,5/2,5=3
wiec przelozenie niemal identyczne, wiec ramy teoretycznie identyczne, wywnioskowalem to po analizie danych ze sklepow internetowych wiec moga byc bledy
III maja wiecej skoku 8,2 bo damper ma 2,75 skoku 8,2/2,75=2,98
I,II -skok ramy 7,5, dampera 2,5 analogicznie 7,5/2,5=3
wiec przelozenie niemal identyczne, wiec ramy teoretycznie identyczne, wywnioskowalem to po analizie danych ze sklepow internetowych wiec moga byc bledy
Wszystkie big hity sa zaje$%%ste!! 04-05 to najlepsze wedlug mnie modele ale maja male kolo z tylu a o dobre oponki coraz ciezej :/ 06-08 tez sa mistrz
nie widzialem jeszcze peknietego big hita a ludzie katuja je ostro. 09 berdziej racingowa geo
co ie kupisz z serii BH wszystko bedzie piene i konkretne. To niezawodny i uniwersalny sprzet. nie wnikam w katy i jakies liczby to po prostu MEGA RAMY i kropka