Maślakologia :)))

sergio94
Kontakt:

Post autor: sergio94 »

Źle zrozumiałeś. Tekst odnosi się negatywnie do wszystkich hipokrytów, z tekstami w stylu:'Księża mają laski, samochody to ja nie będę chodził do kościoła, jestem przecież dobry i uduchowiony, to wystarczy'. Prawda jest taka, że żaden z nich nie poszedłby do kościoła, gdyby wszyscy księża byli święci.
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

ddex pisze:No to skoro nie to moze daj zyc innym w cokolwiek wierza jesli nie robia nikomu krzywdy!!!!
Powiedz to tym, którzy spłonęli na stosach, tym, którzy zostali "nawróceni" ( ogniem i mieczem ), tym co codziennie umierają ( bo kościół wymusił ograniczenie badań między innymi nad komórkami macierzystymi ( ale nie tylko ).

Wmówienie afrykańczykom, że prezerwatywy to zło ? Ekstra pomysł. Ilu już przez to umarło ?

Kościół to organizacja przestępcza znacznie gorsza niż faszyści. Faszyści przynajmniej mówili i robili to samo. Nikt nie wymordował ( pośrednio lub bezpośrednio ) więcej ludzi niż KK.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Schodek, zauważ, że jest coś takiego jak spowiedź. Z tego co wiem, to jesli ktoś żałuje za grzechy i je odpokutuje, to nawet będąc mordercą może trafić do raju.
rozumiem że Hitler mógł spokojnie pójść do kościoła i okazać skruchę ?? Kurde jakie to proste, jutro wbiję do banku, zastrzelę kasjerkę i zabiorę kasę a jak mnie złapią to powiem przepraszam !! Kretynizm do potęgi który właśnie kaleczy społeczeństwo przyzwalając w tygodniu popełniać grzechy które w niedzielę po kilku zdrowaśkach masz odpuszczone !!! Jakie to fajne narzędzie do robienia przekrętów i manipulacji.Doskonałe i jakie banalne - powiesz przepraszam i po sprawie !!

nim powstał KK człowiek biegał tysiące lat, nim ktoś "genialny " wpadł na tak wyrafinowany pomysł jak spowiedz to nie było wywiadu !! Spowiedz nie powstała w wyniku mądrości stwórcy tylko w momencie gdy " geniusz " odkrył jaka moc z tego płynie.
spowiedz - to nic innego jak inwigilacja,zbieranie danych wywiadowczych pozyskiwanych w celach ....no i tu pytanie w jakim celu jest spowiedz ?? Czy ktoś zadał sobie z Was takie pytanie po co setki lat temu,gdy ludzie naprawdę byli prości,nie świadomi praktycznie niczego, bali się zaćmień słońca- i wierzyli że to kara boska - a kapłani znający astrologię doskonale to wykorzystywali, ktoś wymyślił spowiedz. Czy w naukach głoszonych przez Chrystusa jest coś o spowiadaniu się kapłanom kościelnym (obcym ludziom)?? Ciekaw jestem czy ktoś coś takiego znajdzie ?? Powaga!! W jakim celu kościoły były tak projektowane aby w miejscu gdzie stał konfesjonał sufit działał jak mikrofon kierunkowy który odbijał SZEPT wiernego pogłaśniając go do takiego stopnia że w specjalnym miejscu w świątyni ( ukrytym dla plebsu ) słychać było każde słowo wiernego - bez jego wiedzy oczywiście !! No Panowie w jakim celu tak robiono??? - dla zbierania danych do manipulacji społecznej. Jak hrabia czy inny wpływowy człowiek się spowiadał z grzechu to panowie w sutannach ( habitach ) zbierali takie dane i mogli go szantażować i szykanować. Ludzie bogobojni bardzo szczerze się spowiadali co doskonale wykorzystywano. Pamiętajcie proszę że do niedawna kler był doskonale wykształcony w odróżnieniu od reszty prostej społeczności. Dziś już nie ma takich dysproporcji ale przez jakieś1500 lat kościół miał władzę kompletną i absolutną,wpływał na królów i wszystkich którzy mieli pozycje społeczną. A co z dziesięciną !!! jakie to miłe że ktoś o tym pomyślał zawczasu !! Nim ślepo zaczniecie iść w ogień bo ktoś wam coś obiecał - to warto sprawdzić trochę faktów .

Nie mam tu żadnej misji nawracania ale naprawdę warto mieć swoje zdanie poparte praktyką a nie tylko wiarą. Jak ktoś powie Wam - skocz w ogień nic Ci się nie stanie,tylko wcześniej zostaw portfel i pin do konta - to zaufacie mu w ciemno i tak zrobicie ??? Czy może zdrowy rozsądek ( intuicja ) podpowie wam że warto się zastanowić i przemyśleć - czemu mam zostawić kasę i skoczyć w ogień, przecież umrę od płomieni a on wezmie moje dobra !! specjalnie taki łopatologiczny przykład zastosowałem .

Sprawa wiary w Boga a polityka kościoła to są dwie zupełnie osobne sprawy. I proszę to zrozumieć bo - podkreślę to raz jeszcze - nie mam osobiście nic do kogoś kto jest dobrym człowiekiem i wierzy w swojego Boga,ale mam sporo zastrzeżeń do tego jak firma "kościół" postępuje z ludzmi i jakie metody stosuje aby rozwijać swoje wpływy.

