Zwracam się z uprzejmą prośbą o poradę. Mam teraz Scotta Voltage YZ4 '06, rozm. L, czyli 18" i mam w nim dużo pozmieniane w stosunku do serii... praktycznie jest sama rama, sztyca, suport, stery...
Przychodzi w pewnym momencie czas gdy trzeba zmienić na coś innego i tu pojawia się pytanie - na co? Rower ten byłby mi potrzebny do lekkiego freeride'u, w miarę praktyki większego... skoki ze dropów, stolików itp też by się pojawiły, ale nie przeogromne. Poza tym to chciałbym go używać do jazdy w miarę normalnej (z większym amortyzatorem, szerszymi oponami itp to nie będzie normalna

Trafnym wyborem wydaje mnie się być rama Dartmoor StreetFighter '09, rozm. 14" (wg tej tabeli 14" ma dłuższą rurę górną niż 16"...). Resztę osprzętu mam, czyli amortyzator Duro 06 (nie zmienię go teraz - $$), kierownica i mostek hussefelt, korba bop, hamulce tarczowe BB5, mocne, stabilne koła itp.
Niestety nie jestem znawcą w kwestiach praktycznych - nie umiem sobie za bardzo poradzić z doborem ramy, dlatego też proszę Was o pomoc