43RIDE Free Rider 2 ConTEST

Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

ale Wy dostaliście ten filmik w takiej jakości? Znaczy z tymi całymi zacięciami i czasem na końcu 28.25?

Nawet w fundacji TVN'u robili przekręty to czemu w 43ride contest nie miało by ich być ;) , oczywiście żartuję ale przyznajcie że ten filmik nie jest satysfakcjonujący.
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

Krakus_dh, oczywiście, że zawsze można się do czegoś przyczepić, w tym wypadku są to zacięcia, ale dużo takich filmów dostałem ;) nie jest to bynajmniej wyjątek... obiecuję bardziej restrykcyjne przyglądanie się w tej rundzie :D
43RIDE magazyn rowerowy
exbikerman

Post autor: exbikerman »

No sory ale ten filmik to lipa...
Ze stoperem w ręce wychodzi ponad 32 sekundy.
Poza tym gość nie wystartował odrazu po naciśnięciu entera, tylko chwile stał na początku a czas leci...
Śmierdzi ściemą, sami sprawdźcie
Fly, fly, fly so high
kisiell
Kontakt:

Post autor: kisiell »

dla mnie caly ten konkurs to troche nieporozumienie.
- gra nie jest obiektywna i nie u kazdego pokazuje te same czasy
a pierwszy etap wygrywa ktos kto tak naprawde jedzie tandetny przejazd. widać jak na starcie dosyć dlugo stoi nic nie robiąc, pozniej na diricie ubija mocno motyke tylnim kolem pozniej nagle jakims dziwnym trafem film sie urywa i nie widać jak pokonuje najwazniejszy odcinek trasy. pozniej nagle zaczyna jechac plynnie, ale co tam. dalej ubija motyki, a mimo tego ma czas pół sekundy szybszy niż ja. gdzie moj czas wydaje sie byc idealny (tak jak napewno u wielu innych gosci) wedlug mnie gosc prosi sie o dyskwalfikacje.
powoluje sie tu na nagranie mojego przejazdu, zakwalifikowalem sie dopiero 23'ci

http://pl.youtube.com/watch?v=yBmzfC6I3sY

mimo wszystko, kontynuuje zabawe/ jak narazie po kilkunastu probach na nowej trasie uzyskuje czasy około 35-36 sec. ale wiem ze ta granica napewno sie jeszcze zmieni ; ) pzzdr.
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

może ktoś wpadnie na taki pomysł: freerider 2 contest bo jak widać mierzenie czasu jest zawodne
Skyline GT
Kontakt:

Post autor: Skyline GT »

Ale dali trasę na 2 rundę . :|
Frrytkiii
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

Zajebistą!!
troche cięzko przejechać no ale fajnie :D
a co do tamtego ziomka to totalnie sie o dyskwalifikacje prosi
Jedna wielka ścina
Troche wygląda jak by w movie makerze pokolei zdjecia ladowal

Mój komputer pochodzi z 2003 roku, ani 1 sciny na kazdy filmie niema
najlepszy czas to 28:600pare

To jakim cudem on taki czas osiagną a film tak scina? w kodeki mi sie wierzyć niechce...
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Tomas bez urazy.... WIELKA LIPA i OSZUSTWO...
sam nie wysłałem filmu z przejazdu bo był trochę niezbyt uczciwy - (grzebanie w setupie sprzetu - po skończeniu konkursu wyślę Ci film wraz z opisem co należy zrobić by osiągnąć czas z mojego filmiku) i miałem nadzieję, że gra będzie uczciwa...
FILM zwycięzcy ściąłem i dokładnie oblukałem ... sorry przeleciał kilka hop, żle się wklejał film sie tnie na potęgę..... co świadczy o słabym kompie albo montażu....
dla mnie OSZUSTWO... jak można było dopuścić taki film do zawodów....
artin.van.bruyen
Kontakt:

Post autor: artin.van.bruyen »

no wlasnie nagrywac filmy bo mialem dobry czas ale nie mialem filmiku zeby go udowodnic ;/
sergio94
Kontakt:

Post autor: sergio94 »

Kuźwa, ta nowa trasa to jest jakaś tragedia. Więcej w tym trialu niż DH. Starałem się w 1 etapie po to, zeby trafić na takie gówno teraz. Jakby jeszcze była realistyczna, ta samotnie wystająca linia, mająca być lądowaniem z gapa jest żałosna. Autorzy chcieli postawić na umiejętności w II etapie, a wyszła im traska, która swoją głupotą dorównuje tym ostatnim z tematu o Freeriderze. Dla mnie to jedno wielkie nieporozumienie :(
yellow
Kontakt:

Post autor: yellow »

co wy macie do trasy? pierwsza zła bo za łatwa, druga zła bo za trudna? ja was nie rozumiem, to są zawody, a nie zabawa, jak ktoś umie jeździć to dojedzie do końca, mi się jeszcze nie udało żeby nie było. przynajmniej ranking będzie zróżnicowany :D
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2366435
Fujibiker
Kontakt:

Post autor: Fujibiker »

Co do trasy, jest moim zdaniem lepsza niż pierwsza bo jak już ktoś powiedział, tutaj nie liczy się tylko pełna bomba tylko trochę techniki :D Zrobiłem na razie 46.xxx ale cofnąłem się trochę żeby się na hopę rozpędzić więc myślę, że 44.xxx jest możliwe ;)
http://www.team.hadronsport.com/
Tom@s
Kontakt:

95% z Was, biorących udział w konkursie, gdybym poprosił o film - nie wysłałoby go, bo po prostu nie był nagrywany... widać to po screenach, więc tak na dobrą sprawę sami nie dotrzymujecie ustaleń ;)

co do filmu - każdy z Was się doszukuje teorii spiskowej, proszę bardzo... mnie w to nie mieszajcie ;) nie będę komentował tego, stało się - koniec i kropka... mogę tylko obiecać, że drugi taki nie przejdzie, ale wtedy z tych 5% co filmy nagrywa zostanie może z 1%, więc i tak źle i tak nie dobrze ;)

z innej beczki - ilu z Was, "pieniaczy", wzięło udział w konkursie? nagrało film? nie wiem kto jest kto, więc o żadne ustawianie konkursu proszę mnie nie posądzać ;)

na sam koniec - trasa... heh, owszem można znaleźć lepszą, płynniejszą i w ogóle och i ach, ale... dzięki trudnej, kanciastej i nie płynnej trasie powstają różnice czasowe, a o to mi chodzi... pierwsza trasa miała sekcje muld, które robiły taką różnicę, że na przestrzeni 90 miejsc jest ledwo 0.7s różnicy... na tej mapie różnice będą większe, co sprawia, że wszyscy mają szanse na końcowy triumf...

trzecia trasa będzie jeszcze "trudniejsza i ciekawsza" ;)

PRZESTAŃCIE SIĘ W KOŃCU KŁÓCIĆ, SPISKOWAĆ, ZACZNIJCIE GRAĆ...
jak uda mi się zrobić drugą edycję, to będzie freestyle... chociaż z drugiej strony zastanawiam się czy warto, przy takich "aferach" :(

uh... rozpisałem się... make love not pis :roll:
43RIDE magazyn rowerowy
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

druga trasa duzo lepsza, trzeba sie wiecej nagimnastykowac :) na tamtej byly za male roznice

dla "pieniaczy": "Play hard, go pro :)"

a skoro tyle osob ma pretensje to moze trzeba dokonywać dokladniejszej selekcji filmików, ale znow pewnie znajda sie i tacy co beda narzekać ze ich filmik zostal odrzucony. Pozdrower i wrzućcie troche na luz :]
www.mudserwis.com
Tom@s
Kontakt:

dla tych co narzekają na trasę...

mój przejazd, macie pkt odniesienia, wg mnie da się poprawić, bo było kilka błędów -> http://www.vimeo.com/2389167

każdy czas poniżej mojego może liczyć na sprawdzenie poprzez film, pozdrawiam :D
43RIDE magazyn rowerowy
rekin333
Kontakt:

Post autor: rekin333 »

Ja proponuję kwalifikować tylko tych, którzy zapis video udostępnią. Przejazd z poprzedniej trasy oczywiście nagrałem, ale nikt z organizatorów nie prosił mnie o jego udostępnienie.
http://tnij.org/allegro333 | http://www.pinkbike.com/photo/2621347/
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

Ja narazie zrobiłem 43.2 bo srednim przejezdzie.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

licznik 43ride wskoczył parę oczek wyżej. :mrgreen:
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

Wypowiem sie apropos filmiku zwycięzcy pierwszej edycj , zaznaczam przy tym ze nie biorę udziału w konkursie. Mam wątpliwości co do owego przejazdu gdyż ostatnie sekundy (sam dojazd do gwiazdki) wydaje się być ewidentnie doklejony, nawet kąt ścieżki wydaje sie inny. Nie wiem panowie może się doszukuje ale zauwazyly to oprocz mnie dwie inne osoby :) pozdrawiam
www.mudserwis.com
ODPOWIEDZ