Durolux vs. Spinner ammo 178 mm
Durolux vs. Spinner ammo 178 mm
Witam mam pytanie do wszystkich forumowiczów otóż mój kolega nosi się z zakupem amora do lekkiego dh i fr ma do wydania 700zł. myśli nad pikiem. Duroluxem , spinnerem i nie wie co wybrać. Może macie jakieś inne propozycje??
http://www.allegro.pl/item538740082_mar ... aniej.html
może zagadasz? 650zł Junior T 05 w dobrym stanie... moim zdaniem nic lepszego nie znjdziesz w tej cenie
może zagadasz? 650zł Junior T 05 w dobrym stanie... moim zdaniem nic lepszego nie znjdziesz w tej cenie
A ja kupiłem w kwietniu duroluxa. Amor nowy z gwarą, wytrzymały, wymienilem olej z 10W na 5W niedawno i przestal mulić, sztywny jest, skok wykorzystuje w pełni, twardośc można dopasować - wkoncu powietrzak, nic nie piszczy, nie trzeszczy, trzyma sie dobrze w ramce bitch '06 i tyle. Górnymi lagami zatrzymałem się kiedyś na słupku metalowym i na jednej jest wgniot (gdzie mnie wywaliło z rowerka) nic nie cieknie, regulacja kompresji wkoncu działa (doswiadczenie na duro). Nie namawiam bo pewnie teraz wybrałbym 66 '08 ale też i nie załuję tak wydanych pieniędzy. Takie moje zdanie.
http://www.pinkbike.com/photo/2662706/ na kili
Konan1994 chciałem Cie uroczyście poinformować że duro to uwaga NIE jest duroLUX.Mam pytanie czy ci którzy zjechali suntora i spinnera mieli styczność z nimi i jeździli na nich na dłuższą mete żeby wiedzieć jak jest z wytrzymałością i nie sugerowali się zdjęciami z pinkbaika albo ocenami z sprzętowni w której 90./. wypowiadających się to napalone dzieci albo ludzie którzy służą się sterotypami?
Sranie w banie z tym, ze drop-off lepszy od amorów tanszych marek. Po pierwsze polecany jest tutaj tripple, a mówimy o 1 półkach wiec nie wiem o czym mowa. Wszyscy narzekaja na drop-offy ale jak jest do wyboru lans na marzu albo wiosna na duro to juz ludzie wola sie polansowac. Junior dobrym pomysłem jest ale drop-offy jakos mniej mnie przekonuja.
Ew. Pomysl o RST Storm bo chyba tez w tej cenie jest.
Ew. Pomysl o RST Storm bo chyba tez w tej cenie jest.
-
- Kontakt:
Wronek Ja bym na Twoim miejscu poszukal Juniora/Super T. Spokojnie znajdziesz za taka cene roczniki 04,05. Drop off triple to POMYŁKA. Boxxera w dobrym stanie raczej sie za taka cene nie znajdzie.
Jesli chodzi o jednopolki, to Pike, ewentualnie 66RC z 05 roku jak dobrze poszukasz (bo za taka kase nowszysch nie kupisz). Chyba, ze chcesz troche mniej skoku to z1 Drop Offa(normalnego) 130mm z lat 03-05 po taniosci wyrwiesz. Jesli chodzi o nowsze lub wieksze Z1, to sie nie orientuje jak to dziala... Mozesz tez polowac na Manitou Shermana (jednopolke). Ze sztywnoscia jest srednio, ale ogolnie dobry amor.
Jesli chodzi o Duro lub DuroLux to sobie odpusc...
Spinnerow nigdy nie uzywalem, ale slyszalem o nich kilka dobrych zdan od Anglikow.
To chyba tyle z tego co pamietam w tej chwili...
maxxis Poszukaj na CRC i MTBR opinii na temat spinnerow, na pewno znajdziesz...
Spaced Nie mialem okazji jezdzic na RST storm ani zadnych nowych wynalazkach. Jezdzilem natomiast na podstawowych modelach RST i Suntour (np. duro lub te do xc...) i NIKT mi nie powie, ze praca tego szajsu jest lepsza np. od pracy drop offa(jednopolka) z 03/04/05 roku. Nie mowie tego z powietrza, tylko z doswiadczenia.
Posdrafiam
Jesli chodzi o jednopolki, to Pike, ewentualnie 66RC z 05 roku jak dobrze poszukasz (bo za taka kase nowszysch nie kupisz). Chyba, ze chcesz troche mniej skoku to z1 Drop Offa(normalnego) 130mm z lat 03-05 po taniosci wyrwiesz. Jesli chodzi o nowsze lub wieksze Z1, to sie nie orientuje jak to dziala... Mozesz tez polowac na Manitou Shermana (jednopolke). Ze sztywnoscia jest srednio, ale ogolnie dobry amor.
Jesli chodzi o Duro lub DuroLux to sobie odpusc...
Spinnerow nigdy nie uzywalem, ale slyszalem o nich kilka dobrych zdan od Anglikow.
To chyba tyle z tego co pamietam w tej chwili...
maxxis Poszukaj na CRC i MTBR opinii na temat spinnerow, na pewno znajdziesz...
Spaced Nie mialem okazji jezdzic na RST storm ani zadnych nowych wynalazkach. Jezdzilem natomiast na podstawowych modelach RST i Suntour (np. duro lub te do xc...) i NIKT mi nie powie, ze praca tego szajsu jest lepsza np. od pracy drop offa(jednopolka) z 03/04/05 roku. Nie mowie tego z powietrza, tylko z doswiadczenia.
Posdrafiam

