Konstrukcje warte uwagi( RAMY )

Filipniak
Kontakt:

Post autor: Filipniak »

Spacedzapcha blotem haha dobre;/ musialbys betonem zalac zeby to przestalo dzialac!
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Filipniak chyba w dobrym błocie nie jezdziles. Z paroma uzytkownikami tego gadalem i narzekali, ze cały cud pracy yeti idzie do kosza jak ci sie to zasyfi.
Filipniak
Kontakt:

Spacedno to smieszny jestes:) sam posiadam takowe yeti i juz z kumplami testowalismy w blocie jakos zmian nie czulem blotko bylo pozadne bo bylo to miejsce gdzie motorami na codzien jezdzimy;/ rozbierajac ramke smarowniczki i cala konstrukcja jest tak potezna i perfekcyjnie zrobiona ze wszystkie ramki sie chowaja przy tym wynalazku!!! pomijajac foesa ktorego kolega ma starsza wersje i jest tez konkret
Spaced
moderator
Kontakt:

Filipniak nie ja. Przytaczam ci opinie innych ludzi posiadajacych ta rame wiec nie oburzaj sie, ze ci na rame najezdzam bo mi sie yeti poza waga bardzo podoba.
Filipniak
Kontakt:

Spacedzadne obrazanie. poprostu pisze jak jest;/naprawde zeby zatrzymac ta szyne musialby jakims dziwnym cudem jakis plaski kamyk wpasc i moze by sie to jakos zablokowalo. ale mniejsza z tym. Co do ramek wartych uwagi to hm napewno czeskie konstrukcje karbonowe do DH i FR:) gdzies na PB byly ale nie chce mi sie szukac.
Spaced
moderator
Kontakt:

Filipniak krutor ;)
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Filipniak pisze:czeskie konstrukcje karbonowe do DH i FR
to krutor, a z "nieczeskich" jest jeszcze np lahar i bcd
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Lahar mi się znacznie bardziej podoba
Spaced
moderator
Kontakt:

SeraaX BCD teraz swoje rowery wyprzedaje wiec jak ktos cos chce to powinien sie zgłosic do niego na RM bo moze cos jeszcze ma ;)

A Lahar swietny koncept ale firma ma teraz kłopoty finansowe i ludzie troche juz na swoje ramki czekaja.
Filipniak
Kontakt:

SeraaXswietna sprawa ten lahar poprostu jest mega:) co do tego krutora to juz gorzej chyba ze ten ostatni model na zdjeciu nawet fajnie sie prezentuje :roll:a waga? jak na karbon?
Spaced
moderator
Kontakt:

Filipniak ten ostatni chyba sprzedawany nie był :P
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Zawsze sie zastanawialem jak w tych Laharach z wytrzymaloscia i sztywnoscia wahacza. No i z tego co wiem to w srodku tej ramy znajduje sie Rolhoff Speed Hub ;). Na dodatek ta rama wyglada jak penis. Ale jesli jest dobra, jestem w stanie jej to wybaczyc ;).
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Spaced
moderator
Kontakt:

morthias pare osób to ma na RM i chwala niesamowicie te ramy. Watpie ze gdyy byla zla to by sie nie podzielili skoro to dosc kosztowna ramka ;)
ZuniKrk
Kontakt:

Post autor: ZuniKrk »

off_road pisze:
Powie mi ktoś co to k*wa jest?
Ja Ci powiem jak znajdę tylko Bike Boarda
Freeride to nie cyrkowe sztuczki, to stan ducha!
Spaced
moderator
Kontakt:

off_road to jest specialny układ na tej kratownicy. Dzieki temu rama jest podobno duzo sztywniejsza i lzejsza od konkurencyjnych rozwiazań. Jedyny problem to cena. 10k $.
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Obrazek

Carbon mike kieeeeedys widziałem jego profil na pinku i teraz apropos tematu o ciekawych ramach odszukałem ( http://www.pinkbike.com/photo/1237382/ oraz http://www.carbonmike.sk )

jak dla mnie bardzo fajna ramka

ps: sorry za wielkośc foty zdjęcie jest prosto ze strony a mnie się już zmniejszać nie chcialo....)
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Spaced pisze:
off_road to jest specialny układ na tej kratownicy. Dzieki temu rama jest podobno duzo sztywniejsza i lzejsza od konkurencyjnych rozwiazań.

hehe to przecież oczywiste jest :)

Dobra kolejny wynalazek na 100% zasługujący na znalezienie się tutaj nowy nabytek mojego brata hehe:)
4 zawiasowy system z ogniwami pośredniczącymi? 7 zawias? hehe sam sie zastanawiam jak to nazwać.

Specyfikacja:
Waga na secie z foto 4.350kg
Skok: 230mm

Na dzień dobry wygląda jak jednozawias, ale mamy na dole 4 zawias z krótkimi linkami... na górze zaś linki pośredniczące jak w stinkaczu...
Co jak co ale takiego patentu na zawieche jeszcze nie widziałem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

przeciez to duncon El Chupacabra jest, i mysle ze z jakiegos powodu nie produkuja tej ramy ;P
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Rozumiem znasz ten powód? Wg mnie ocenianie ramy na podstawie tego, że nie weszła do produkcji jest z deka niepoprawnym myśleniem. Jeśli nie znamy powodu nie zastanawiajmy się :)

Za taką kasę jaka poszła nie ma co sie zastanawiać :) przetestujemy tą ramkę na prawo lewo w górę i w dół tak mocno jak tylko mozna. Jeśli polegnie dam znać na forum a jeśli nie to będziemy dumać czemu jej nie wprowadzono hehe.

a teraz:
el mariacchi też z DC hehe

Obrazek
Obrazek
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

off_road powodu nie znam ;p aczkolwiek wydaje mi sie ze bardziej udane konstrukcje zostaja wprowadzana do produkcji seryjnej i sprzedazy ;p chociaz masz racje ze nie mozna powiedziec ze jesli cos nie zostalo wprowadzone do sprzedazy jest zle :P bo np koszty produkcji sa nieoplacalne, co nie oznacza ze ramka jest zla.
za ta cene co ona na allegro lezala to faktycznie sie oplaca, chocby dla samego revoxa ktory tani nie jest ;p
ODPOWIEDZ