kaseta XT 7biegów
kaseta XT 7biegów
Brak funduszy znów był motorem do działania.
Przerobiłem moją kasetę XT 9cio biegową na 7. Koniecznie chciałem mieć szosową kasetę zeby zredukować wage tylnego koła. Wpadłem na ten pomysł i zaskoczyłem sie efektem, spogladam na wage - 175g. Najważniejsze jest jednak to że: zakres ilości zębów jest jak w szosówkach, moja największa koronka - 24z, kolażowki mają zazwyczaj 23-28z. Mniej przeżucania. No i nie ma opcji żeby kiedykolwiek wciągło wózek do szprych - zbyt duża odległość kilkucentymetrowa.Dla porównania Ultegra 205g, Dura-Ace - 170g. Myśle że pomysł trafiony, okaże sie na wiosne na trasie.
Zdjęcia:
http://www.bubbleshare.com/myalbum/5162 ... e9df/intro
Przerobiłem moją kasetę XT 9cio biegową na 7. Koniecznie chciałem mieć szosową kasetę zeby zredukować wage tylnego koła. Wpadłem na ten pomysł i zaskoczyłem sie efektem, spogladam na wage - 175g. Najważniejsze jest jednak to że: zakres ilości zębów jest jak w szosówkach, moja największa koronka - 24z, kolażowki mają zazwyczaj 23-28z. Mniej przeżucania. No i nie ma opcji żeby kiedykolwiek wciągło wózek do szprych - zbyt duża odległość kilkucentymetrowa.Dla porównania Ultegra 205g, Dura-Ace - 170g. Myśle że pomysł trafiony, okaże sie na wiosne na trasie.
Zdjęcia:
http://www.bubbleshare.com/myalbum/5162 ... e9df/intro
nie zauważyłeś jednej podstawowej rzeczy ... w kasetach szosowych jest zupełnie inne stopniowanie niż w kasetach MTB, a to robi różnicę. obcięciem dwóch koronek niczego prócz wagi nie zyskałeś.
Steel2 ma rację .. popracuj nad ortografią albo skorzystaj z opcji sprawdzania pisowni w wordzie lub chociażby w FF.
Steel2 ma rację .. popracuj nad ortografią albo skorzystaj z opcji sprawdzania pisowni w wordzie lub chociażby w FF.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
KaKTuSSS na szczeście na przyszłość nie chce mieć już doczynienia z tym chorym forum (możesz mi od razu dać bana)
Michal4Xskąd możesz cokolwiek wiedzieć o mojej techince cfaniaku? ... a propo masturbacji - głodnemu chleb na myśli.
Nie mówie ze osiągnołem efekt kasety szosowej, chciałem aby kaseta posiadała zakres pierwszej zębatki (23-28z) tak jak sie to ma w szosowych.
Więc może wszycy przeczytajcie jeszcze raz mój pierwszy post bo tam wszystko jest wyjesnione, zamiast się czepiać i robić ze mnie idiote
I to się nazywa offtop i zaśmiecanie forum.

Michal4Xskąd możesz cokolwiek wiedzieć o mojej techince cfaniaku? ... a propo masturbacji - głodnemu chleb na myśli.
Nie mówie ze osiągnołem efekt kasety szosowej, chciałem aby kaseta posiadała zakres pierwszej zębatki (23-28z) tak jak sie to ma w szosowych.
Więc może wszycy przeczytajcie jeszcze raz mój pierwszy post bo tam wszystko jest wyjesnione, zamiast się czepiać i robić ze mnie idiote

I to się nazywa offtop i zaśmiecanie forum.
jesli chces ze mna pisac to najpierw naucz sie pisac normalnie.. nie pisze sie cfaniaku tylko cwaniaku.. po prostu ci co potrafia jezdzic nie odchudzaja AZ TAK bika ;]..
..
sam zasmiecasz forum pisac jaki ty to jestes zajeb*** i odchudziles sobie kasete.. kazdy normalny by po prostu kupil dobra szosowa kasete a nie obcinal xtmakaron pisze:I to się nazywa offtop i zaśmiecanie forum.

ehhh, myślę że nikt nie miał zamiaru robić tu żadnej afery, a jedynie wyjaśnić parę szczegółów. może to dziwne że kilka osób przyczepiło się do Twojej wypowiedzi, a może po prostu wyraziłeś się nie jasno. mam nadzieję, że jednak nie zrezygnujesz z dalszego korzystania z forum. tymczasem zamykam temat bo robi się bałagan i zaczynają się nieprzyjemności. pozdrawiam.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!