http://www.dobrerowery.com/ MK Bike - LIPA!

Acidusss
Kontakt:

Post autor: Acidusss »

Jak widać zdania są mocno podzielone. Ja niestety należę do niezadowolonych klientów. I to mimo, że miałem jedynie w 2 sprawach kontakt. Szukałem konkretnych hamulców i niestety jedyne z czym się spotkałem to z krytyką ,że się nie znam, że oni maja lepsze i mogą mi sprzedać te co mają ( dodam, że poszukiwane przeze mnie hamulce w ofercie teoretycznie mają ).
Zamawiałem później obręcze i czekałem 3 tyg (mimo, że miały być góra w tydzień ). W końcu kupiłem gdzie indziej ( zadzwoniłem i poinformowałem, że rezygnuję z zamówienia bo nie potrafią go zrealizować ). Tydzień później dzwonią ze sklepu, że są. Powiedziałem, że już mam i dzwoniłem do nich, że rezygnuję z zamówienia. To jeszcze opieprzony zostałem, że jestem niepoważny, że narażam ich na straty itp Jak dla mnie dno, nie robię tam zakupów od tego czasu i absolutnie nie polecam.

U mnie są na absolutnym końcu znanych mi sklepów w PL. Trzeciej szansy nie daję
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Panowie może od początku:
- istnieją 2 sklepy o nazwie mkbike:
MKbike (tradycyjny - Sosnowiec, Jaworzno, Sopot, Gdańsk)
http://www.mkbike.com.pl/
MKbikeonline - Gliwice
http://www.mkbikeonline.com/

...wiele osób traktuje te sklepy jakby to był ten sam sklep a nie jest...
miałem kilkukrotnie okazję robić zakup w mkbikeonline z Gliwic, również dużo kolegów robiło tam zakupy i nikt nigdy nie narzekał - kontakt wzorowy (osoba na GG jest bardzo obyta w tym sporcie i ogólnie kuma co w trawie piszczy), kilkukrotnie udało mi się dogadać co do ewentualnych upustów - czasami można się zdziwić ile mogą opuścić na droższych komponentach!!! - naprawdę szczerze polecam!!
Co prawda znam tańsze sklepy - lokalne - gdzie kolega zawsze doradzi a i cenę przebije - kwestia ze trzeba tylko poczekać ciut dłużej bo nie zawsze się opłaca sprowadzać paczki dla taniego przedmiotu na sklep, druga sprawa to ewentualna gwarancja, w tradycyjnym sklepie jest pewniejsza (bo w sieci często jest wirtualna i "megaczasochłona"), kiedyś byłą duża różnica pomiędzy ceną Allegro a tradycyjnymi sklepami, teraz już się zaciera, plus rabat w zaprzyjaźnionym sklepie (często wychodzi naprawdę dużo taniej) - wybór należy do Was.
Acidusss
Kontakt:

Post autor: Acidusss »

Mowa zdecydowanie o tym pierwszym.

Szkoda, że ten drugi traci przez podobną nazwę.
freed
Kontakt:

Post autor: freed »

Mkbike w sopocie i Gdańsk to bardzo dobre,profesjonalne sklepy rowerowe. Pracują tam sami bikerzy z prawdziwego zdarzenia jak i sam koralgol dorabiał sobie w wakacje w sopocie więc nie traktujmy wszystkich z góry ! Nie wiem jak przez internet ale przez telefon i na miejscu da rade załatwić ,a jak kupujesz dłużej prowadzą Twoje konto i dostajesz upusty. O sosnowcu słyszałem,że tragedia;].
Ride 4 Fun ! Biatch !
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

dhcyc nie, żeby splajtowało ale jesli sklep notorycznie robi problemy to warto o tym wspomnieć. Wez pod uwage, ze np. gdyby nie to nie wiedzielibysmy jak dobrze klientów traktuje extremeshop ;)
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

nieno to ja wiem, w końcu fora są po to zeby się dzielić takimi informacjami i jak coś ludzi ostrzegać, ale według mnie są to poprostu w tym wypadku pojedyncze przypadki, bo nie wiem czy kiedyś wcześneij słyszałem coś podobnego o mkbike
http://dhcyc.pinkbike.com
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

dhcyc jak widac tych przypadków troche jest ;)
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

ale jakby mieli zacząc wypisywać ci zadowoleni to by procent był jednak myśle że nikły :)
http://dhcyc.pinkbike.com
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

freed pisze:Mkbike w sopocie i Gdańsk to bardzo dobre,profesjonalne sklepy rowerowe. Pracują tam sami bikerzy z prawdziwego zdarzenia jak i sam koralgol dorabiał sobie w wakacje w sopocie więc nie traktujmy wszystkich z góry !
Masz z nimi jakieś układy że tak piszesz? To że Koralgol sobie u nich dorabiał, nic nie znaczy - jest przez nich sponsorowany i tyle. Z tego co wiem to ma tam kumpli i sklep jest z jego miasta, więc nic w tym dziwnego. (nie wiem czy on traktuje ludzi jak inni, jego nigdy tam nie widziałem)

"pracują tam sami bikerzy z prawdziwego zdarzenia" - tfu! To ostatnie co bym powiedział. Czy prawdziwy biker jest "nieuprzejmy" dla "kolegów po fachu"? Czy obchodzi go tylko kasa - jak sklepikarza - bardzej niż pomoc rowerzystom? Jakoś nawet w SkiTeamie obsługa jest lepsza, bo przynajmniej się choć trochę angażują w pomoc klientom, a nie wzdychają...

