Buty na DH
teraz już kosztują 277zł, a 5.10 są po 74 euro, czyli ciut drożej na obecna chwilęArthurGreen pisze:
Podeszwa 5.10 również teraz dostępna w 661 Descend..
Ale kupując 5.10 na CRC wychodzi taniej niż Descend z PL Shocked Więc po co przepłacać Question
tak czy inaczej ja osobiście mam obawy przed zakupem butów "w ciemno" dlatego na razie jeżdżę sobie w swoich lekko już zmasakrowanych reebokach do kosza. Ale długo już nie posłużą, maja ze 3 lata, z czego 2 na rowerze. I czaje się na Imapct High, ale nie wiem czy będą mi pasować. Wolałbym przy okazji przejechać się do wawy i znaleźć chociażby te 661 (mimo że niskie) zmierzyć, obejrzeć itd.
Jak jest w ogóle z rozmiarówką 5.10? I coś więcej o wykonaniu, trwałości, wygodzie?

-
- Kontakt:
Krzyśku, sztywny, brzydki, lecz genialnie trzyma.. Miałem okazję przetestować..
Co do rozmiarówki, to Gonziakowi 44 brałem.. Podaj jaki masz nr buta i najrozsądniej będzie zmierzyć wkładkęw cm.. Zawsze tak kupuję buty w necie i zawsze było dobrze..
Btw: Dlaczego na High Impact się uparłeś?? Troszkę gorąco w nich latem..
Co do rozmiarówki, to Gonziakowi 44 brałem.. Podaj jaki masz nr buta i najrozsądniej będzie zmierzyć wkładkęw cm.. Zawsze tak kupuję buty w necie i zawsze było dobrze..
Btw: Dlaczego na High Impact się uparłeś?? Troszkę gorąco w nich latem..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
W skali od 0 do 6:SeraaX pisze:Jak jest w ogóle z rozmiarówką 5.10? I coś więcej o wykonaniu, trwałości, wygodzie?
Jakosc wykonania - 5
Trwalosc - 4.5
Wygoda - 5.5
Ochrona - 6
Jesli idzie o buty do pedalow platformowzch to naprawde nie maja slabych stron.
Kupilem na necie, tez sie obawialem rozmiarowki ale w koncu zaryzykowalem i nie zaluje. 5.10 ma podobna 'rozmiarowke' jak np. ecco. Kupilem 44.5 i w sumie do chodzenia mogly by byc 45 czyli tyle co moje ecco, ale na rower 44.5 jest poprostu idealne.
p.
edit:
Artur ale czy w tych 661 ta podeszfa z 5.10 to jedynie bierznik czy guma stealth tez?
Pytam bo wlasnie ta guma byla dla mnie najwiekszym zaskoczeniem. Miekka jak cholera, zostawia czarne slady na panelach podlogowych ale z drugiej strony wcale za mocno sie nie zurzywa (mialem caly sezon). Calosc jest przeniesiona z innych produktow 5.10 czyli butow do wspinaczki, a jak wiadomo tam od przyczepnosci butow zalezy czasem duzo wiecej niz w przypadku DH.
Arturze, no to że 5.10 zbyt ładne nie są to wiem 
Choć Five Ten Nathan Rennie Hi Impact mi się nawet podobają i chyba za tymi bym był. Tak samo wersja Hilla, tyle że to low i ma lekko "spedalony" pasek :]
Wersja hi dlatego ze lubię wysokie buty (teraz mam do kosza oczywiście za kostkę), moje kostki też bardzo lubią wysokie buty. Jedna to nawet lubi wysoki but i usztywniacz ortopedyczny :] Jak już mi się staw trochę zregenerował po kontuzji to zmienię pożyczonego pancernika na 661race brace pro, bo tamten dawał usztywnienie i komfort hokejówek
A co do butów, poczekam, zastanowię się i kupie może te Rennie, a może 661 czy jeszcze coś innego. Na razie małe rozeznanie już jest

Choć Five Ten Nathan Rennie Hi Impact mi się nawet podobają i chyba za tymi bym był. Tak samo wersja Hilla, tyle że to low i ma lekko "spedalony" pasek :]
Wersja hi dlatego ze lubię wysokie buty (teraz mam do kosza oczywiście za kostkę), moje kostki też bardzo lubią wysokie buty. Jedna to nawet lubi wysoki but i usztywniacz ortopedyczny :] Jak już mi się staw trochę zregenerował po kontuzji to zmienię pożyczonego pancernika na 661race brace pro, bo tamten dawał usztywnienie i komfort hokejówek

