tez mam wrażenie ze forum to miejsce gdzie sie pyta i gada ale wypadaloby wogole sie zorientowac w temacie, bo mam wrazenie ze piszemy o sprawach abstrakcyjnych.
coil i u turn to systemy skladajace sie ze sprezyny stalowej - tylko u turn daje jeszcze mozliwosc skracania skoku. system nie ma wpywu na prace jesli oba amortyzatory są ustawione na najwiekszą wartosc skoku (jesli mozna porownac lyrika i totema).
proponuje zebys sobie najpierw przeczytal instrukcje obslugi od totema (dostepna na stronie harfy jako pdf, tam zapoznasz sie ze szczegolami ustawien widelcow rs)
66rc3, 66rc2x, totem, lyrik, 36 float rc2 ???
-
- Kontakt:
Dobra rozumiem mogłem się domyśleć nawet że totema coila się nie pompuje i dosłownie mam mało czasu wpadam tylko na kompa zobaczyć czy ktoś mi coś odpowiedział, stąd takie głupie pytania czasem bez zastanowienia. Nie zawsze się jest ideałem i można czasami walnąć jakąś głupotę, zrozumcie to (życie w pośpiechu) 
PS: Wiem co to u-turn,
Steel2 nie bulwersuj się tak

PS: Wiem co to u-turn,
Steel2 nie bulwersuj się tak

zarzycki_adam panie powiem tak :
1. wiele moze sie zmienic do czasu kiedy bedziesz kupowal widly, mozesz zmienic podejscie do jazdy, do rodzaju jazdy, mozesz taniej wychaczyc zupelnie inne widly gadki na tym poziomie i tyle przed zakupem mijaja sie z celem. Tym bardziej ze pytasz na poczatku sezonu o widelce 09 ktorych jest malo w uzyciu
2. Wydaje mi sie ze martwisz sie na zapas. Kazdy z wymienionych przez Ciebie widelcow jest dobry. Kazdy ma swoje wady i zalety. To co dla Ciebie bedzie OK innym bedzie przeszkadzac itd. Jedni wola 1001 regulacji drudzy prostote bezobslugowosc.
3. Widelec to nie tylko waga design dzialanie i kultura pracy. Liczy sie rowniez jego budowa wysokosc itd. Co z tego ze np kupisz najlepszy wg Ciebie widelec jest spaprze Ci geo w rowerze. Trzeba brac pod uwage mase rzeczy...
4. Przyjrzyj sie widelcom ktorymi jestes zainteresowany poczytaj o nich na roznych forach przejrzyj sobie rankingi sprawdzajac jednoczesnie do czego byly wykorzystywane.
Kazdy z jezdzacych ma swoje wlasne predyspozycje dotyczace sprzetu. To tak jak z kobietami ... jedni wola matki drudzy corki
To ze 5 osob powie Ci ze totem jest lepszy nie bedzie znaczylo ze do twoich zastosowan faktycznie taki bedzie... Najlepiej przejechac sie na kazdym z nich obejrzec z bliska pomacac itd...
1. wiele moze sie zmienic do czasu kiedy bedziesz kupowal widly, mozesz zmienic podejscie do jazdy, do rodzaju jazdy, mozesz taniej wychaczyc zupelnie inne widly gadki na tym poziomie i tyle przed zakupem mijaja sie z celem. Tym bardziej ze pytasz na poczatku sezonu o widelce 09 ktorych jest malo w uzyciu
2. Wydaje mi sie ze martwisz sie na zapas. Kazdy z wymienionych przez Ciebie widelcow jest dobry. Kazdy ma swoje wady i zalety. To co dla Ciebie bedzie OK innym bedzie przeszkadzac itd. Jedni wola 1001 regulacji drudzy prostote bezobslugowosc.
3. Widelec to nie tylko waga design dzialanie i kultura pracy. Liczy sie rowniez jego budowa wysokosc itd. Co z tego ze np kupisz najlepszy wg Ciebie widelec jest spaprze Ci geo w rowerze. Trzeba brac pod uwage mase rzeczy...
4. Przyjrzyj sie widelcom ktorymi jestes zainteresowany poczytaj o nich na roznych forach przejrzyj sobie rankingi sprawdzajac jednoczesnie do czego byly wykorzystywane.
Kazdy z jezdzacych ma swoje wlasne predyspozycje dotyczace sprzetu. To tak jak z kobietami ... jedni wola matki drudzy corki

n0 ridE n0 fUN