Pochwala dla policji.
-
- Kontakt:
Pochwala dla policji.
Dzisiaj u nas w mieście była jakaś akcja przeciwko kradzionym rowerom, zatrzymywali wszystkich rowerzystów. Ja z kumplami jeżdziliśmy po mieście to nas dwa razy zatrzymali. Nic nas nie opierdalali tylko spisali dane i numery ramy, sprawdzili przez radio czy nie kradziona, byli bardzo w porządku, nawet z nimi pogadać było mozna. Spokojnie mogli by nam mandat wlepić, jechaliśmy w 5 obok siebie po drodze a oni tylko powiedzieli, że następnym razem to jeden za drugim mamy jechać.
Nie myślałem ze kiedyś coś dobrego o policji powiem, ale po dzisiejszej akcji to im sie pochwała należy.
Kto wie moze zlapią jakiegoś rowerozajebywacza.
Nie myślałem ze kiedyś coś dobrego o policji powiem, ale po dzisiejszej akcji to im sie pochwała należy.
Kto wie moze zlapią jakiegoś rowerozajebywacza.
my ostatnio mielismy z kumplem akcje. wracalismy sobie na bikach z imprezy o 5 rano i niestety jechalismy jeszcze troche nietrzezwi i bez swiatel. skrecilismy w polna uliczke d domu a tu za nami policja nas zatrzymala za jazde po pijaku i bez swiatel. no i wysiada gruby policjant i sie pyta co to za jazda po pijaku bez swiatel. no my mowimy ze wracamy do domu od kolegi. on: tylko czemu cala szerokoscia ulicy?? ja: nawet na drugi pas nie zjechalismy (to byla prawda bo wcale nie jechaliscmy cala szerokoscia tylko czasem mielismy maly odchyl o jakies 2m od pobocza) no i on wtedy na to: co ty ze mnie q.rwa kretyna robisz, zaraz ci przy.jebie i sie q.rwa skonczy. no to ja juz sie wtedy nie odzywalem. a on dalej ze bez swaitel jedziemy. na to kumpel ze on ma odblaski. no to policjant juz nie wytrzymal i wzial mu wykrecil zlamana reke w gipsie i rzucil go na maske i powiedzial "zaraz ci q.rwa ryj obije za takie odzywki" no i go pozniej wrzucil jak worek kartofli do radiowozu. no i powiedzcie czy niektorzy policjanci nie sa poje.bani.
wieczorem lub w nocy jak sie smiga to jak jest was mniej niz 3 to przed policja trzeba spierdalac bo to sa pojeby, nie mowie ze wszyscy, ale kto ogloda telewizje to wie o co chodzi. jesli jest was grupa to te debile beda sie bać podskoczyc i nie bedzie takich akcji jak opisano powyzej.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=288800
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A może by tak napisać chociaż maila z podziękowaniem dla policji w lesznie.
Może ktoś zobaczyłby że to dobry kierunek. Może inicjatywa byłaby przejęta przez inne miasta również.
Z jednej strony wszyscy chcą, żeby pałki robiły coś w sprawie kradzionych bików a z drugiej wkurwiacie się że Was zatrzymują do jakiejś kontroli (zwłaszcza jak jeszcze łamiecie po drodze jakiś przepis).
Może ktoś zobaczyłby że to dobry kierunek. Może inicjatywa byłaby przejęta przez inne miasta również.
Z jednej strony wszyscy chcą, żeby pałki robiły coś w sprawie kradzionych bików a z drugiej wkurwiacie się że Was zatrzymują do jakiejś kontroli (zwłaszcza jak jeszcze łamiecie po drodze jakiś przepis).
Fajnie ..Umnie w miescie to przykazdym kontakcie z policja spisuja nas i numery ram sprawdzaja .. :) ostatnio w nieoznakowanym jezdza i tez wlasnie tak robia chyba z nudow.. Z poczatku to nie wiedzialem za bardzo o co chodzi wychodzi jakis koles z samochodu (mondeo) i mowi zebym sie satrzymal myslalem ze cos nie odpowiadalo i przyjebal sie ale na swojim smiesznym sweterku mial odzake i skumalem ze to paly..
Ride or Die
KFR oczywiście nie miałem na myśli Twojego przypadku. Tego oczywiście nie popieram i też uważam, że ktoś powinien się w takim przyp. dobrać do dupy policji. niestety jak wiem zwlasnego (i nie tylko) doświadczenia to istnieje coś takiego że jak gliniarz coś powie to prawo jes po jego stronie. A czasami tego nadurzywają. Np. jak poprosisz o dowód że przejechałeś na czerwonym, to wystarczy że powie, że to widział on i np. jego kolega. Więc jakbyś chciał go zaskarżyć o nadużycie władzy i naruszenie nietykalności cielesnej to wystarczy że jeden z nich powie że obrzuciłeś ich wyzwiskami a na dodatek utrudniałeś kontrolę i aresztowanie. I jesteś udupiony, bo to jest Twioje slowo przeciw słowu gliniarza (albo dwóch) a komu uwierzą to oczywiście wiadomo...
To akurat zachowanie było skandaliczne ale pyskówki też do niczego nie prowadzą.
Niektóre Gliny chyba zabardzo naoglądały się amerykańskich filmów.
To akurat zachowanie było skandaliczne ale pyskówki też do niczego nie prowadzą.
Niektóre Gliny chyba zabardzo naoglądały się amerykańskich filmów.
Cszyvy mnie kiedys jak z kumplem jechalem wiejscy w nieoznakowanym samochodzie zajechali droge i sprawdzali rowery :) spisali dane pogadalo sie troszke (pytali w jakich cenach teraz dobry sprzet itp..) i pojechali
ogolnie mogli by to robic czesciej to jest w sumie 5min roboty a zlodzieje czuli by sie mniej bezkarnie
ogolnie mogli by to robic czesciej to jest w sumie 5min roboty a zlodzieje czuli by sie mniej bezkarnie