Z nowych do 500 to bedzie jedynie void i 9,81 ale skoro nowa to bedziesz mial gware i w razie czego ja odsylasz i przysylaja Ci nowke.. Za troche ponad wiecej wyrwiesz jakiegos NS-a albo Romeda..roke pisze:powiedzmy do ok. 500 zeta. KONIECZNIE nówka
[Rama] dla wielkiego skurczybyka
roke 192cm i 125 kg to raczej bardzo solidna budowa !!! dobre geny rodzice zmontowali
był kiedyś taki szaleniec co spawał swoje ramy uliczne i z tego co wiem to raczej czołgowe miał podejscie do projektu....Dzikus sie zwał ale czy przetrwał tego nie wiem...może ktoś ma aktualne info o jego zabawkach, myśle że pod Twoją masę będzie bezpieczna taka ramka.
Bez urazy ale 125 kg to już jest bardzo spora masa i nie mówię tu o tkance tłuszczowej bo mozesz mieć czyste wypracowane mięśnie tylko mówie o tym że 125 kg to już nie jest waga lekka
Sam mam 185 i 96kg więc rozumiem Cię doskonale.

był kiedyś taki szaleniec co spawał swoje ramy uliczne i z tego co wiem to raczej czołgowe miał podejscie do projektu....Dzikus sie zwał ale czy przetrwał tego nie wiem...może ktoś ma aktualne info o jego zabawkach, myśle że pod Twoją masę będzie bezpieczna taka ramka.
Bez urazy ale 125 kg to już jest bardzo spora masa i nie mówię tu o tkance tłuszczowej bo mozesz mieć czyste wypracowane mięśnie tylko mówie o tym że 125 kg to już nie jest waga lekka

Sam mam 185 i 96kg więc rozumiem Cię doskonale.
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Void jest mocniejszy od prodigy (patrząc na opinie). Mój po spotkaniu z drzewem z nie byle jakiej prędkości miał poluzowaną dolną miskę sterów i przed spawem, tak z 1mm na górnej rurze popękał lakier, ale nie wzdłuż spawu tylko w poprzek, po jego zdrapaniu widać było jakby rozciągnięcie materiału. Gdy ją sprzedawałem jakieś 2 tygodnie temu była cała. Wytrzymywała też jazdę z amortyzatorem 150mm skoku, na tej osłabionej główce. To było tak apropo wytrzymałości. A co do tych kolan to raczej przy jeździe na stojąco, bo mam dosyć długie nogi i nie mogłem za bardzo pedałować na siedząco, a podnosić siodełka jak w xc nie miałem zamiaru - sztyca była wysunięta jakieś 3cm.
Schodek Dzikus obecnie ma zawieszoną działalność a ze swoich ram HT miał tylko jedną. 4,5 kilowego Critical Mass ;D Który był pierwowzorem Cocka. Był chyba jeden czy dwa egzemplarze. Jednego na pewno ujeżdżał Erenes a co się z nim stało Bóg jeden wie. Ale Dzikus maczał też palce w ramkach NSa 05 o której wcześniej wspomniałem więc jeśli ma być pancerny czołg to może warto poczekać za tą aukcją.
9,81 moim zdaniem odpada ze względu na krótka rurę górną. Mi (172cm) wydaję się krótka a co dopiero przy 192cm.
GgG Void, typowa ramka do dirt/street i 150mm
roke A co Twojego Destroyera to nie wiem jakim cudem nasze polskie kupiaste "crmo" 4133 extra tension wytrzymało tyle lat
Bierz Voida, gwara u NSa to prawie jak sponsoring. Połamiesz o dostajesz nową. I tak w kółko
Jak złamiesz trzecią masz możliwość odzyskania pieniędzy nawet.
9,81 moim zdaniem odpada ze względu na krótka rurę górną. Mi (172cm) wydaję się krótka a co dopiero przy 192cm.
GgG Void, typowa ramka do dirt/street i 150mm

roke A co Twojego Destroyera to nie wiem jakim cudem nasze polskie kupiaste "crmo" 4133 extra tension wytrzymało tyle lat

Bierz Voida, gwara u NSa to prawie jak sponsoring. Połamiesz o dostajesz nową. I tak w kółko

