Mnie by interesowalo, czy beda takie piasty, jak napisalem powyrzej. Sadze, ze jak beda te same bebenki, to zrobienie szerszej nie powinno sprawic problemu (mam nadzieje) i niech ta piasta bedzie nawet ciut drozsza, bo jest niestandardowa. Poza tym rzycze wszystkiego najlepszego i napisu na twoich czesciach, ze wyprodukowane w Polsce, a nie Tajwan :)
Ja chciałbym do max 250zł :) I nie musi być jakaś super hiper wypas tylko ma być wytrzymała - żeby na niej pojeździć chociaż ze 3 lata bez wymiany bebenka czy łożysk. Wygląd nie ma znaczenia jak dla mnie.
trza miec troche "najebane" zeby sie podjac czegos takiego.Naprawde trzeba wierzyc w to ze sie uda...ale ja zrobisz jakies wyjebane i tanie piasty to moze jeszcze towar sie rozejdzie poza granice naszego zadupia...
cichy ma być i juz;] im mniej mi pierdzi i klekocze w biq tym lepiej, chcę tylko słyszeć szum moich hi rolerów:P co do tej piasty to jest jakaś opcja na 48 szprychy moze?:] no i ofc te zakrętki zajebiście. ostatnio pogieła mi sie ta zasrana szpilka. robienie piast do skakania z tym cienkim szajsem to wg mnie bzdura;) nom.
jesli uda ci sie wcisnąc w bebenek os 15mm to było by bardzo elegancko,nastepnie mega wielkie łozyska,kurewskoo wytrzymały głosny bebenek i szerokosc 150mm
a jesli takiej nie zrobisz to zrobie ją sobie sam :P
jesli chodzi o sprzęgło to proponowałbym rozwiązanie zbliżone do DT: 3 pierścienie zapadkowe, 1 w korpusie, jeden w bęebnku i jeden ruchomy zazębiający. system do wykonania wydaje mi się prostszy niż zapadki. Hugi zazębia się co 10 stopni. nie sądze żeby takie coś było potrzebne, ale 24 zazębiena na obrót jest wystarczające i łatwiejsze w wykonaniu. oś pasowała by nadwymairowa, 15 mm. piasta oczywiście z mocowaniem pod tarcze.
i teraz najgorsze:D:D wiem że dostane za to zjebke ale cóż...
fajnie by było gdyby była dostępna piasta pracująca w takim systemi do XC. mile widziany aluminiowy bębenek (wycinany a nie odlewany) i alu oś ale o tym raczej nie moge zapomnieć ze względu na wytrzymałość aluminium.