http://www.dobrerowery.com/ MK Bike - LIPA!
Jak widać zdania są mocno podzielone. Ja niestety należę do niezadowolonych klientów. I to mimo, że miałem jedynie w 2 sprawach kontakt. Szukałem konkretnych hamulców i niestety jedyne z czym się spotkałem to z krytyką ,że się nie znam, że oni maja lepsze i mogą mi sprzedać te co mają ( dodam, że poszukiwane przeze mnie hamulce w ofercie teoretycznie mają ).
Zamawiałem później obręcze i czekałem 3 tyg (mimo, że miały być góra w tydzień ). W końcu kupiłem gdzie indziej ( zadzwoniłem i poinformowałem, że rezygnuję z zamówienia bo nie potrafią go zrealizować ). Tydzień później dzwonią ze sklepu, że są. Powiedziałem, że już mam i dzwoniłem do nich, że rezygnuję z zamówienia. To jeszcze opieprzony zostałem, że jestem niepoważny, że narażam ich na straty itp Jak dla mnie dno, nie robię tam zakupów od tego czasu i absolutnie nie polecam.
U mnie są na absolutnym końcu znanych mi sklepów w PL. Trzeciej szansy nie daję
Zamawiałem później obręcze i czekałem 3 tyg (mimo, że miały być góra w tydzień ). W końcu kupiłem gdzie indziej ( zadzwoniłem i poinformowałem, że rezygnuję z zamówienia bo nie potrafią go zrealizować ). Tydzień później dzwonią ze sklepu, że są. Powiedziałem, że już mam i dzwoniłem do nich, że rezygnuję z zamówienia. To jeszcze opieprzony zostałem, że jestem niepoważny, że narażam ich na straty itp Jak dla mnie dno, nie robię tam zakupów od tego czasu i absolutnie nie polecam.
U mnie są na absolutnym końcu znanych mi sklepów w PL. Trzeciej szansy nie daję
Panowie może od początku:
- istnieją 2 sklepy o nazwie mkbike:
MKbike (tradycyjny - Sosnowiec, Jaworzno, Sopot, Gdańsk)
http://www.mkbike.com.pl/
MKbikeonline - Gliwice
http://www.mkbikeonline.com/
...wiele osób traktuje te sklepy jakby to był ten sam sklep a nie jest...
miałem kilkukrotnie okazję robić zakup w mkbikeonline z Gliwic, również dużo kolegów robiło tam zakupy i nikt nigdy nie narzekał - kontakt wzorowy (osoba na GG jest bardzo obyta w tym sporcie i ogólnie kuma co w trawie piszczy), kilkukrotnie udało mi się dogadać co do ewentualnych upustów - czasami można się zdziwić ile mogą opuścić na droższych komponentach!!! - naprawdę szczerze polecam!!
Co prawda znam tańsze sklepy - lokalne - gdzie kolega zawsze doradzi a i cenę przebije - kwestia ze trzeba tylko poczekać ciut dłużej bo nie zawsze się opłaca sprowadzać paczki dla taniego przedmiotu na sklep, druga sprawa to ewentualna gwarancja, w tradycyjnym sklepie jest pewniejsza (bo w sieci często jest wirtualna i "megaczasochłona"), kiedyś byłą duża różnica pomiędzy ceną Allegro a tradycyjnymi sklepami, teraz już się zaciera, plus rabat w zaprzyjaźnionym sklepie (często wychodzi naprawdę dużo taniej) - wybór należy do Was.
- istnieją 2 sklepy o nazwie mkbike:
MKbike (tradycyjny - Sosnowiec, Jaworzno, Sopot, Gdańsk)
http://www.mkbike.com.pl/
MKbikeonline - Gliwice
http://www.mkbikeonline.com/
...wiele osób traktuje te sklepy jakby to był ten sam sklep a nie jest...
miałem kilkukrotnie okazję robić zakup w mkbikeonline z Gliwic, również dużo kolegów robiło tam zakupy i nikt nigdy nie narzekał - kontakt wzorowy (osoba na GG jest bardzo obyta w tym sporcie i ogólnie kuma co w trawie piszczy), kilkukrotnie udało mi się dogadać co do ewentualnych upustów - czasami można się zdziwić ile mogą opuścić na droższych komponentach!!! - naprawdę szczerze polecam!!
