ostatni pobór

Badur1986
Kontakt:

ostatni pobór

Post autor: Badur1986 »

Skoro w tym roku jest ostatni pobór to co z tymi co w ostatnich latach dostali "A" i się dalej uczą? Będą nas dalej ścigać czy też sobie odpuszczą? :roll: bo w sumie ne wiadomo czy już rezygnować ze szkoły czy dalej sie uczyc...
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

Badur1986 pisze: bo w sumie ne wiadomo czy już rezygnować ze szkoły czy dalej sie uczyc...
uczysz się tylko dlatego, żeby nie wzięli Cię do wojska :roll: ??
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

GÓRNIK jak ja się przeniosłem do rezerwy (kat. A, żeby nie było ze jakiś patałach ;) ) to się zastanawiałem czy studiów nie rzucać. :] hehe
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

Badur1986 totalnie bez sensu zachowanie. A później mamy wielką inteligencje magistrów i inżynierów. W sumie u mnie tez było kilka takich przypadków że zapisywali sie co roku na studia zeby tylko dostać papier żeby nie iść do woja. Myśle, ze to jest korzystaniejsze w twoim przypadku bo nie bedziesz musiał siedziec na ćw i wykładach. Jeszcze czegos byś sie nauczył i co to by było?;]
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

bikerman a uczy sie dla Ciebie czy dla siebie? ;p ja jakbym mial pewnosc ze mnie wezma w niewole do wojska (zaczynajac od tego ze bym nie poszedl) to tez bym na ten czas olal szkole.

"Proszę się nie gniewać, lecz muszę być szczery
Powziąłem decyzję - będę DEZERTEREM "
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Ostatni pobór był chyba tydzien temu czy cos kolo tego. Tak czy siak wystarczy do konca miecha cisnac ;)
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

hmmm a czasami nie zostało to wycofane? podobno ochotników nie będzie tylu żeby armia była zawodaowa odrazu i miał pobór zostać przedłużony, pare razy tak słyszałem
http://dhcyc.pinkbike.com
siwy-84
Kontakt:

Post autor: siwy-84 »

ja odjebałem 9 miesiecy w kamaszach i teraz sie nie przejmuje bo mam juz to z głowy. jak byscie nie uciekali od wojska to byscie juz byli po wojsku i mieli MON w dupie.
postrzelal bym se znowu z kałacha, beryla i porzucał granatami hehe

wiosna mało ma...
Lisek-Tm
Kontakt:

siwy-84 to jest powod do szczescia? zrobic cos co Ci ktos karze. moze i by mieli MON w dupie ale sa ludzie ktorzy z przekonania nie pojda do wojska, i psychicznie nie nadaja sie do sluzenia komus nad soba. no nie mowiac ze mieli by rok edukacji w plecy ;p
Lisek-Tm
Kontakt:

w mysl zasady:
wole zyć bez jaj, niż umrzeć za kraj.
siwy-84
Kontakt:

Post autor: siwy-84 »

duzo osób idzie tylko po to do szkoły żeby dostac zaświadczenie i nie iść do wojska.
moj starszy brat uciekał 4 lata, wydał w **** kasy na szkoły których i tak nie skonczył, a w kamasz i tak poszedl bo ile mozna uciekać przed wojskiem.
Lisek-Tm
Kontakt:

siwy-84 no isc do szkoly tylko po to zeby nie isc do wojska to tez jest glupota. jak ma sie wojsko w dupie to wprost nalezy to robic wprost (byc dezerterem).
na cale szczescie to juz przeszlosc, i wreszcie doczekalismy sie armii zawodowej ;p
04dw
Kontakt:

Post autor: 04dw »

Nie myslalem, ze doczekam tej chwili :)

Szczerze powiedziawszy, to zasadnicza sluzba wojskowa to jakis ponury zart, jesli czlowiek po szkole sredniej chce sobie pojsc do pracy- dupa, 9 miechow wyjete z zyciorysu. Trzeba isc do zaocznej szkoly i placic, bardzo czesto sporo biorac pod uwage zarobki takiej mlodej osoby. Poza tym efekt byl taki, ze jest za duzo magistrow wykladajacych towar na sklepowe polki, bo tyle osob bralo sie za studiowanie, jako ze zycie studenta jest bardzo lekkie, to rowniez sporo osob konczylo uczelnie przeslizgujac sie z semestru na semestr.
Lisek-Tm pisze:siwy-84 no isc do szkoly tylko po to zeby nie isc do wojska to tez jest glupota.
miesiace wyjete z zyciorysu sa wg mnie jeszcze wieksza glupota.
Speed_Street
Kontakt:

Post autor: Speed_Street »

Lisek-Tm
Dobrze ze nasi przodkowie tak nie mysleli bo bys teraz po niemiecku tu pisał, albo rusku...

Chociaz sam nie pojde do woja, bo po co... :mrgreen:
04dw
Kontakt:

Post autor: 04dw »

Lisek-Tm
Dobrze ze nasi przodkowie tak nie mysleli bo bys teraz po niemiecku tu pisał, albo rusku...

Chociaz sam nie pojde do woja, bo po co... Mr. Green
Za napisanie na jakims innym forum "najwyzej bylbym niemcem" malo nie dostalem perma bana, z reszta po raz drugi :] Jakby na to popatrzac bez stalej dla nas dozy szowinizmu, nikomu by to nie zrobilo roznicy, jako hans nie wisialbym na stryczku po udanej probie samobojczej, bo powinienem sie urodzic jako Polak :>
bobnh
Kontakt:

Post autor: bobnh »

Speed_Street według mnie nie nie czul byś różnicy... gdyby Ci nie wpajali od dziecko "przywiązania" do narodu, sztucznego patriotyzmu , gdyby nie było by agresorów nie było by ofiar. Wszyscy jesteśmy ludźmi tylko ktoś kreska na mapie stworzył podziały ...

wojsko hui , nie przysłało mi narazie nic wiec pewnie już nie ma poboru, choć rożnie to piszą na internecie.

ps. 04dw , byleś szybszy :D
http://bobpl.pinkbike.com/
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

Lisek-Tm w tym przypadku uczy sie zeby nie iśc do woja ;]
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
Lisek-Tm
Kontakt:

Speed_Street masz racje, ale nie robilo by mi to zadnej roznicy, byle by na ziemi bylo spokojnie, i byle kazdy mogl robic to co chce i nie byl niczym skrępowany.

04dw to prawda ze to dlugi okres wyjety z zyciorysu, tylko ze jak nauka ma byc ucieczka od wojska to naprawde lepiej chyba wyjac ten czas z zyciorysu ;p bo z takiej nauki i takiego wyksztalcenia i tak ten ktos nic nie bedzie mial :P

bobnh dokladnie, to nie natura stworzyla panstwa, tylko czlowiek kierujacy sie rzadza wladzy i checia posiadania wiecej niz inni. wiec nalezy sie zastanowic czy faktycznie wszyscy jestesmy ludzmi, bo wiele osob nie rozumie podstawowych zasad czlowieczenstwa i wolnosci.
Tobie nie przyslalo nic ;p mi tak, ale tylko komisja.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Lisek-Tm "to nie natura stworzyla panstwa,czlowiek kierujacy sie rzadza wladzy i checia posiadania wiecej niz inni"-od poczatku ludzie laczyli sie w gminy,poza tym nie powiesz mi chyba ze to ten "czlowiek kierujacy sie rzadza wladzy" stworzyl wiele jezykow?brzmi troche anarchistycznie...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ODPOWIEDZ