Mentalność ludzi - tak ogólnie...

Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

Ja powiem tylko jedno. Bezstresowe wychowanie.
i wszystko w tym temacie......muzyka,filmy itp mają znikomy wpływ na wychowanie....popatrzcie się chociażby po sobie.......ja lubię posłuchać rocka czy starego metalu....lubię również horrory pooglądać a nie wyzywam starszych ani młodszych od siebie(przynajmniej się staram)

największy wpływ na wychowanie mają właśnie rodzice i to od najmłodszych lat dzieci......jeżeli na wszystko będzie mu pozwalane,wszystko kupowane, sposobem na niegrzeczne,awanturujące się dziecko będzie przekupstwo to będzie dalej jak jest albo i gorzej(niestety raczej to drugie)

ja osobiście mam taką mentalność, iż nie pozwolę sobie żadnemu "dzieciakowi" wejść na głowę........dalej zdarza mi się opierdzielić młodych za śmiecenie czy zbyt częste przeklinanie(bo większości nie ma co ukrywać czasami pujdzie łacina z ust)

jeżeli w domu nie nauczą się kultury i szacunku to gdzie? na podwórku z kolegami? przed komputerem?

co do roczników.......coś w tym jest....osoby prze '89(osobiście jesttem grubo przed tą datą) są jakby bardziej poukładane.......co do młodszych roczników...może ja miałem szczęście lub jakaś intuicja mnie kierowała, ale tych tzn młodych których znam to nawet,nawet zachowują się przyzwoicie :-)

i na koniec ciekawostka:
mistrzostwem świata jest dla mnie dzieciak, który ok 2-3lat temu czasami jeździł z nami po AWF-ie...na oko miał wtedy ok 10-12lat, ale takiego szacunku dla starszych i kultury to już dawno nie widziałem......słuchał każdej rady(naprawdę słuchał a nie na odpierdol się)......naszczęscie dużo z Was widzi ten problem i chyba jedyną metodą jest kulturalne zwracanie uwagi a jeżeli to nie pomaga to niestety trzeba się do takich osób zwrócić ich językiem ...to na pewno zrozumieją
madmaxorr
Kontakt:

Post autor: madmaxorr »

Kurde chłopacy denerwuje mnie to jak mówicie że wszyscy gimnazjaliści są tacy!Otóż nie ,wręcz się mylicie. Są normalne osoby ale i jest dużo cwaniaczków!
Nie powiem bo sam nie jestem święty parę razy miałem kłopoty w szkole , z rodziną oraz z prawem. Ja dwa lata temu straciłem tatę i był to dla mnie cios duży i postanowiłem się zmienić dla niego chodź czasami mam nie umiem się opanować i muszę się wydrzeć na kogoś jak mi "dupe obrabia". Dobra ale to nie ważne młodzież jest teraz taka że by szkłem tyłek wytarła , znajomi się zemnie naśmiewali jak zbierałem na nowa korbę ale miałem to gdzieś nie mogę ciągle brać pieniędzy od mamy. Teraz się śmieją że chce sobie kupić karbonową kierownicę sunline i że nie mam na co kasy wydawać. I właśnie z nimi moja znajomość się kończy i wole utrzymywać z normalnymi osobami kontakt.

A co do takich cwaniaczków to oni są tylko w gębie mocni , jeden się podniecał że po pijaku całował się z dziewczyną która by nigdy na niego uwagi nie zwróciła gdyby była trzeźwa. I ja mu to powiedziałem i się cały czerwony ze wstydu robił. A co do tego że sobie pozwalają tak pisać do starszych to ignorujcie ich i nie piszcie też na ich poziomie bo wtedy wyjdzie że jesteście tacy sami I nie mówcie że wszyscy gimnazjaliści są tacy sami bo mi się przykro robi jak mnie porównują do najgorszych.
Bo uwierzcię nie każdy gimnazjalista jest taki sam ja mimo iż jestem w drugiej klasie wiem co chce potem robić.