Co prawda znam tańsze sklepy - lokalne - gdzie kolega zawsze doradzi a i cenę przebije - kwestia ze trzeba tylko poczekać ciut dłużej bo nie zawsze się opłaca sprowadzać paczki dla taniego przedmiotu na sklep, druga sprawa to ewentualna gwarancja, w tradycyjnym sklepie jest pewniejsza (bo w sieci często jest wirtualna i "megaczasochłona"), kiedyś byłą duża różnica pomiędzy ceną Allegro a tradycyjnymi sklepami, teraz już się zaciera, plus rabat w zaprzyjaźnionym sklepie (często wychodzi naprawdę dużo taniej) - wybór należy do Was.
Mkbike w sopocie i Gdańsk to bardzo dobre,profesjonalne sklepy rowerowe. Pracują tam sami bikerzy z prawdziwego zdarzenia jak i sam koralgol dorabiał sobie w wakacje w sopocie więc nie traktujmy wszystkich z góry ! Nie wiem jak przez internet ale przez telefon i na miejscu da rade załatwić ,a jak kupujesz dłużej prowadzą Twoje konto i dostajesz upusty. O sosnowcu słyszałem,że tragedia;].
Ride 4 Fun ! Biatch !
Masz z nimi jakieś układy że tak piszesz? To że Koralgol sobie u nich dorabiał, nic nie znaczy - jest przez nich sponsorowany i tyle. Z tego co wiem to ma tam kumpli i sklep jest z jego miasta, więc nic w tym dziwnego. (nie wiem czy on traktuje ludzi jak inni, jego nigdy tam nie widziałem)freed pisze:Mkbike w sopocie i Gdańsk to bardzo dobre,profesjonalne sklepy rowerowe. Pracują tam sami bikerzy z prawdziwego zdarzenia jak i sam koralgol dorabiał sobie w wakacje w sopocie więc nie traktujmy wszystkich z góry !
"pracują tam sami bikerzy z prawdziwego zdarzenia" - tfu! To ostatnie co bym powiedział. Czy prawdziwy biker jest "nieuprzejmy" dla "kolegów po fachu"? Czy obchodzi go tylko kasa - jak sklepikarza - bardzej niż pomoc rowerzystom? Jakoś nawet w SkiTeamie obsługa jest lepsza, bo przynajmniej się choć trochę angażują w pomoc klientom, a nie wzdychają...
"to bardzo dobre,profesjonalne sklepy rowerowe" - tylko dlatego że mają duży wybór części i jak zapłacisz to zrobią "profesjonalnie" wiele rzeczy? Bo profesjonalnego podejścia do ludzi to im brakuje (tzn ludzkiego-rowerowego-pomocnego. Bo pieniężne to mają).
"więc nie traktujmy wszystkich z góry !" - nie... tylko inni są po prostu niżsi...
Teraz mój ojciec pamiętający doskonale czasy komuny, dziwi się jak to sprzedawcy zwykłego obuwniczego dbają o klienta. Widać MK-bike ciągle żyje w "tamtych" latach.
http://brooce.pinkbike.com
Mkbike w Sopocie to lipaaaaa....
Ile razu o coś się pytam to sprzętu nie mają... Zaczynając od supportu kończąc na napinaczach dobrych...
I te ceny...
Odkręcenie supportu 50 zł chyba ich gniecie na głowe ;/
Za tą kasę to będę siedział 3 dni aż sam zrobię...
PORAŻKA !!!!!!
Ile razu o coś się pytam to sprzętu nie mają... Zaczynając od supportu kończąc na napinaczach dobrych...
I te ceny...
Odkręcenie supportu 50 zł chyba ich gniecie na głowe ;/
Za tą kasę to będę siedział 3 dni aż sam zrobię...
PORAŻKA !!!!!!
jak juz ktos wygrzebal temat o mkbike to i ja sie wypowiem.
zamowilem u nich ostatnio:
-2 swampthingi 2.35 42a
-2miniony f 42a
-os 150x12
-3 detki michelin c4 latex
15min po dokonaniu zamowienia dzwoni do mnie pan z mkbike z informacja ze swampthingow nie ma w mieszance 42a juz ale ma w 60 i ze tez jest bardzo miekka (hahaha). no to zrezygnowalem ze swampthingow, pan powiedzial ze wysle reszte zamowienia jeszcze w tym samym dniu za pobraniem kurierem.
bardzo dobry kontakt z tym sklepem, naprawde odpisuja co chwile.
na 2gi dzien dostalem maila ze paczka zostala wyslana.
po swietach paczki dalej nie bylo widac, i po 1.5tyg dostalem maila ze jednak minionow tez nie ma w 42a.
zrezygnowalem z zamowienia calkowicie.
nie polecam.
zamowilem u nich ostatnio:
-2 swampthingi 2.35 42a
-2miniony f 42a
-os 150x12
-3 detki michelin c4 latex
15min po dokonaniu zamowienia dzwoni do mnie pan z mkbike z informacja ze swampthingow nie ma w mieszance 42a juz ale ma w 60 i ze tez jest bardzo miekka (hahaha). no to zrezygnowalem ze swampthingow, pan powiedzial ze wysle reszte zamowienia jeszcze w tym samym dniu za pobraniem kurierem.
bardzo dobry kontakt z tym sklepem, naprawde odpisuja co chwile.
na 2gi dzien dostalem maila ze paczka zostala wyslana.
po swietach paczki dalej nie bylo widac, i po 1.5tyg dostalem maila ze jednak minionow tez nie ma w 42a.
zrezygnowalem z zamowienia calkowicie.
nie polecam.
co do mkbikeonline:
zamówiłem usztywniacz 661, jeszcze w tamtym roku. Po odkopaniu tego tematu pokusiłem się i napisałem na gg czy na pewno już to wysłali. Dostałem odpowiedź, że nie bo nie ma na magazynie (w sklepiku był jako dostępny oczywiście) i ma być w tym tygodniu. Mam nadzieje że będzie, bo bez tego cholerstwa to mogę tylko się przejechać, a nie pojeździć.
Nie przekreślam tego sklepu, ani nie mówię, że nie polecam, bo poprzednie zamówienie było ok, ale jak by nie patrzeć denerwujące są takie sytuacje.
zamówiłem usztywniacz 661, jeszcze w tamtym roku. Po odkopaniu tego tematu pokusiłem się i napisałem na gg czy na pewno już to wysłali. Dostałem odpowiedź, że nie bo nie ma na magazynie (w sklepiku był jako dostępny oczywiście) i ma być w tym tygodniu. Mam nadzieje że będzie, bo bez tego cholerstwa to mogę tylko się przejechać, a nie pojeździć.
Nie przekreślam tego sklepu, ani nie mówię, że nie polecam, bo poprzednie zamówienie było ok, ale jak by nie patrzeć denerwujące są takie sytuacje.
po pierwsze w mk w sopocie wykladzina niejest przypinana na pinezki wiec jak cos piszesz to nieprzekrecaj, po drogie koles przebil sobei to przed sklepem na tarasie i domagal sie zeby sklep mu dal nowa detke i wymienil bo to napewno ich pinezka
Bo taki jest MK-Bike. Sklep do dupy, a klienta traktują tam jak wroga. Ostatnio kumpel sobie przebił tam oponę na pinezkach, które miały przytrzymywać wykladzinę.... "tak, tak na pewno u nas. Bo my nie mamy co robić tylko pinezki rozrzucać..." Dobrze że mu pozwolili kupić nową dętkę i zmienili...
Drugi przykład - nie chcieli podać długości szprych tylko dlatego że koleś samemu składał koło ( = nie u nich). W takich sklepach się niestety nie kupuje. Wchodzisz - i taka zajebista atmosfera typu "kurka, znowu kolejny frajer mi nie daje w spokoju poczytać gazety"

co do podawania dlugosci szprych, to nie podaja bo prog do wyliczania sie myli i oni ci dadza szprychy a ty wrucisz ze niedobre, sciagnij sobei program wylicz szprychy i poprostu powiedz jakie ci potrzebne a napewno sprzedadza
skomentowal bym ejszcze pare innych glopich zarzutow ale mi sie niechce, jak dlamnie jeden z najleprzych serwisow

-
- Kontakt:
mk bike... kawał cwaniaków z nich ! jak dałem im kiedyś rower do serwisu w ktorym mi mieli zrobić przegląd generalny i przeczyścić hample (odpowietrzyć, wyczyścić tarcze bo miałem w oleju itp...) to jak odebrałem rower to było tak jak było a kase wzieli ! ale naszczeście miałem tylko jedną taką sytuacje potem było już spoko ale wogóle tam jakaś ciemnota pracuje 

Rowniez sie wypowiem co do tego sklepu. Notoryczny brak na stanie czesci, ktore maja niby dostepne w ofercie. Ostatnio jak sie spieszylem to sie okazalo, ze zamowionej przerzutki nie ma ale bedzie pod koniec lutego lub jakas syfna shimano biore w zamian.
Na temacie sie znaja slabo i regularnie wciskaja lezaki magazynowe zamiast tego co sie chce. Nie polecam, chyba, ze mocno przycisnie i nie ma wyjscia.
Na temacie sie znaja slabo i regularnie wciskaja lezaki magazynowe zamiast tego co sie chce. Nie polecam, chyba, ze mocno przycisnie i nie ma wyjscia.
-
- Kontakt: