66rc ze 150mm na 170mm. jak?

Pedros
Kontakt:

Post autor: Pedros »

dodatkowo masz cos namieszane bo nie moze byc aby te sprezyny skoku negatywnego "odbicia" były roznych długosci.obie powinny byc tej samej długosci, ta czerwona wyglada na dobra długosc tylko ze znowu oryginalnie nie jest czerwona, a na dodatek oryginalne tłumiki są srebrne a nie czarne- pisze to opierając się na roczniku 2005 bo tylko tego mozna było łatwo przestawic. podkładek-tulejek u ciebie brak tak jak bys miał je wyjete aby wlasnie ustawic skok 170 ale nie włożono ich na gorę, zobacz o ile ta czerwona sprezyna jest krotsza od srebrnej- moze właśnie to te 2cm brakujace, musisz wowczas zdobyc drugą czerwoną i tulejki na gore. i postepuj według tej niemieckiej instrukcji
zarzycki_adam
Kontakt:

Post autor: zarzycki_adam »

to pewnie dlatego tak te tłumiki chodzą

sprawdzę z tą sprężyną
a tak wogóle to ktoś ma na sprzedaż tłumiki od 66rc(kompletne i w dobrym stanie :twisted: )? :lol:
zarzycki_adam
Kontakt:

Pedrosjestem teraz strzasznie zły ponieważ nie znałem sie na amortyzatorach do fr i miało być zajebiście i miał chodzić jak należy a teraz mi mówicie że to składak.
Typ który mi to sprzedał to:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=2411601

Strasznie jestem teraz zły
I nie wiem co ja mam teraz z tym fantem począć.
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Tu masz typowy przypadek ruskiego gówna wewnątrz. Jeden tłumik to niekompletne (nie widze dokładnie) odbicie albo kompresja HSCV, a drugi to teoretycznie to samo, ale nie wiem w jakim celu pomalowane markerem :| Żebyś miał 170mm skoku, negatywna spręzynka z srebrnego tłumika musi mieć taką samą długość jak ta negatywna z czarnego (musi być krótka). Weź jakie szczypce i utnij, albo kup podobną. Podkładki o których wcześniej wspominałem przy 150mm powinny być po sprężynami negatywnymi, a przy 170mm tuż nad niebieską sprezyną, w miejscu takiej niedużej czarnej uszczelki (osadzone na niej). Widać tu dostałeś amora niekompletnego, w dodatku z przemalowanym tłumikiem. Jeśli chodzi o pracę taką samą z jak i bez oleju - tłumiki do wymiany. To, że wina leży po stronie syfu to IMO 1%. Możesz, przeczyścić je w wodzie z płynem do naczyń, ale to raczej nie przyniesie skutku i pozostaje wymiana. No a to już nie jest koszt rzędu 200zł....

Pedros To na 100% SĄ tłumiki z 66rc HSCV. Nie sugeruj sie innym kolorem i brakiem kilku podkładek oraz zróżnicowaniem sprężynek, bo gołym okiem widać, że coś jest nie tak tam - długość tłumika wychodząca z jednej goleni jest różna od tego wychodzącego z 2 więc siła rzeczy musi być nie w porządku, bo długości powinny być takie same. Brakuje tam 2 podkładek, sprężynki negatywne nie są oryginalne i nie wiem po co ktoś pomalował tłumik, nie wykluczone że go rozebrał, zarobił śladów i chcąc ukryć rysy zamalował cały.
zarzycki_adam
Kontakt:

no to lipa kupiłem gówno
szkoda że nie przez allegro to bym sie kłócił z tym typem o zwrot kasy.
to już trochę ten amor jest u mnie, a niestety nie sprawdzałem wnętrzności bo nie miałem czasu iż mój rower i tak był niekompletny. :cry:
Co radzicie, co zrobić z tym fantem?
Ubiegać się o zwrot kasy?
Avat
Kontakt:

Post autor: Avat »

Jasne. Koleś ma dużo komentarzy więc możesz coś zdziałać, raczej nie zawodowy oszust. Pisz do niego, że sprzedał ci lewy towar i relacjonuj jak sprawa idzie. Dużo osób ci pomoże.

PS. Czy w 66rc2x '06 zmiana skoku to tylko wymiana tłumików? Czy ktoś ma tą informację od marzocchi, bo nie chcę im spamować?
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

AvatTylko i wyłącznie nowe tłumiki :wink:
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
Pedros
Kontakt:

Post autor: Pedros »

Avattak trzeba zmieniać tłumiki taką informację otrzymałem z gregorio no chyba ze ktoś coś wykombinował
Avat
Kontakt:

Post autor: Avat »

A Gregorio, z tego co o nich słyszałem już nigdy im nie uwierze :)
Szkoda, że tylko tłumiki. Ale 150 mi wystarcza, wiec dużego problemu nei ma :)
zarzycki_adam
Kontakt:

a wie ktoś jaki byłby koszt tłumików do 66rc??
dedekFR1
Kontakt:

Post autor: dedekFR1 »

zarzycki_adam kiedyś pytałem to do 888 RC chcieli 820zł.
Johnyk
Kontakt:

Nowe ok 700-800zł, używane koło 200.
zarzycki_adam
Kontakt:

ale dorwe gdzieś używane?
nowe odpadają (za dużo kosztują), a używane to z chęcią bym wziął.
ktoś sprzedaje użuwane całkim sprawne tłumiki do 66rc, albo ktoś zna taką osobę co sprzedaje takowe tłumiki?
Johnyk
Kontakt:

szukaj po allegro, czaj sie w giełdach na hcfr, dh-z, ba, gdzieś dorwiesz...
zarzycki_adam
Kontakt:

a czy jakiekolwiek regulacje w 66 rc będął chodzić bez napompowania amorka?
Ponieważ u mnie jest tak, że jak go nie podpompuje troszke to w ogóle te regulacje nie działają a jak jest podpompowany chociażby niewiele to już działają.
czy ktoś coś wie na ten temat?
zarzycki_adam
Kontakt:

czyżby nikt nie miał 66rc?? :lol:
proszę pomóżcie mi, to ważne! :|
Johnyk
Kontakt:

zarzycki_adam dziwne masz te tłumiki ja na podciśnieniu jeździłem często i działały :D Jak działa na podpompowanym, to weź wyjmij jedną spreżyne, uzupełnij ubytek powietrzem i będzie OK ale dla mnie to bardzoooo dziwne jest.
ODPOWIEDZ