Siema. Stoję przed wyborem kompletu kół na nowy sezon i zastanawiam się między kompletem Mavica Deetraksów - mogę je mieć za 900zł nowe, bądź złożenia kół na MTX33 i piastach Novateca ze szprychami DT Champion Black. Tylko pytanie - co lepsze. Wg. składaka na rowerowy.com taki set na MTX'ach wyszedł by mnie 750zł, czyli mavici ponad 150zł doroższe, ale czy lepsze? Na pewno lżejsze, ale czy mocniejsze? Jeżdżę FR i DH na sztywniaku i zależy mi na dobrych kołach które swoje wytrzymają. Co wybrać?
Johnyk za 900zl to juz lepiej z crc wziac na tył koło na nuke proof, a na przód na jakiejs tanszej ale lekkiej piescie ala DMR. W tej cenie na ex729 powinno udac sie koła skleic.
Johnyk róznica jedyna taka, ze poczekasz sobie kolo 1.5tygodnia. Z CRC to jak kupowac w sklepie z Gdańska dla ciebie. Czas dojsca i tak bylby podobny, a ceny nizsze Nie wiem czemu sie tak ludzie panicznie boja tej "zagranicy". Unie mamy wiec UK to własciwie nie jest ta "zagranica"
Deetracksy maja dla mnie ten sam problem co deemaxy - dopłacasz, za to ze to kompletne koło od mavica.
Deetraksy są spódowane na Ex325. A MTX33 to poprostu S-type. Waga podobna, cena i wytrzymałość również. Co do piast Novateca to praktycznie większa piast na rynku bazuje na Novatecu. Co do składania to taniej było by już chyba składać samemu zamawiając części z allegro jeśli chcesz kupować w PL.
Bombell hmm czyli co konkretnie polecasz? Składanie nowych innych kół na komponentach z PL czy zakum któregoś kompletu, bo nie bardzo zrozumiałem co chcesz mi przekazać ablee kiedyś też myślałem nad tymi kołami, z tym że poza CRC nigdzie ich nie widziałem.
Kup sobie na CRC od razu całe koła. Nawet możesz poskładać samemu na stronie i przyjdą złożone.
Mając taki budżet możesz spokojnie złożyć porządne lekkie koła np: tył/przód Nuke Proof lub Hope Pro 2 + mavic EX 721 ( 823 jak chcesz bezdętkowe ) i przód tak samo.
Na CRC masz za 35 F przednią piastę Hopa na wyprzedaży
Johnyk rower skladasz na sezon przynajmniej, z reguly na kilka to myslisz, ze warto kilka dni sie spinac po to zeby miec gorszy sprzet za ta sama kase? Potem sie ludzie dziwia, ze dobrego sprzetu nie maja...