[Rama] dla wielkiego skurczybyka

Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

roke pisze:powiedzmy do ok. 500 zeta. KONIECZNIE nówka
Z nowych do 500 to bedzie jedynie void i 9,81 ale skoro nowa to bedziesz mial gware i w razie czego ja odsylasz i przysylaja Ci nowke.. Za troche ponad wiecej wyrwiesz jakiegos NS-a albo Romeda..
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

roke 192cm i 125 kg to raczej bardzo solidna budowa !!! dobre geny rodzice zmontowali :)

był kiedyś taki szaleniec co spawał swoje ramy uliczne i z tego co wiem to raczej czołgowe miał podejscie do projektu....Dzikus sie zwał ale czy przetrwał tego nie wiem...może ktoś ma aktualne info o jego zabawkach, myśle że pod Twoją masę będzie bezpieczna taka ramka.
Bez urazy ale 125 kg to już jest bardzo spora masa i nie mówię tu o tkance tłuszczowej bo mozesz mieć czyste wypracowane mięśnie tylko mówie o tym że 125 kg to już nie jest waga lekka :)

Sam mam 185 i 96kg więc rozumiem Cię doskonale.
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
ZuniKrk
Kontakt:

Post autor: ZuniKrk »

No to Prodigy 9.81 za taka kase albo octane , jezeli to mac byc nówka :D a jeżeli używana to jakiś ns
Freeride to nie cyrkowe sztuczki, to stan ducha!
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

Stanowczo 9,81 ODRADZAM! kumpel(ok. 75kg) miał nówkę z dziurą w spawie, po 1,5 miesiąca miał 3 pęknięcia na tylnych widełkach. Ogólne wykonanie 9,81 nie szczyci sie solidnością.

Weź nowego Voida albo starego Bitcha 2006
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Void jest mocniejszy od prodigy (patrząc na opinie). Mój po spotkaniu z drzewem z nie byle jakiej prędkości miał poluzowaną dolną miskę sterów i przed spawem, tak z 1mm na górnej rurze popękał lakier, ale nie wzdłuż spawu tylko w poprzek, po jego zdrapaniu widać było jakby rozciągnięcie materiału. Gdy ją sprzedawałem jakieś 2 tygodnie temu była cała. Wytrzymywała też jazdę z amortyzatorem 150mm skoku, na tej osłabionej główce. To było tak apropo wytrzymałości. A co do tych kolan to raczej przy jeździe na stojąco, bo mam dosyć długie nogi i nie mogłem za bardzo pedałować na siedząco, a podnosić siodełka jak w xc nie miałem zamiaru - sztyca była wysunięta jakieś 3cm.
roke
Kontakt:

Post autor: roke »

ok, to dzięki wszystkim za pomoc. Na pierwszy ogien idzie Void, a jak złamie to coś z NS. W najgorszym wypadku wróce do nieśmiertelnego DS2 :)
Old School Baby !
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Schodek Dzikus obecnie ma zawieszoną działalność a ze swoich ram HT miał tylko jedną. 4,5 kilowego Critical Mass ;D Który był pierwowzorem Cocka. Był chyba jeden czy dwa egzemplarze. Jednego na pewno ujeżdżał Erenes a co się z nim stało Bóg jeden wie. Ale Dzikus maczał też palce w ramkach NSa 05 o której wcześniej wspomniałem więc jeśli ma być pancerny czołg to może warto poczekać za tą aukcją.

9,81 moim zdaniem odpada ze względu na krótka rurę górną. Mi (172cm) wydaję się krótka a co dopiero przy 192cm.