A co do tego palenia to wam powiem tak żebyście się przypatrzyli że połowę nawet się nie zaciąga. :lol:
mardar007
Kontakt:

Post autor: mardar007 »

madmaxorr nikt nie napisał jednoznacznie WSZYSCY, ale sam przyznaj, WIĘKSZOŚĆ taka jest
http://www.pinkbike.com/photo/4112604/
madmaxorr
Kontakt:

mardar007 niestety tak i skoro sam to widzę w tym wieku to już naprawdę jest beznadziejnie.Boję się pomyśleć co za młodzież będzie za 10 lat.
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

Jozan ja zrozumialem ze starszych w sensie wiekowo. ale jesli chodzi o rodzicow itp to tez bledne jest zalozenie ze rodzic ma zawsze racje, tylko trzeba w umiejetny sposob udowodnic swoja racje.

madmaxorr co do tego ze wiesz co chcesz robic to uwierz ze Ci sie to jeszcze z 8 razy zmieni ;p a to ze sie nie zaciagaja to oczywiste, ale czy ma to jakies znaczenie?
madmaxorr
Kontakt:

Lisek-Tm pewnie tak będzie heh... Ale tak mi się spodobało kucharstwo że nawet już mamie w kuchni pomagam i się uczę na przyszłość :)
Matos
Kontakt:

Post autor: Matos »

Mnie szczerze to najbardziej mówiąc smuci stosunek "młodzieży" do kobiet...
Który opiera się na zasadzie upić/przelecieć/zapomnieć. (niepotrzebne skreślić)

Po za tym zgadzam się z powyższym stwierdzeniem, że z rocznikiem 90 nie ma takich problemów jak z młodszymi. Nie dla tego,że sam jestem 90,ale widzę jak się zachowują moi rówieśnicy i rówieśniczki... mam w swoim zespole szkół gimnazjum i jak widzę co tam się dzieje to mnie krew zalewa.

I popieram też to,że wyodrębnienie gimnazjum było strasznym błędem.
Bo gimnazjum uczy pić,palić i rozrabiać.
[url=http://infobot.pl/r/1aIW]PinkBike[/url]
[url=http://infobot.pl/r/1aIR]Allegro[/url]
maro_donald
Kontakt:

Post autor: maro_donald »

madmaxorr Kurcze, człowieku. Chylę czoła. Ja niby też mam plan i w ogóle, ale już się zmienił parę razy :) Mam nadzieję, że Ci się poszczęści. Sam z resztą kucharzuję i przyznam, że to jest mega zabawa :D

Większość takiego zachowania wynika z wychowania. Ja sam mam starszą siostrę z 90-tego i rodzeństwo cioteczne jeszcze starsze i to właśnie z nimi się wychowywałem i myślę, że sporo mi to dało. Inna sprawa, że moja mama trzymała wszystko twardą ręką i nic nie przychodziło łatwo. Nędza uszlachetnia :)

Trochę ubolewam, że moi rówieśnicy, szczególnie teraz stali się taką gówniarzerią, bo przez to straciłem wielu znajomych. Na całe szczęście zostało jeszcze kilka osób, które stoją po mojej - naszej stronie. Ale jak mówi mądre powiedzenie: "Per aspera ad astra"

Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/6610569/
http://www.flickr.com/photos/marekufnal/
rosa
Kontakt:

Post autor: rosa »

heh jakie to znajome wszystko. Mam 2 kuzynow (blizniaki) 8 lat wychowani bezstresowo. I jakwidze co oni za szopki odpierdalaja to sie w pale nie miesci. a najlepsze ejst toz e dzieci 8 lat i musza byc karmione bo jesli eni to one same nie zjedza i bedzie foch... posluszna babcia i mamusia ocyziwscie wykonuja ich rozkazy

ostatnio bylismy na pokazie NWD9 w pubie ze stara ekipa ale przyszli tez mlodzi wlasnie ok 15. wyjebali flache kupiona gdzies w sklepie i po kilka piw zeby pokazac jakei sa kozaki. I za nich my mielismy przejebane. No normalnie krew zalewa. Mialo byc kulturalne spotkanie przy piwku posmiac sie i wg obejzec dpobry film... ehh skzoda gadac

to ejst wlasnie to ze wszyscy chca byc elo i zeby wsyzscy o nich mowili i zwracali na nich uwage
http://tiny.pl/x3f5 <= zapraszam
gg# 4036285
madmaxorr
Kontakt:

"Przez trudności do celu" jak by ktoś nie zrozumiał słow maro_donald
A na tym forum tyle osób w moim wieku i nie widzę żeby się wypowiadały co jest ?
Pewnie teraz będziecie myśleć że jestem lamą i nie mam kolegów i dlatego taki pisze :P
I od razu zaprzeczę że tak nie jest :)