-
- Kontakt:
royal delfi Czasami Twoje posty mnie rozwalają
Z tym Pitbullem to wyskoczyłeś jak Filip z Konopi ;D
Co do Suburbana hmmmm jeśli mowa o 08 to przy takiej masie obawiam się, że więcej będzie czekał za nową z gwarancji niż na niej jeździł
Ale jaki plus, górna rura dla mnie jest przy długa więc Tobie powinno akurat to pasować. waga całkiem w pytkę, krótki tył. Ogólnie mi się fajnie śmiga ale jest parę rzeczy które chciałbym zmienić

Co do Suburbana hmmmm jeśli mowa o 08 to przy takiej masie obawiam się, że więcej będzie czekał za nową z gwarancji niż na niej jeździł

Ale jaki plus, górna rura dla mnie jest przy długa więc Tobie powinno akurat to pasować. waga całkiem w pytkę, krótki tył. Ogólnie mi się fajnie śmiga ale jest parę rzeczy które chciałbym zmienić

A moze coś niekoniecznie z cro-mo może ramka dangerous mike dual slalom3.0 lub 2.0 może z jakiś zapasów magazynowych będzie. Jest to rama na bank pancerna i jak dobrze pamiętam zastosowania to dirt street i dual. U mnie w mieście ujeżdżał ją koleś 130kg podobnego wzrostu jak ty i ze stylem worka ziemniaków z amortyzatorem 130mm z przodu i nic sie nie działo a śmigał w FR i walił dosyć konkretne dropy. Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/1238478/
bielek pisze:dangerous mike dual slalom3.0 lub 2.0, jest to rama dirt street i dual
Widzę pewną sprzeczność w Twojej wypowiedzibielek pisze:koleś śmigał w FR i walił dosyć konkretne dropy.

Nie wiem jakie założenia przyświecały podczas tworzenia tej ramy ale jestem pewien, że ni był to street. Ramka nazwał bym ją do ht fr. Dobrze sprawuję się z dużymi amorkami 150/170mm. Ale dirt/street to z pewnością nie jest pole do popisu dla tej ramki.
No to do czego jest przeznaczona to jedno, a ja chciałem nakreślić ile ta ramka wytrzyma;) fakt że lepiej działa z dużymi amorami. Ale faktem jest że jest to bardzo krótka ramka i kolega napisał że szuka przedewszystkim pancernej ramy, chciałem zaproponować sprzęt z massivemachine.com ale ktoś napisał że już nie ma tych ramek więc mój typ to własnie DM DS 3.0. Napisał również, że potem chce kupić pożądną ramę więc nie ma sensu za bardzo się rozdrabniać nad czymś na czym może sobie krzywdę zrobić.
http://www.pinkbike.com/photo/1238478/
-
- Kontakt:
Jakieś 6 miesięcy temu byłem w ktm ie na Grochowskiej (bardzo fajny sklep 
i proponowano mi ramkę "Koszmar" by dzikus. 3,5 kilowa konstrukcja ze stali pociągowo-czołgowo-lotniczej, wyglądała na mega solidną, ponoć gdy wjedzie się na wallride'a na tym sprzęcie to ściana się zawali
. Ja osobiście nie potrzebowałem takiej ramki bo nie katuje aż tak strasznie i idę w light więc wybrałem a-gang a. Zadzwoń i spytaj , może będą ją jeszcze mieć. Cena o ile pamiętam to 350 zł. Namiary:
http://www.ktm-bikes.net/ Pzdr!

i proponowano mi ramkę "Koszmar" by dzikus. 3,5 kilowa konstrukcja ze stali pociągowo-czołgowo-lotniczej, wyglądała na mega solidną, ponoć gdy wjedzie się na wallride'a na tym sprzęcie to ściana się zawali

http://www.ktm-bikes.net/ Pzdr!
NO ramy Koszała "koszmary" to bardzo solidne ramy, latane i testowane przez morderców i dedykowane do HC. Polecam bo znam z bliska kilka takich ram,wiem co dostały !! Jak masz taką szansę to będziesz zadowolony na bank
http://www.gravitycamp.pl