"to bardzo dobre,profesjonalne sklepy rowerowe" - tylko dlatego że mają duży wybór części i jak zapłacisz to zrobią "profesjonalnie" wiele rzeczy? Bo profesjonalnego podejścia do ludzi to im brakuje (tzn ludzkiego-rowerowego-pomocnego. Bo pieniężne to mają).

"więc nie traktujmy wszystkich z góry !" - nie... tylko inni są po prostu niżsi...

Teraz mój ojciec pamiętający doskonale czasy komuny, dziwi się jak to sprzedawcy zwykłego obuwniczego dbają o klienta. Widać MK-bike ciągle żyje w "tamtych" latach.
http://brooce.pinkbike.com
Prenrzyk
Kontakt:

Post autor: Prenrzyk »

Mkbike w Sopocie to lipaaaaa....
Ile razu o coś się pytam to sprzętu nie mają... Zaczynając od supportu kończąc na napinaczach dobrych...

I te ceny...
Odkręcenie supportu 50 zł chyba ich gniecie na głowe ;/
Za tą kasę to będę siedział 3 dni aż sam zrobię...

PORAŻKA !!!!!!
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

jak juz ktos wygrzebal temat o mkbike to i ja sie wypowiem.
zamowilem u nich ostatnio:
-2 swampthingi 2.35 42a
-2miniony f 42a
-os 150x12
-3 detki michelin c4 latex
15min po dokonaniu zamowienia dzwoni do mnie pan z mkbike z informacja ze swampthingow nie ma w mieszance 42a juz ale ma w 60 i ze tez jest bardzo miekka (hahaha). no to zrezygnowalem ze swampthingow, pan powiedzial ze wysle reszte zamowienia jeszcze w tym samym dniu za pobraniem kurierem.
bardzo dobry kontakt z tym sklepem, naprawde odpisuja co chwile.
na 2gi dzien dostalem maila ze paczka zostala wyslana.
po swietach paczki dalej nie bylo widac, i po 1.5tyg dostalem maila ze jednak minionow tez nie ma w 42a.
zrezygnowalem z zamowienia calkowicie.
nie polecam.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

co do mkbikeonline:
zamówiłem usztywniacz 661, jeszcze w tamtym roku. Po odkopaniu tego tematu pokusiłem się i napisałem na gg czy na pewno już to wysłali. Dostałem odpowiedź, że nie bo nie ma na magazynie (w sklepiku był jako dostępny oczywiście) i ma być w tym tygodniu. Mam nadzieje że będzie, bo bez tego cholerstwa to mogę tylko się przejechać, a nie pojeździć.
Nie przekreślam tego sklepu, ani nie mówię, że nie polecam, bo poprzednie zamówienie było ok, ale jak by nie patrzeć denerwujące są takie sytuacje.
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

temat nie jest o Mkbikieonline a o Mkbike to 2 różne firmy
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
tech
Kontakt:

Post autor: tech »

Bo taki jest MK-Bike. Sklep do dupy, a klienta traktują tam jak wroga. Ostatnio kumpel sobie przebił tam oponę na pinezkach, które miały przytrzymywać wykladzinę.... "tak, tak na pewno u nas. Bo my nie mamy co robić tylko pinezki rozrzucać..." Dobrze że mu pozwolili kupić nową dętkę i zmienili...

Drugi przykład - nie chcieli podać długości szprych tylko dlatego że koleś samemu składał koło ( = nie u nich). W takich sklepach się niestety nie kupuje. Wchodzisz - i taka zajebista atmosfera typu "kurka, znowu kolejny frajer mi nie daje w spokoju poczytać gazety"
po pierwsze w mk w sopocie wykladzina niejest przypinana na pinezki wiec jak cos piszesz to nieprzekrecaj, po drogie koles przebil sobei to przed sklepem na tarasie i domagal sie zeby sklep mu dal nowa detke i wymienil bo to napewno ich pinezka :D wiem bo bylem przy tej akcji

co do podawania dlugosci szprych, to nie podaja bo prog do wyliczania sie myli i oni ci dadza szprychy a ty wrucisz ze niedobre, sciagnij sobei program wylicz szprychy i poprostu powiedz jakie ci potrzebne a napewno sprzedadza

skomentowal bym ejszcze pare innych glopich zarzutow ale mi sie niechce, jak dlamnie jeden z najleprzych serwisow :)
royal delfi
Kontakt:

Post autor: royal delfi »

mk bike... kawał cwaniaków z nich ! jak dałem im kiedyś rower do serwisu w ktorym mi mieli zrobić przegląd generalny i przeczyścić hample (odpowietrzyć, wyczyścić tarcze bo miałem w oleju itp...) to jak odebrałem rower to było tak jak było a kase wzieli ! ale naszczeście miałem tylko jedną taką sytuacje potem było już spoko ale wogóle tam jakaś ciemnota pracuje :twisted:
viejo
Kontakt:

Post autor: viejo »

Rowniez sie wypowiem co do tego sklepu. Notoryczny brak na stanie czesci, ktore maja niby dostepne w ofercie. Ostatnio jak sie spieszylem to sie okazalo, ze zamowionej przerzutki nie ma ale bedzie pod koniec lutego lub jakas syfna shimano biore w zamian.
Na temacie sie znaja slabo i regularnie wciskaja lezaki magazynowe zamiast tego co sie chce. Nie polecam, chyba, ze mocno przycisnie i nie ma wyjscia.
tech
Kontakt:

Post autor: tech »

to jeszcze jak sie wypowiadacie dodajcie na temat ktorego sklepu
royal delfi
Kontakt:

Post autor: royal delfi »

ja mówiłem o Jaworznie... a i jeszcze zapomniałem dodać, że w mk biku jest mega mega ale to mega drogo ! ! ! :roll:
ODPOWIEDZ