Upgrade bikea, potrzebna opinia
SeraaX słyszałem wiele złych opinii o singletrackach, sam używam je w zjeździe i naprawdę jestem zadowolony. owszem, przywalisz konkretnie to się pogną, ale jeśli jeździsz rozsądnie, umiejętnie to dają rade jak najbardziej, a przy stosunku cena/waga stanowią rozwiązanie godne uwagi, choćby miały starczyć na jeden, dwa sezony.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
KaKTuSSS pisze:SeraaX słyszałem wiele złych opinii o singletrackach, sam używam je w zjeździe i naprawdę jestem zadowolony. owszem, przywalisz konkretnie to się pogną, ale jeśli jeździsz rozsądnie, umiejętnie to dają rade jak najbardziej, a przy stosunku cena/waga stanowią rozwiązanie godne uwagi, choćby miały starczyć na jeden, dwa sezony.

na tym kółku jeździłem 3 razy. Jeden niedolot na gapie i obręcz do wyrzucenia- na pierwszy rzut oka widać że nie do końca jest okrągłe. A żeby się chociaż mieściło w wahacz musiałem mu zasadzić solidnego kopa

Porównując do Vuelty- kiedyś po takim samym niedolocie na tym samym gapie miała bicie niecałe 5mm góra-dół i po wycentrowaniu jeździła jeszcze z pół roku w starym kole, a teraz z powodu chwilowego braku obręczy jeździ na przodzie.
Różnica w wadze 100g, a wytrzymałościowo jak widać...
Dlatego też single tracka do czegoś innego niż enduro nie polecam.