A co do butów, poczekam, zastanowię się i kupie może te Rennie, a może 661 czy jeszcze coś innego. Na razie małe rozeznanie już jest
-
- Kontakt:
średnio się w butach orientuję... nie ma czegoś tańszego z tą śmieszną podeszwą?
Dajmy na to do 170zł. Podeszwa wygląda na dobrze trzymającą, ale 270zł za buty to trochę sporo, jeżeli nie wiadomo jak z ich wytrzymałością.
Ostatnio jeździłem w Etnies Armada - dość śmieszne buty na deskę, na pięcie był jakby amortyzator, który pęka i skrzypi, ale ogólnie buty przeżyły lekko ze 3 lata, a dałem za nie 100zł. Jednak podeszwa mogłaby się trzymać trochę lepiej.
Dajmy na to do 170zł. Podeszwa wygląda na dobrze trzymającą, ale 270zł za buty to trochę sporo, jeżeli nie wiadomo jak z ich wytrzymałością.
Ostatnio jeździłem w Etnies Armada - dość śmieszne buty na deskę, na pięcie był jakby amortyzator, który pęka i skrzypi, ale ogólnie buty przeżyły lekko ze 3 lata, a dałem za nie 100zł. Jednak podeszwa mogłaby się trzymać trochę lepiej.
ArthurGreen a DX to nie byly 2 modele? SPD i zwykle? Tak, ze jedno nie miało usztywnianej podeszwy?
Jaca wiadomo jak z trwałoscia. 2 sezony i nic sie nie dzieje. Zdarza mi sie zaryć butem o ziemie i zero problemu. Mogłyby byc troche sztywniejsze bocznie ale nowsze modele podobno sa. Podeszwa jest swietna i trzyma bardzo dobrze. To nie chodzi tylko o bierznik tylko tez o bardzo fajną gume.
Jaca wiadomo jak z trwałoscia. 2 sezony i nic sie nie dzieje. Zdarza mi sie zaryć butem o ziemie i zero problemu. Mogłyby byc troche sztywniejsze bocznie ale nowsze modele podobno sa. Podeszwa jest swietna i trzyma bardzo dobrze. To nie chodzi tylko o bierznik tylko tez o bardzo fajną gume.
Własnie jestem na kupnie takich. Wychodza z CRC 215 zł, więc mieścisz się prawie w założonym budżecie 200 zł. Niestety Polski detal po ostatniej podwyżcze cen wynosi 307 zł.... więc słabo dość.zimer pisze:shimano am40
Jeśli chcesz taniej, to kup zeszłoroczny model DXów na platformy (uwaga! shimano ma 2 rodzaje podeszwy w DXach platofrma / SPD ). Zeszłoroczne DXy koszrtują w detalu w PL 189 zł. Np. w Rowmixie w Krakowie.
Zawsze możesz gdzieś pójść i poprzymierzac buty a potem zamówić z CRC :P Ja wczoraj mierzyłem DXy i jak normalnie nosze 45 to z Shimano mi spasiły 46 !! To ważne dość, szczególnie jeśli masz zamiar zamówić obów bez przymierzania.
Miałem kiedyś DX shitmano i rozpadły się po sezonie, sztywne i średnio trzymające się platform.
Obecnie mam 5.10 od 2 sezonów i wydolą jeszcze 3 spokojnie więc ja na trwałość nie nażekam. Buty mają niesamowitą podeszwę i można w nich spokojnie pociskać piesze wycieczki po górach z gwarancją przyczepności . 5.10 ma jeszcze taką zaletę że można w nich w trakcie treningów sprawdzać jak będzie się zachowywała opona na korzeniu w zakręcie bo ich podeszwa ma podobne tarcie co opony 40a. Wielu zawodników ze świata właśnie w 5.10 sprawdza przyczepność na trasie jak mają chodzone treningi. Skaczą na kamienie,korzenie i wiedzą co i jak bęiize na rowerze.
Mam wysoki model i doskonale chroni kostkę a nogi śmierdzą tak samo w niskich jak w wysokich.
Polecam 5.10 każdemu.Na rower i w góry
Obecnie mam 5.10 od 2 sezonów i wydolą jeszcze 3 spokojnie więc ja na trwałość nie nażekam. Buty mają niesamowitą podeszwę i można w nich spokojnie pociskać piesze wycieczki po górach z gwarancją przyczepności . 5.10 ma jeszcze taką zaletę że można w nich w trakcie treningów sprawdzać jak będzie się zachowywała opona na korzeniu w zakręcie bo ich podeszwa ma podobne tarcie co opony 40a. Wielu zawodników ze świata właśnie w 5.10 sprawdza przyczepność na trasie jak mają chodzone treningi. Skaczą na kamienie,korzenie i wiedzą co i jak bęiize na rowerze.
Mam wysoki model i doskonale chroni kostkę a nogi śmierdzą tak samo w niskich jak w wysokich.
Polecam 5.10 każdemu.Na rower i w góry

http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
terefere moze Ci pomoze to: http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... light=five