haha. a ja teraz powiem wam coś..
w tamtym roku jeździłem sobie w wakacje na harendzie..
poznałem tam kilku bardzo miłych kolesi, jeden z nich jeździł na ramce w kolorze raw, bez naklejek...
Zacząłem z nimi rozmawiać.. oni kręcili film na jakiś festival w szklarskiej chyba.. Chciałem zagadać do nich co to za ramka.. ale się nie dowiedziałem powiedzieli tylko ze testują prototyp dla firmy FORIDE. byli poubierani z reszta w ciuchy z takimi napisami.. pomyślałem ze lecą w bambus.. ale jeździłem z nimi dalej.. popieszali dosyc tak ! podejrzewam ze to była właśnie ta ramka.. chyba że ktoś ich zna i może podwarzyc moje domniemania !
akSiorekniestety mylisz sie strasznie - to nie tą rame widziałeś.
Zawieszenie to autorski projekt, ktory zreszta zostal opatentowany. Jest to odmiana wirtualnego pkt obrotu, pkt obrotu dolnej krzywki miesci sie na suporcie, damper jest sciskany obiema krzywkami, ktore są bardzo krotkie co swietnie wplywa na wzrost sztywnosci wahacza.
akSiorek pisze:w tamtym roku jeździłem sobie w wakacje na harendzie..
poznałem tam kilku bardzo miłych kolesi, jeden z nich jeździł na ramce w kolorze raw, bez naklejek...
Ciekawe co jest przedmiotem patentu na zawieszeni i dlaczego uważają że mają najbardziej zaawansowane zawieszenie, wątpie żebyś ktoś przebił poziom zaawansowania DW-Linka gdzie opatentowane są wzory matematyczne na pewne główne czynniki wpływające na to jak zachowuje się zawieszenie.
Fajnie byłoby gdyby cena nie była zaporowa gdyż jeśli rama jest faktycznie dobra, przy coraz lepszych opiniach mogą liczyć na wzrost sprzedaży co w końcowej fazie da większy zysk niż sprzedaż kilku sztuk. Z drugiej strony trzeba uwzględnić to że rama jest mocno odchudzona i nawet jeśli z głową to ma założony jakiś współczynnik bezpieczeństwa i określone siły jakie na nią działają, także moze się zdarzyć, że jak rame kupi pewna ilość osób ważących około 100 kg, mogą pojawić się problemy z wytrzymałością.
Na razie jedynym praktycznym warunkiem, który składaniałby mnie do zakupu tej ramki jest jej waga.
Z informacji dostępnych można stwierdzić, że rama wygląda fajnie i "prawdopodobnie" mało waży. Życze chłopakom, żeby wprowadzili ją na rynek, wtedy zyska zaprawienie w boju. Z drugiej strony, jak czytam takie rzeczy jak "zawieszenie musi napewno dobrze działać" to zastanawiam się, co ludzi skłania do takich wniosków -być może jest kwestia ogólnego pozytywnego nastawienia, że w końcu w kraju coś się ruszyło w branży rowerowej.
Na świecie jest więcej ludzi mogących sobie pozwolić na drogie ramy, po prostu wybierają z tego co oferuje rynek, na świecie cena jest wyznacznikiem, jeśli coś jest za tanie po prostu znika, potem powstaje ewentualna mocna marka i zaufanie do niej. Jeśli system się sprawdzi, sprzęt będzie wytrzymały a przy tym lekki jak opisują może się sprzedać nawet w cenie 9000PLN... Teraz zależy d producenta jak zajmie się promocją swojego dzieła, wysłać rowery testowe do "DIRT" czy jakiegoś poczytnego serwisu internetowego... złapie dobre recenzje, kupi 10 osób, doda pozytywne komentarze (nowościami każdy się chwali) i pójdzie jak z płatka... Powodzenia życzę i mówi to osoba która z pewnością nie zobaczy ramy na oczy ...
groochas pisze:ktore są bardzo krotkie co swietnie wplywa na wzrost sztywnosci wahacza.
motomysz chcę ale raczej tylko z ciekawosci, bo obecny sprzęt w zupełności mi wystarcza aczkolwiek owy Antidote bardzo mi się podoba! i mam nadzieję, że osiągnie sukces!
GÓRNIK lakonicznie-ujrzy kiedy bedzie na to pora . z tego co mi wiadomo na ta chwile cena nie jest jeszcze ostatecznie ustalona,ale trzeba sie liczyc z cena adekwatna do wykonania-a wykonanie bedzie naprawde najwyzszej jakosci.
Powiem tak-to nie bedzie rama pokroju f44 czy v10.To bedzie wyzsza polka.
zmusiłem się do przeczytania 4 stron tematu .... i co i nic .... kiedyś będzie, a jak będzie to zobaczycie, a jest przekozak, cena będzie przystępnie straszna, a wogóle to rama będzie dla wybranych .... jakie pitolenie, ja nie mogę!! Skoro jest oficjalne info o ramie to nie będzie więcej konkretów, jak nie ma ustalonych szczegółów to chociaż widełki.
KaKTuSSS, to stwierdzenie, że rama dla wybranych to pitolenie kogoś, kto nie ma zielonego pojęcia.. To tak jak by Ferrari produkowało tylko bolidy F1..
Nie będzie to na bank masówka, ale sądzę, że nie jedna osoba w PL może sobie pozwolić na tą ramę..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
niektorym tu sie myli nowa rama , ewentualnie jej prototyp z foride g1, którą można było dość często widzieć w Krakowie tudzież na trasach ( nawet kolbi na niej startował). Zawieszenie podobne, ale to był dopiero pierwszy krok po jednozawiasie. Jednak kto na tym jeździł wie że naprawdę dawało rade:)