Upgrade bikea, potrzebna opinia

KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

SeraaX słyszałem wiele złych opinii o singletrackach, sam używam je w zjeździe i naprawdę jestem zadowolony. owszem, przywalisz konkretnie to się pogną, ale jeśli jeździsz rozsądnie, umiejętnie to dają rade jak najbardziej, a przy stosunku cena/waga stanowią rozwiązanie godne uwagi, choćby miały starczyć na jeden, dwa sezony.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Może lekki OffTop ale padło w dyskusji coś co Mnie interesuje, a mianowicie korby SLX :) składam se zjazdówkę i szukam lekkiej korby, czy SLX wytrzyma ? rower będzie wykożystywany tylko w górach, wypady/zawody dzieki i sory za OffTop'a ale nie Chciałem zakłądac nowego tematu :roll: :mrgreen:
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

SegatiV => Trudno powiedzieć, w fullu by wytrzymała, ale Ty o ile pamiętam śmigasz na hardtailu? Trochę za krótko ta korba jest na rynku (i bardzo mało popularna w rowerach grawitacyjnych), ale ja osobiście uważam, że "normalną" jazdę (bez huckingu na 10-metrowych dropach) wytrzyma.
winiary91
Kontakt:

Post autor: winiary91 »

i co myslicie ktora ramka najepsza:
Two4player
Octane Void
Butterfly romet
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Nie wnikam w geometrię, bo się nie znam (jeśli chodzi o dirt), ale brałbym zdecydowanie ramę Cr-Mo.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

winiary91 Jakie koła w końcu? Amor czy sztywny będzie?
winiary91
Kontakt:

Post autor: winiary91 »

sam nie wiem, chyba walniemy jakiegos amorka...albo na początek sztywniak... potem najwyżej amor. jak myslicie
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

KaKTuSSS pisze:SeraaX słyszałem wiele złych opinii o singletrackach, sam używam je w zjeździe i naprawdę jestem zadowolony. owszem, przywalisz konkretnie to się pogną, ale jeśli jeździsz rozsądnie, umiejętnie to dają rade jak najbardziej, a przy stosunku cena/waga stanowią rozwiązanie godne uwagi, choćby miały starczyć na jeden, dwa sezony.
Obrazek
na tym kółku jeździłem 3 razy. Jeden niedolot na gapie i obręcz do wyrzucenia- na pierwszy rzut oka widać że nie do końca jest okrągłe. A żeby się chociaż mieściło w wahacz musiałem mu zasadzić solidnego kopa :)

Porównując do Vuelty- kiedyś po takim samym niedolocie na tym samym gapie miała bicie niecałe 5mm góra-dół i po wycentrowaniu jeździła jeszcze z pół roku w starym kole, a teraz z powodu chwilowego braku obręczy jeździ na przodzie.

Różnica w wadze 100g, a wytrzymałościowo jak widać...
Dlatego też single tracka do czegoś innego niż enduro nie polecam.
ODPOWIEDZ