Mam nadzieję że to czytelnie wyjaśniłem.
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

Steel2 stary to bylo dawno, na, II wojnie tez zgineli ludzie przykro mi bardzo jak mysle o kazdej takiej zbrodni, ale TERAZ nie robia nikomy krzywdy (poraz kolejny pomijajac jakies skrajne patologie - z ktorymi nalezaloby walczyc) ale na to wszystko nie czas i nie miejsce na forum rowerowym ... wiem zaraz ktos napisze ze to offtopic, ale czy musimy tu tak dogłębnie roztrząsać sprawy kościelne, bo to juz nawet nie jest kwestia wiary, EOT
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

Co było najpierw ??? Kura czy Jajo? Przecież kura robi się z jaja a jajo z kury to jezeli nie bylo kury to skąd wzieło by się jajo??
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

a mnie zastanawia jaki procent księży ślepo wierzy w te swoje śmieszne ideologie, a jaki poprostu zarabia na naiwności "wiernych"...
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
sergio94
Kontakt:

Śmieszny to ty jesteś. Ludzie, czy wy macie jakiś kompleks kasy? Nie chodzicie do kościoła, nie wierzycie, więc chouj was powinno interesować, ile zarabiają księża. Zaczyna mnie zastanawiać, czy te osoby, które tutaj tak żałosńie krytykują KK, naprawdę mają w sobie taką zawiść do kleru? Idźcie do pracy, to też będziecie mieć kasę. Typowe Polaczki...
babolfr
Kontakt:

sergio94 tu nie chodzi o kasę, sa sprytni to zarabiają, mnie bardziej zastanawia czy wierzą w swoje ideologie czy nie.
Steel2
Kontakt:

sergio > nie bo ta kościelna hołota sięga po publiczne pieniądze ( a więc i moje ), nie bo się wtrącają w ustanawianie prawa nie tylko dla wierzących naiwniaków ale i dla innych ludzi.

Dlaczego mam być leczony w zapyziałych szpitalach, podczas gdy pieniądze zmoich podatków trafiają do kościelnych oszustów ?

Dowiedz się jak zginął papież przed JP2 i za co.
babolfr
Kontakt:

Steel2 pisze:nie bo ta kościelna hołota sięga po publiczne pieniądze
dokładnie tak, jakie oni mają prawo do państwowych pieniędzy? równie dobrze mogę sobie założyć funclub Jasia Fasoli, i co dostane kase od państwa? raczej wątpie, to dlaczego oni dostają? to jest dla mnie nie zrozumiałe.
Tak samo najbardziej wkurza mnie wtrącanie się KK w badania naukowe mogące ratować życie, szczególnie nad kom. macierzystymi. Jak sobie pomyśle że możliwe mogłoby być leczenie przerwania rdzenia kręgowego, gdyby nie ich działania to mnie krew zalewa...
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Co było pierwsze - wiara czy nadzieja ??

widzę że ten temat dla wielu jest zbyt mocno logiczny i nie dają rady...szkoda bo myślenie nie boli, a ślepota może...

bez urazy ale jakoś nikt z oponentów moich wypowiedzi nie odpisał na żadne fakty - co jest ?? Boicie się zadawać takie pytania sobie czy rodzicom ?? No chyba że szukacie odpowiedzi....to spoko, chętnie będę śledził i czekał na weryfikacje. Naprawdę nie mam zamiaru nikogo urazić, normalna wymiana poglądów.

to jeszcze raz - Co było pierwsze - wiara czy nadzieja ?? powracając do głównego tematu.
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Skyline GT
Kontakt:

Post autor: Skyline GT »

Schodek ja Ci odpowiem .
Wg mnie wiara . Potem była nadzieja w wierze .
Frrytkiii
Steel2
Kontakt:

Nadzieja, że tworząc wiarę zdobędzie się władzę ( bo to jedyny cel wiary )
sergio94
Kontakt:

Steel, nie obraź się, ale robisz się żałosny. Zaczynam mieć wrażenie, że jesteś cynicznym, zgorzkniałym facetem po trzydziestce, który ma do wszystkich pretensje. Jeśli władza jest dla ciebie jedynym celem wiary, to naprawdę Ci współczuję. Nie wiem, może masz jakieś psychiczne skrzywienie, ale nie musisz tu obrażać jakichkolwiek religii. Normalnie tu dyskutujemy, a Ty ciągle wtrącasz swoje trzy grosze...
Sokół
Kontakt:

Post autor: Sokół »

Czemu współczesna polska młodzież to banda debili, a odsetek ludzi myślących racjonalnie maleje ?
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

dobra skonczcie temat bo bedzie sie ciagnal i ciagnal. Wszystko zreszta bylo napisane.
babolfr
Kontakt:

sergio94
sergio94 pisze:Nie wiem, może masz jakieś psychiczne skrzywienie, ale nie musisz tu obrażać jakichkolwiek religii. Normalnie tu dyskutujemy, a Ty ciągle wtrącasz swoje trzy grosze...
nie widze żeby gdziekolwiek w swojej wypowiedzi obraził jakąś religie, też dyskutuje, i poprostu ma lepsze argumenty niż Ty...
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

ile jest jeszcze miejsca na serwerze dh-zone bo sie zastanawiam ile postow moze byc w tym temacie ?
Steel2
Kontakt:

babolfr > to taka cecha chrześcijan. Coś nie po ich myśli = obraza religijna.

sergio > pokaż mi inne cele wiary i sposoby w jaki kościół katolicki je realizuje.
ODPOWIEDZ