Commencal już w Polsce!!!!!!!!!!!!!!!

Smol
Kontakt:

Post autor: Smol »

no ale kurs walut zmieni Ci cene prawie kazdej ramy
nawet scott podniósł ceny a oni mase rowerów sprzedaja
shimano zmienia cennik z tego co wiem
zreszta dystrubotorzy innych firm (albo przedstawiciele :twisted: ) tez uzalezniaja cene od kursu
np. lapierre , santa cruz ,
na poczatku bylem zly na maxql ale przeszło :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Smol bo mamy prawie samych posredników w kraju. Tylko pare najwiekszych firm zamawia na stan sprzet jak pozadni dystrybutorzy. Dlatego nawet przy obecnych kursach walut wiele rzeczy i tak dalej sie własnie oplaca kupic za granica, brak myslenia i cwaniaki cene podbijaja. Efektem tego jest to, ze poza pl dalej jest taniej pomimo rosnacych cen w wielu przypadkach.
elvis
Kontakt:

Post autor: elvis »

Spaced pisze:Dlatego nawet przy obecnych kursach walut wiele rzeczy i tak dalej sie własnie oplaca kupic za granica, brak myslenia i cwaniaki cene podbijaja. Efektem tego jest to, ze poza pl dalej jest taniej pomimo rosnacych cen w wielu przypadkach.

Zajrzałem z ciekawości do jakiegoś pierwszego lepszego sklepu www w uk.... znalazlem dwa jeden uk i drugi w irlandi:
http://www.bikeactive.com/ - Price: 1,999.00
2009 Commencal Supreme DH vip frame czyli po naszemu 9 891,00 zł,
Drugi sklep:
http://www.realcycles.com/products.php? ... b0s26p1600
troche tanszy, to po ile u nas stoją teraz że się tak cwaniaki na nich dorabiają ?
" Dzień bez roweru to dzień stracony "
Spaced
moderator
Kontakt:

elvis u nas teraz po 7800zl stoja czyli duzo taniej ale cena ma pójsc w góre jak euro przebije 4.5 (czyli za moment). Akurat na commencala to lepsze ceny w uk mozna dostac. Niby dalej to jest taniej niz w wiekszosci (nie we wszystkich) miejscach to przy pewnych cenach ludzie po prostu wezma inne ramy zamiast commencala.
elvis
Kontakt:

Post autor: elvis »

Jak ojro pojdzie w gore to wszędzie pójdzie w gorę, chyba że tak jak mówiłes ktoś kupil więcej po lepszym kursie. Puki co jednak cena w tych sklepach jest jakby mniej korzystna. Szczerze mówiąc nie dziwię się że dystrybucja u nas tak wygląda jak wygląda, nie stać nas masowo na takie sprzęty i zamiast kupić na miejscu.W większości kombinujemy i kupujemy za granicą właśnie i stąd ceny są jakie są i dostępność leży, jak nikt nie ma kasy i mało osób kupuje to i sprzedawca nie ma kasy. Może się to zmieni, ale qrcze nie narzekajmy co chwila, a że tak a że śmak, ktoś zrobił dystrybucję commencala, właśnie zaczyna i początki są trudne, cieszmy się że możemy to kupić,a z czasem będą przystępne ceny, ale żeby były trzeba to kupować i robić popyt.... po prostu jak kolejny raz widzę narzekanie jak wcześniej na DC, Zumbi teraz na to .... qrcze pracujmy i kupujmy to sie coś ruszy, trzeba przeżyć te ceny i czyjeś początki, albo poczekac na przeceny :D
" Dzień bez roweru to dzień stracony "
Acidusss
Kontakt:

Post autor: Acidusss »

Już ponad 10 lat czekam na przeceny i się nie doczekałem.

Jak się chce to można w kraju sprzedawać np. Crazy Crank. Kwestia chęci dystrybutora.
meff
Kontakt:

Post autor: meff »

Kto mi wyjaśni na czym polega fenomen tego jednozawiasa? Skoro kosztuje on krocie i waży sporo, z tego co tu piszecie...
Acidusss
Kontakt:

Post autor: Acidusss »

"Magiczny" napis na ramie
Smol
Kontakt:

Post autor: Smol »

meff do wielu ram pewnie mozna by bylo zadac takie pytanie ;p

marketing robi swoje i sponsorowane słowa athertona "best race bike this year" xD

moze i zwykly ale turner tez jest jednozawiasem a uwazany jest za jedna z najlepszych ram , i w turnerze i w commencalu jest ten element posredniczacy ktory reguluje progresje czy jakos tak moze to jest ten zlody srodek
no i bardzo nisko / blisko suportu oś obrotu
nei znam sie na tym ale cos w tym musi być :)
Spaced
moderator
Kontakt:

elvis ja akurat na ceny dc czy zumbi nie narzekam bo sa dobre moim zdaniem. Po prostu dystrybucja w wielu przypadkach zawala. Skoro sie sprzet w pl nie sprzedaje to jest to problem dystrybutora. Mamy wysoki vat i to prawda ale róznice w cenie masz wieksza niz ten vat miedzy PL, a reszta europy. Rozumiem argument, ze sie u nas mniej sprzedaje ale zobacz jak ostatnio ilosc bikerów skoczyła. Ceny drastycznie nie spadly od tego czasu, a podejzewam, ze wiele firm jest w stanie wynegocjowac nizsze ceny.

meff ja wlasnie nie rozumiem czemu dla ludzi musi przede wszystkim byc mega skomplikowane zawieszenie. 1 zawias taki moze nie bedzie mega pedałował czy hamowal ale jednak mysle ze najwazniejsza dla wiekszosci riderów jest trakcja. Contact system wg. ludzi co na nim jezdzili zapewnia jej na prawde duzo i do tego ma bardzo fajny skoczny feel. Do tego rower to nie samo zawieszenie. Masz przestawna geometrie i bardzo ładne kąty.

BTW. Wiesz, ze jest to rozwiniecie VTT sunnowskiego, na którym Nico w swoim czasie wygrywał? Sprawdzony system i jak sam Nico mówil "moze nie wszystkim pasuje ale do racingu jest swietny".
topick
Kontakt:

Post autor: topick »

Steel2 pisze:Chore. Wpłacasz zaliczkę to już jest cena ustalona. Wyśmiał bym jak by ktoś mi kazał dopłacać do czegoś za co dałem już zaliczkę ( a więc i cena została ustalona ). Widac mamy kolejnego fachowca* dystrybutora.
nie widze wnic w tym chorego ? chore to moze sa ceny niektorych dystrybutorow np RS - ustawione na wszelkiwypadek tak aby zabezpieczyc sie przed nadmiernym wzrostem kursu
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
ODPOWIEDZ