Wpadłem na pomysł założenia takiego tematu, z powodu iż mam szafe połamanych/popękanych i zepsutych części. W tym temacie proszę o podawanie waszych pomysłów co zrobiliście, lub co można zrobić ze starych zużytych części rowerowych. Może ja zaczne, najpierw dam pomysły które sam użyłem:
- na pewno możemy wykorzystać znany wszystkim łańcuch jako biżuterie 9dość popularne):)
- stare ramie korby (najlepiej lewej) może posłużyć jako bardzo "luksusowy" i komfortowy uchwyt do szafki/szuflady (ktoś dał w to miejsce adapter hamulcowy, kiedyś miałem tam pająk kasety XT, bardzo ładnie się prezentował).
- w jednym sklepie rowerowym widziałem że podwieszone na suficie koła z przymocowanymi ramkami i żarówkami spełniały rolę "gustownej i nastrojowej" lampy. Naprawde ładnie to wyglądało.
Tertaz czekam na Wasze pomysły, mam nadzieję że temat nie będzie uznany jako temat z dup.., wiecie z czego;) Pozdrawiam, fotki mile widziane.
Części rowerowe w życiu codziennym, inne zastosowania.