Pozdrawiam
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Jozan pisze:Zależy jakich starszych bo mi chodzi o rodziców, dziadków etc a nie żula sklepowego.
Ok każdego starszego. Nawet taki żul sklepowy nie powinien być przez hołotę obrażany. Jak się tłumaczeniem nie da to trzeba kijem zasady wbić do głowy.
Mimo, że jestem bardzo spokojnym ludkiem, zdarzyło mi się kilka razy szczeniaka np z tramwaju wyrzucić ( dosłownie )
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

fakt faktem to najwazniejsza role w calym zyciu ( wychowawczym) to rodzice powinni byc przy tym. nie ma ze a masz idz sobie kup itp niech sie nauczy szacunku do pracy do ludzi i niech ciezko zarobi na to co chce wtedy bedzie szanowal kazdego czlowiek niezaleznie od sprzetu jaki ma itp itd mnie smiesza dzieciaki 13-14 on sie wywyższa bo niewiadomo co to on ma za sprzet i niewiadomo co on to nie umie zero szacunku do ludzi ktorzy ciezko pracuja zeby miec wymarzona czesc ktora ten dzieciak moze miec na drugi dzien bo powie do rodzicow daj mi. Glownym powodem tego debilizmu jest wychowywanie przez rodzicow !! nie potrafia wytlumaczyc co jest dobre co zle itp tylko masz tu kase i idz, a dziecko chodzi po ulicach i sie uczy a rodzice to żadza pieniadza i malo ich obchodzi co sie dzieje z takim gnojem.Daja kase dziecko szczesliwe i mysla ze jest wszystko ok....

naprawde fajna sytuacje mialem jak chlopaczek podlecial do mojego roweru i mowi a ja bym wsadzil tu monstera i cody i bym mial o niebo lepszy rower od Ciebie ( ja sie zaczołem smiac i zapytałem a po co Ci takie cos ?) a on do mnie ze te czesci sa lepsze od moich i dlatego ,a ja znow w smiech i mowie ze jak najpierw zarobisz tak ciezko na czesci jak ja to wtedy pogadamy...chlopaczek odparł wtedy ze jemu rodzice dadza i ze on nie musi robic jak jakis wiesniak zeby mial pienidze ( chlopaczek obrazajac wiesniakow uwaza ze tylko oni ciezko pracuja ale to tez uwazam ze rodzicow sprawka )pomijajac to ze obrazajac mnie w ogole mnie nie znajac zaczołem sie znow smiac i powiedzialem zeby poszedl do mamy i powiedzia zeby mu dala na rower... bo juz mi sie sluchac nie chcialo jego glupot

żal poprostu żal gnoje za duzo miodu w dupie maja Mama mi zawsze mowila jak byłem młodszy i wydziwialem ze nie chce tam czegos jesc to sie darła ze głodu do dupy i potem wszystko bedzi mi smakowało i wszystko bede jadł. Dlatego uwazam ze trzeba takich uczyc od poczatku szacunku,roboty,i zrozumienia nie ze wszystko dostana na tacy tylko pozadnie zapracuj na to a bedziesz widzial efekty !! mnie bardziej cieszy to ze sobie na cos sam zarobie wlasnymi rekami ( radosc z otwierania paczki :D ) niz mi ktos da wiadomo kazdy lubi dostawac ale ludzie sa pazerni i chca coraz wiecej daj palca a cala reke ci porwie....
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

Steel2 ja za to jestem strasznie nerwowy i uwazam tak jak Ty ze nawet żul sklepowy zasluguje na szacunek i to czasami bardziej niz inni. nie raz rozmawialem z takimi ludzmi i naprawde to ze sa bezdomni nie jest ich wina.
Tobie zdarzylo sie szczeniaka wyrzucic z tramwaju, mi zdarzylo sie skrytykowac zachowanie nie tylko mlodszych ale i starszych babc i dziadkow na ulicy, na glos i wprost, uwazam ze jesli ich zachowanie tego wymaga to wiek naprawde nie jest przeszkoda. szanuje starszych ludzi jesli czuje ze mam za co ich szanowac. a nie kazdego tylko dlatego ze "starszy".
madmaxorr
Kontakt:

KefirQn i tu jest typowy polak. Widział paru gówniarzy w moim wieku i określa że wszyscy w wieku 13-14 lat są tacy sami. Teraz widzę że tam wyżej pisałem post dla siebie bo nawet go nie przeczytałeś. A szkoda ...A szacunek trzeba mieć dla każdego i nie patrzeć na jego pozycje społeczną. Zaraz będzie fala krytyki na moją osobę a ja i tak wyjdę z założenia " Co cię nie zabije to cię wzmocni"
Pozdro normalni :D
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

rosa pisze:a najlepsze ejst toz e dzieci 8 lat i musza byc karmione bo jesli eni to one same nie zjedza i bedzie foch... posluszna babcia i mamusia ocyziwscie wykonuja ich rozkazy
Nie chcesz jeść to nie jedz będziesz głodny sam weźmiesz.