GgG Void, typowa ramka do dirt/street i 150mm :-|
roke A co Twojego Destroyera to nie wiem jakim cudem nasze polskie kupiaste "crmo" 4133 extra tension wytrzymało tyle lat :)
Bierz Voida, gwara u NSa to prawie jak sponsoring. Połamiesz o dostajesz nową. I tak w kółko :) Jak złamiesz trzecią masz możliwość odzyskania pieniędzy nawet.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Bombell no co, kumpel mi amorka użyczył.. :D mój był niższy, tylko 130mm :)

E: może rama dirt/street ale lekki fr z przesadzonym amortyzatorem wytrzymała, to już coś.
royal delfi
Kontakt:

Post autor: royal delfi »

a może ty nasz Wielkoludzie (w pozytywnym znaczeniu tego słowa :D )weź zainwestój w jakąś droższą ramke, na przykład NS Suburban albo DC Pitbull... pozdrofor you! 8)
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

royal delfi Pitbulla do streetu i dirtu tak? Nie no pomysl super :|
Bombell
Kontakt:

royal delfi Czasami Twoje posty mnie rozwalają :) Z tym Pitbullem to wyskoczyłeś jak Filip z Konopi ;D
Co do Suburbana hmmmm jeśli mowa o 08 to przy takiej masie obawiam się, że więcej będzie czekał za nową z gwarancji niż na niej jeździł ;)
Ale jaki plus, górna rura dla mnie jest przy długa więc Tobie powinno akurat to pasować. waga całkiem w pytkę, krótki tył. Ogólnie mi się fajnie śmiga ale jest parę rzeczy które chciałbym zmienić :)
bielek
Kontakt:

Post autor: bielek »

A moze coś niekoniecznie z cro-mo może ramka dangerous mike dual slalom3.0 lub 2.0 może z jakiś zapasów magazynowych będzie. Jest to rama na bank pancerna i jak dobrze pamiętam zastosowania to dirt street i dual. U mnie w mieście ujeżdżał ją koleś 130kg podobnego wzrostu jak ty i ze stylem worka ziemniaków z amortyzatorem 130mm z przodu i nic sie nie działo a śmigał w FR i walił dosyć konkretne dropy. Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/1238478/
Bombell
Kontakt:

bielek pisze:dangerous mike dual slalom3.0 lub 2.0, jest to rama dirt street i dual
bielek pisze:koleś śmigał w FR i walił dosyć konkretne dropy.
Widzę pewną sprzeczność w Twojej wypowiedzi :)
Nie wiem jakie założenia przyświecały podczas tworzenia tej ramy ale jestem pewien, że ni był to street. Ramka nazwał bym ją do ht fr. Dobrze sprawuję się z dużymi amorkami 150/170mm. Ale dirt/street to z pewnością nie jest pole do popisu dla tej ramki.
bielek
Kontakt:

Post autor: bielek »

No to do czego jest przeznaczona to jedno, a ja chciałem nakreślić ile ta ramka wytrzyma;) fakt że lepiej działa z dużymi amorami. Ale faktem jest że jest to bardzo krótka ramka i kolega napisał że szuka przedewszystkim pancernej ramy, chciałem zaproponować sprzęt z massivemachine.com ale ktoś napisał że już nie ma tych ramek więc mój typ to własnie DM DS 3.0. Napisał również, że potem chce kupić pożądną ramę więc nie ma sensu za bardzo się rozdrabniać nad czymś na czym może sobie krzywdę zrobić.
http://www.pinkbike.com/photo/1238478/
czeSieKdh
Kontakt:

Post autor: czeSieKdh »

kup dziwke nie do wyj****** jest :D
dziadek_dzidek
Kontakt:

Post autor: dziadek_dzidek »

Jakieś 6 miesięcy temu byłem w ktm ie na Grochowskiej (bardzo fajny sklep :-)
i proponowano mi ramkę "Koszmar" by dzikus. 3,5 kilowa konstrukcja ze stali pociągowo-czołgowo-lotniczej, wyglądała na mega solidną, ponoć gdy wjedzie się na wallride'a na tym sprzęcie to ściana się zawali :mrgreen: . Ja osobiście nie potrzebowałem takiej ramki bo nie katuje aż tak strasznie i idę w light więc wybrałem a-gang a. Zadzwoń i spytaj , może będą ją jeszcze mieć. Cena o ile pamiętam to 350 zł. Namiary:

http://www.ktm-bikes.net/ Pzdr!
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

NO ramy Koszała "koszmary" to bardzo solidne ramy, latane i testowane przez morderców i dedykowane do HC. Polecam bo znam z bliska kilka takich ram,wiem co dostały !! Jak masz taką szansę to będziesz zadowolony na bank
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
ODPOWIEDZ