66rc ze 150mm na 170mm. jak?
dodatkowo masz cos namieszane bo nie moze byc aby te sprezyny skoku negatywnego "odbicia" były roznych długosci.obie powinny byc tej samej długosci, ta czerwona wyglada na dobra długosc tylko ze znowu oryginalnie nie jest czerwona, a na dodatek oryginalne tłumiki są srebrne a nie czarne- pisze to opierając się na roczniku 2005 bo tylko tego mozna było łatwo przestawic. podkładek-tulejek u ciebie brak tak jak bys miał je wyjete aby wlasnie ustawic skok 170 ale nie włożono ich na gorę, zobacz o ile ta czerwona sprezyna jest krotsza od srebrnej- moze właśnie to te 2cm brakujace, musisz wowczas zdobyc drugą czerwoną i tulejki na gore. i postepuj według tej niemieckiej instrukcji
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Pedrosjestem teraz strzasznie zły ponieważ nie znałem sie na amortyzatorach do fr i miało być zajebiście i miał chodzić jak należy a teraz mi mówicie że to składak.
Typ który mi to sprzedał to:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=2411601
Strasznie jestem teraz zły
I nie wiem co ja mam teraz z tym fantem począć.
Typ który mi to sprzedał to:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=2411601
Strasznie jestem teraz zły
I nie wiem co ja mam teraz z tym fantem począć.
Tu masz typowy przypadek ruskiego gówna wewnątrz. Jeden tłumik to niekompletne (nie widze dokładnie) odbicie albo kompresja HSCV, a drugi to teoretycznie to samo, ale nie wiem w jakim celu pomalowane markerem
Żebyś miał 170mm skoku, negatywna spręzynka z srebrnego tłumika musi mieć taką samą długość jak ta negatywna z czarnego (musi być krótka). Weź jakie szczypce i utnij, albo kup podobną. Podkładki o których wcześniej wspominałem przy 150mm powinny być po sprężynami negatywnymi, a przy 170mm tuż nad niebieską sprezyną, w miejscu takiej niedużej czarnej uszczelki (osadzone na niej). Widać tu dostałeś amora niekompletnego, w dodatku z przemalowanym tłumikiem. Jeśli chodzi o pracę taką samą z jak i bez oleju - tłumiki do wymiany. To, że wina leży po stronie syfu to IMO 1%. Możesz, przeczyścić je w wodzie z płynem do naczyń, ale to raczej nie przyniesie skutku i pozostaje wymiana. No a to już nie jest koszt rzędu 200zł....
Pedros To na 100% SĄ tłumiki z 66rc HSCV. Nie sugeruj sie innym kolorem i brakiem kilku podkładek oraz zróżnicowaniem sprężynek, bo gołym okiem widać, że coś jest nie tak tam - długość tłumika wychodząca z jednej goleni jest różna od tego wychodzącego z 2 więc siła rzeczy musi być nie w porządku, bo długości powinny być takie same. Brakuje tam 2 podkładek, sprężynki negatywne nie są oryginalne i nie wiem po co ktoś pomalował tłumik, nie wykluczone że go rozebrał, zarobił śladów i chcąc ukryć rysy zamalował cały.

Pedros To na 100% SĄ tłumiki z 66rc HSCV. Nie sugeruj sie innym kolorem i brakiem kilku podkładek oraz zróżnicowaniem sprężynek, bo gołym okiem widać, że coś jest nie tak tam - długość tłumika wychodząca z jednej goleni jest różna od tego wychodzącego z 2 więc siła rzeczy musi być nie w porządku, bo długości powinny być takie same. Brakuje tam 2 podkładek, sprężynki negatywne nie są oryginalne i nie wiem po co ktoś pomalował tłumik, nie wykluczone że go rozebrał, zarobił śladów i chcąc ukryć rysy zamalował cały.
-
- Kontakt:
Jasne. Koleś ma dużo komentarzy więc możesz coś zdziałać, raczej nie zawodowy oszust. Pisz do niego, że sprzedał ci lewy towar i relacjonuj jak sprawa idzie. Dużo osób ci pomoże.
PS. Czy w 66rc2x '06 zmiana skoku to tylko wymiana tłumików? Czy ktoś ma tą informację od marzocchi, bo nie chcę im spamować?
PS. Czy w 66rc2x '06 zmiana skoku to tylko wymiana tłumików? Czy ktoś ma tą informację od marzocchi, bo nie chcę im spamować?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: