ostatni pobór
ostatni pobór
Skoro w tym roku jest ostatni pobór to co z tymi co w ostatnich latach dostali "A" i się dalej uczą? Będą nas dalej ścigać czy też sobie odpuszczą? :roll: bo w sumie ne wiadomo czy już rezygnować ze szkoły czy dalej sie uczyc...
Badur1986 totalnie bez sensu zachowanie. A później mamy wielką inteligencje magistrów i inżynierów. W sumie u mnie tez było kilka takich przypadków że zapisywali sie co roku na studia zeby tylko dostać papier żeby nie iść do woja. Myśle, ze to jest korzystaniejsze w twoim przypadku bo nie bedziesz musiał siedziec na ćw i wykładach. Jeszcze czegos byś sie nauczył i co to by było?;]
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
Nie myslalem, ze doczekam tej chwili 
Szczerze powiedziawszy, to zasadnicza sluzba wojskowa to jakis ponury zart, jesli czlowiek po szkole sredniej chce sobie pojsc do pracy- dupa, 9 miechow wyjete z zyciorysu. Trzeba isc do zaocznej szkoly i placic, bardzo czesto sporo biorac pod uwage zarobki takiej mlodej osoby. Poza tym efekt byl taki, ze jest za duzo magistrow wykladajacych towar na sklepowe polki, bo tyle osob bralo sie za studiowanie, jako ze zycie studenta jest bardzo lekkie, to rowniez sporo osob konczylo uczelnie przeslizgujac sie z semestru na semestr.

Szczerze powiedziawszy, to zasadnicza sluzba wojskowa to jakis ponury zart, jesli czlowiek po szkole sredniej chce sobie pojsc do pracy- dupa, 9 miechow wyjete z zyciorysu. Trzeba isc do zaocznej szkoly i placic, bardzo czesto sporo biorac pod uwage zarobki takiej mlodej osoby. Poza tym efekt byl taki, ze jest za duzo magistrow wykladajacych towar na sklepowe polki, bo tyle osob bralo sie za studiowanie, jako ze zycie studenta jest bardzo lekkie, to rowniez sporo osob konczylo uczelnie przeslizgujac sie z semestru na semestr.
miesiace wyjete z zyciorysu sa wg mnie jeszcze wieksza glupota.Lisek-Tm pisze:siwy-84 no isc do szkoly tylko po to zeby nie isc do wojska to tez jest glupota.
-
- Kontakt:
Za napisanie na jakims innym forum "najwyzej bylbym niemcem" malo nie dostalem perma bana, z reszta po raz drugi :] Jakby na to popatrzac bez stalej dla nas dozy szowinizmu, nikomu by to nie zrobilo roznicy, jako hans nie wisialbym na stryczku po udanej probie samobojczej, bo powinienem sie urodzic jako Polak :>
Lisek-Tm
Dobrze ze nasi przodkowie tak nie mysleli bo bys teraz po niemiecku tu pisał, albo rusku...
Chociaz sam nie pojde do woja, bo po co... Mr. Green
Speed_Street według mnie nie nie czul byś różnicy... gdyby Ci nie wpajali od dziecko "przywiązania" do narodu, sztucznego patriotyzmu , gdyby nie było by agresorów nie było by ofiar. Wszyscy jesteśmy ludźmi tylko ktoś kreska na mapie stworzył podziały ...
wojsko hui , nie przysłało mi narazie nic wiec pewnie już nie ma poboru, choć rożnie to piszą na internecie.
ps. 04dw , byleś szybszy
wojsko hui , nie przysłało mi narazie nic wiec pewnie już nie ma poboru, choć rożnie to piszą na internecie.
ps. 04dw , byleś szybszy

http://bobpl.pinkbike.com/
Speed_Street masz racje, ale nie robilo by mi to zadnej roznicy, byle by na ziemi bylo spokojnie, i byle kazdy mogl robic to co chce i nie byl niczym skrępowany.
04dw to prawda ze to dlugi okres wyjety z zyciorysu, tylko ze jak nauka ma byc ucieczka od wojska to naprawde lepiej chyba wyjac ten czas z zyciorysu ;p bo z takiej nauki i takiego wyksztalcenia i tak ten ktos nic nie bedzie mial :P
bobnh dokladnie, to nie natura stworzyla panstwa, tylko czlowiek kierujacy sie rzadza wladzy i checia posiadania wiecej niz inni. wiec nalezy sie zastanowic czy faktycznie wszyscy jestesmy ludzmi, bo wiele osob nie rozumie podstawowych zasad czlowieczenstwa i wolnosci.
Tobie nie przyslalo nic ;p mi tak, ale tylko komisja.
04dw to prawda ze to dlugi okres wyjety z zyciorysu, tylko ze jak nauka ma byc ucieczka od wojska to naprawde lepiej chyba wyjac ten czas z zyciorysu ;p bo z takiej nauki i takiego wyksztalcenia i tak ten ktos nic nie bedzie mial :P
bobnh dokladnie, to nie natura stworzyla panstwa, tylko czlowiek kierujacy sie rzadza wladzy i checia posiadania wiecej niz inni. wiec nalezy sie zastanowic czy faktycznie wszyscy jestesmy ludzmi, bo wiele osob nie rozumie podstawowych zasad czlowieczenstwa i wolnosci.
Tobie nie przyslalo nic ;p mi tak, ale tylko komisja.
Lisek-Tm "to nie natura stworzyla panstwa,czlowiek kierujacy sie rzadza wladzy i checia posiadania wiecej niz inni"-od poczatku ludzie laczyli sie w gminy,poza tym nie powiesz mi chyba ze to ten "czlowiek kierujacy sie rzadza wladzy" stworzyl wiele jezykow?brzmi troche anarchistycznie...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu