kaseta XT 7biegów

makaron
Kontakt:

kaseta XT 7biegów

Post autor: makaron »

Brak funduszy znów był motorem do działania.
Przerobiłem moją kasetę XT 9cio biegową na 7. Koniecznie chciałem mieć szosową kasetę zeby zredukować wage tylnego koła. Wpadłem na ten pomysł i zaskoczyłem sie efektem, spogladam na wage - 175g. Najważniejsze jest jednak to że: zakres ilości zębów jest jak w szosówkach, moja największa koronka - 24z, kolażowki mają zazwyczaj 23-28z. Mniej przeżucania. No i nie ma opcji żeby kiedykolwiek wciągło wózek do szprych - zbyt duża odległość kilkucentymetrowa.Dla porównania Ultegra 205g, Dura-Ace - 170g. Myśle że pomysł trafiony, okaże sie na wiosne na trasie.

Zdjęcia:
http://www.bubbleshare.com/myalbum/5162 ... e9df/intro
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Zlituj się nad językiem w jakim piszesz swoją wypowiedz. Tego się czytać nie da.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
makaron
Kontakt:

to sie skup, ubierz okulary, zauważ kropki i przecinki.
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

A Ty błędy ortograficzne. Napisz to po polsku będzie łatwiej innym czytać.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

nie zauważyłeś jednej podstawowej rzeczy ... w kasetach szosowych jest zupełnie inne stopniowanie niż w kasetach MTB, a to robi różnicę. obcięciem dwóch koronek niczego prócz wagi nie zyskałeś.

Steel2 ma rację .. popracuj nad ortografią albo skorzystaj z opcji sprawdzania pisowni w wordzie lub chociażby w FF.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
siwy-84
Kontakt:

Post autor: siwy-84 »

makaron to ma być poradnik jak stuningować kasete?? czy chcesz sie pochwalić??
ja tam wolałem kupić kasete szosową 11-25
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

osobiscie tez bym wolal kupic kasete szosowa niz przerabiac xt na pseudoszosowke :|..
makaron pisze:na wage - 175g
i czy w nocy zrobiles sobie dobrze ze masz te 175 gram?

najpierw popracuj nad technika bo moze tu lezy glownie wina ze odchudzasz rower ;]
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

- tak jak napisał Kaktuss - nijak się to ma do kasety szosowej - identycznie mogłeś z tych samych biegów korzystać przez obcięciem zębatek - stopniowanie pozostało charakterystyczne dla kasety mtb
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
makaron
Kontakt:

siwy-84 nie wszystkicj stac na zakup nowej, lekkiej kasety.
Jest to po prostu pomysł jak za darmo znacznie zmniejszyć wagę, chciałem wiedziec co inni na to, chyba od tego jest forum prawda?
makaron
Kontakt:

Widze że sie nieźle czepiacie, ale chyba nie wszyscy uważnie czytają - chciałem miec kasete szosową PO TO żeby zredukować wage, nie zależy mi na przełożeniach bo te są odpowiednie.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

nikt się nie czepia tego co zrobiłeś, bo efekt osiągnąłeś, zbiłeś wagę. napisałeś jednak że osiągnąłeś efekt kasety szosowej, co jest błędem. to tak ku woli formalności.

aa i na przyszłość edytuj posty a nie pisz jeden po drugim :)
makaron
Kontakt:

KaKTuSSS na szczeście na przyszłość nie chce mieć już doczynienia z tym chorym forum (możesz mi od razu dać bana) :idea:
Michal4Xskąd możesz cokolwiek wiedzieć o mojej techince cfaniaku? ... a propo masturbacji - głodnemu chleb na myśli.

Nie mówie ze osiągnołem efekt kasety szosowej, chciałem aby kaseta posiadała zakres pierwszej zębatki (23-28z) tak jak sie to ma w szosowych.

Więc może wszycy przeczytajcie jeszcze raz mój pierwszy post bo tam wszystko jest wyjesnione, zamiast się czepiać i robić ze mnie idiote :!:
I to się nazywa offtop i zaśmiecanie forum.
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

jesli chces ze mna pisac to najpierw naucz sie pisac normalnie.. nie pisze sie cfaniaku tylko cwaniaku.. po prostu ci co potrafia jezdzic nie odchudzaja AZ TAK bika ;]..
makaron pisze:I to się nazywa offtop i zaśmiecanie forum.
sam zasmiecasz forum pisac jaki ty to jestes zajeb*** i odchudziles sobie kasete.. kazdy normalny by po prostu kupil dobra szosowa kasete a nie obcinal xt :|..
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

ehhh, myślę że nikt nie miał zamiaru robić tu żadnej afery, a jedynie wyjaśnić parę szczegółów. może to dziwne że kilka osób przyczepiło się do Twojej wypowiedzi, a może po prostu wyraziłeś się nie jasno. mam nadzieję, że jednak nie zrezygnujesz z dalszego korzystania z forum. tymczasem zamykam temat bo robi się bałagan i zaczynają się nieprzyjemności. pozdrawiam.
Zablokowany