Mnie strasznie nurtuje to: Ciała przyciągają siłą grawitacji inne ciała w kierunku swojego jądra. Jeśli byśmy przewiercili tunel przez średnicę ziemi, i następnie ktoś by do niego skoczył, to co by sie stało ? Zaczął by lewitować w miejscu gdzie jest jądro ? Może wypadł by z drugiej strony i siłą pędu wystrzelił w powietrze ?
Pavqn pisze:
Mnie strasznie nurtuje to: Ciała przyciągają siłą grawitacji inne ciała w kierunku swojego jądra. Jeśli byśmy przewiercili tunel przez średnicę ziemi, i następnie ktoś by do niego skoczył, to co by sie stało ? Zaczął by lewitować w miejscu gdzie jest jądro ? Może wypadł by z drugiej strony i siłą pędu wystrzelił w powietrze ?
zanim dotarłbyś do jądra dawno by zginął przez temperaturę już nie mówię, że jądro jest to płynne
Dobrze wiem jak gorąco jest w środku ziemi, tyle zdołali mnie nauczyć jeszcze w szkole podstawowej. Obydwoje zamieściliście odpowiedzi - niestety nie na temat.
Trochę się tu naczytałem o wywoływaniu duchów, wróżbach, paraliżu sennym itp.
Moim zdaniem przy wywoływaniu duchów wcale nie odwiedzają nas nasi zmarli bliscy z zaświatów tylko nazwijmy to "złe duchy" (nie wiem jak to określić) podszywające się pod nich. Tak samo wróżby, i przepowiadanie przyszłości to moim zdaniem igranie z szatanem.
A co do paraliżu sennego, miałem to kilka razy :/ nic przyjemnego. mam na to taki sposób że zaczynam w myślach odliczać 1,2,3 1,2,3 i za każdym razem na 3 próbuję ruszyć nogami, pomogło za każdym razem. Trochę przerażające doświadczenie ale grunt to zachować spokój.
a moje pytanie to:
co jest przeciwieństwem słodkiego smaku? słony, gorzki, kwaśny, a może pikantny?
"Away from keyboard" skrót dosłownie znaczący daleko od klawiatury - ludzie używają tego najczęściej w grach MMO kiedy chcą dać znać, że oddalają się od kompa i zostawiają swoją postać.