Lisek-Tm pisze:jesli ich zachowanie tego wymaga to wiek naprawde nie jest przeszkoda

Zgadzam sie

Poza tym przerażające jest to, że niektóre szczeniaki mają poważne problemy z prawem. Ostatnio było na necie, że jakieś tam 13-15 lat orżnęły ileś tam samochodów albo 14-15 letnie dziewczyny pobiły brutalnie koleżankę bo coś... lub zabili go bo nie chciał zapalić.... a potem słychać jakie to było dobre dziecko to wina rodziców i kolegów... a od Rodziców słyszymy to niemożliwe oj on był taki dobry i w ogóle cacy.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
madmaxorr
Kontakt:

Jozan ale to się odziedzicza po rodzicach przemoc rodzi przemoc. Tak samo jest z alkoholem dziecko ucieka z patologicznej rodziny i idzie się napić żeby o tym wszystkim. Patrze po przykładzie pewnego kolegi ze szkoły podstawowej.
Matos
Kontakt:

Post autor: Matos »

Jozan pisze:Ostatnio było na necie, że jakieś tam 13-15 lat orżnęły ileś tam samochodów albo 14-15 letnie dziewczyny pobiły brutalnie koleżankę bo coś... lub zabili go bo nie chciał zapalić.... a potem słychać jakie to było dobre dziecko to wina rodziców i kolegów... a od Rodziców słyszymy to niemożliwe oj on był taki dobry i w ogóle cacy.
Albo moda na samobójstwa. W moim mieście swojego czasu była fala. Ale ucichło bo widocznie się znudziło...
[url=http://infobot.pl/r/1aIW]PinkBike[/url]
[url=http://infobot.pl/r/1aIR]Allegro[/url]
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

madmaxorr nie mowie ogolnie chodzi mi o to ze tak okreslam ten wiek bo widze czesto takich co odpierdala** maniane i niewiadomo co robia ale znam tez mlodszych chlopaczkow najmlodszego jakiego znam ktory jezdz ma 12 lat i potrafi sie zachowywac w przeciwienstwie do rowiesnikow i chlopaczkow co sa starsi naprawde to wole isc z takim chłopaczkiem na bike pojezdzic niz mial bym jezdzic z cwaniakiem co cwaniaczy i sie wywyzsza . Do takich ludzi mam szacunek nie wazne czy młodszy czy starszy poprostu widac odrazu kto zasługuje na szacunek !! obracam sie w towarzystwie zroznicowanym wiekowo od mlodeko pokolenia zwanych planktonem DH do starych ziomali co mowia na siebie dziadki :D w sumie to maja niektórzy tyle lat co moj starszy..i kazdy ma wzajemnie do siebie szacunek !! poprostu szkola wychowania ziomki z bike tez duzo wplywaja na innych kumpli :) takie powiedzenie "wchodzisz miedzy wrony i kraczesz tak jak one " z kim sie zadajesz takim sie stajesz...
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
nooz
Kontakt:

Post autor: nooz »

mam 15 lat (no, w tym roku 16 :mrgreen: ), w zeszłym roku składałem rower i dostałem 100 zł od rodziców a swoje 2400 sam musiałem zarobić, i jakos nie mam do nikogo pretensji.
inna sprawa, że jak kiedyś jeździlem na swoim biku (wtedy void i xcr) to jakiś mlody do mnie podchodzi (12 lat, też tu na forum jest) i tekst " z dupy masz ten rower, ja mam lepszy <norco i dj> " dałem za swojego marcoka 750 zł i jestem w ogóle zaje*****"
no sory ale myślalem że mu wpier*ole
a co do dresów 13-14 letnich to nie raz widziałem jak zaczepiają 15 i 16 latków, mnie też to nie pominęło;p
ODPOWIEDZ