66rc3, 66rc2x, totem, lyrik, 36 float rc2 ???

tobo
Kontakt:

Post autor: tobo »

tez mam wrażenie ze forum to miejsce gdzie sie pyta i gada ale wypadaloby wogole sie zorientowac w temacie, bo mam wrazenie ze piszemy o sprawach abstrakcyjnych.
coil i u turn to systemy skladajace sie ze sprezyny stalowej - tylko u turn daje jeszcze mozliwosc skracania skoku. system nie ma wpywu na prace jesli oba amortyzatory są ustawione na najwiekszą wartosc skoku (jesli mozna porownac lyrika i totema).
proponuje zebys sobie najpierw przeczytal instrukcje obslugi od totema (dostepna na stronie harfy jako pdf, tam zapoznasz sie ze szczegolami ustawien widelcow rs)
zarzycki_adam
Kontakt:

Post autor: zarzycki_adam »

Dobra rozumiem mogłem się domyśleć nawet że totema coila się nie pompuje i dosłownie mam mało czasu wpadam tylko na kompa zobaczyć czy ktoś mi coś odpowiedział, stąd takie głupie pytania czasem bez zastanowienia. Nie zawsze się jest ideałem i można czasami walnąć jakąś głupotę, zrozumcie to (życie w pośpiechu) :D

PS: Wiem co to u-turn,
Steel2 nie bulwersuj się tak :wink:
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

zarzycki_adam panie powiem tak :

1. wiele moze sie zmienic do czasu kiedy bedziesz kupowal widly, mozesz zmienic podejscie do jazdy, do rodzaju jazdy, mozesz taniej wychaczyc zupelnie inne widly gadki na tym poziomie i tyle przed zakupem mijaja sie z celem. Tym bardziej ze pytasz na poczatku sezonu o widelce 09 ktorych jest malo w uzyciu

2. Wydaje mi sie ze martwisz sie na zapas. Kazdy z wymienionych przez Ciebie widelcow jest dobry. Kazdy ma swoje wady i zalety. To co dla Ciebie bedzie OK innym bedzie przeszkadzac itd. Jedni wola 1001 regulacji drudzy prostote bezobslugowosc.

3. Widelec to nie tylko waga design dzialanie i kultura pracy. Liczy sie rowniez jego budowa wysokosc itd. Co z tego ze np kupisz najlepszy wg Ciebie widelec jest spaprze Ci geo w rowerze. Trzeba brac pod uwage mase rzeczy...

4. Przyjrzyj sie widelcom ktorymi jestes zainteresowany poczytaj o nich na roznych forach przejrzyj sobie rankingi sprawdzajac jednoczesnie do czego byly wykorzystywane.

Kazdy z jezdzacych ma swoje wlasne predyspozycje dotyczace sprzetu. To tak jak z kobietami ... jedni wola matki drudzy corki :) To ze 5 osob powie Ci ze totem jest lepszy nie bedzie znaczylo ze do twoich zastosowan faktycznie taki bedzie... Najlepiej przejechac sie na kazdym z nich obejrzec z bliska pomacac itd...
n0 ridE n0 fUN
Kawula
Kontakt:

Post autor: Kawula »

Moge sprzedac nowe 66 ata rc3 2008 jezeli Cie to interesuje .
http://www.southern-crew.com
http://kawulafr.pinkbike.com
ODPOWIEDZ