-
- Kontakt:
Pamietajcie , ze SPINNER jest to nowa marka na Polskim rynku...za to dostejmy:
*gware
*os qr 20
*180 mm skoku
To samo się tyczy SR Duroluxa....Ludzie
To nie jest DURO
Posiada on w miare dobra prace i nic innego do kwoty 700-800 zeta nie dostniecie NOWEGO o Tym skoku
Są tacy ludzie co nie lubią kupowac używek....wieć kupują nowe częsci
A Wy (nie mówie o wszystkich) szukacie dziury w całym
ehh ja od siebie Polecam Duroluxa
POZDRO
*gware
*os qr 20
*180 mm skoku
To samo się tyczy SR Duroluxa....Ludzie

Są tacy ludzie co nie lubią kupowac używek....wieć kupują nowe częsci

A Wy (nie mówie o wszystkich) szukacie dziury w całym

ehh ja od siebie Polecam Duroluxa
POZDRO
czarek0223 no to jezdziles na innych modelach i jaka daje ci to wiedze o pracy wyższych modeli? To równie sprytne co krytykowanie travisa bo sie na stance z spv jezdzilo. Wiesz jezdzilem vectrą to wiem, ze opel GT tez dupny wóz jest. Sensu to ma duzo rzeczywiscie. A doswiadczenie wlasnie masz zadne jak mówisz o innych amorach.
-
- Kontakt:
Spaced Przeciez napisalem do czego dokładnie mam porównanie. Wyraźnie można przeczytac, ze chodzi o konkretnie modele.
Napisalem, ze nie wiem nic o nowszych, wiec nei rozumiem o co Tobie chodzi.
Nie bluzgam wszystkiego, co jest spod marki Suntour, RST lub cokolwiek inne.
Poprostu starsze modele tych firm nie dorównywały zadnemu Drop Offowi z lat, które wymienilem. Prosze czytac uwaznie.
Napisalem, ze nie wiem nic o nowszych, wiec nei rozumiem o co Tobie chodzi.
Nie bluzgam wszystkiego, co jest spod marki Suntour, RST lub cokolwiek inne.
Poprostu starsze modele tych firm nie dorównywały zadnemu Drop Offowi z lat, które wymienilem. Prosze czytac uwaznie.