W Ustroniu upadli na głowę

Roman_Maxx
Kontakt:

W Ustroniu upadli na głowę

Post autor: Roman_Maxx »

Pojechalismy sobie do Ustronia na Czantorię, trochę szybko pośmigać po trasce a tu na parkingu ogłoszenie - zakaz wjazdu rowerem na trasę bo rowerzyści to dranie, którzy niszczą przyrodę !!!
Na domiar młody pilnujacy parkingu wciskał nam kit, jak to rowerzyści niszczą beznamietnie ściółkę i drzewa ! - zwłaszcza te ostatnie to ciekawa sprawa.

Wobecz czego przejechaliśmy parking migiem i do hotelu wymaldowanko i wyjechalismy z Ustronia jak najdalej od tępych wieśniaków. Może dla nich to nie duża strata 3 gości przez trzy dni. Ale wiem jedno, że z dala omijam miejsca, gdzie głupota i wstecznictwo bierze górę nad rozsądkiem. Może w Ustroniu chca iść śladem "mistrza" Łukaszenki ?

Nas tam już nie zobaczą.
Sugeruję też innym fanom DH omijać jajogłowy Ustroń.

Pożeracze drzew DH.
Maciek_08
Kontakt:

Post autor: Maciek_08 »

Wiesz gdy szybko jedziesz wzbija się kurz który osiada na drzewach i je niszczy :)
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

o rany - a dlaczego nie?
lesniki znalazli slady hamowania na sciolce(nie wiem jak to sie pisze) i juz
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
Roman_Maxx
Kontakt:

Nie trzeba być leśnikiem tylko właścicielem małego trawnika aby wiedzieć że trawie ścieranie czy deptanie nie szkodzi!
Lepsze to niż sztuczne koszenie.
Lecz coś penie któryś zgłodniału koleś zjadł jakaś sosnę albo świerk?

Pożeracze drzew DH.
Baal
Kontakt:

Post autor: Baal »

hehe, gdybyś czytał forum regularnie to do ustronia nawet bys nie pojechał. pisałem o tym juz na początku miesiąca, a zakaz obowiązuje od 3 sierpnia (ja byłem 5:( )
Roman_Maxx
Kontakt:

I dobra że byłeś 5.

A ja i tak na tępakach psy wieszać będę!
A przy okazji to wolę jeżdzić niż czytać.

Pożeracze drzew DH.
firevall
Kontakt:

Post autor: firevall »

Roman to ze nie wyszedł ci wyjazd nie jest powodem wyzywania ludzi z Ustronia od wiesniaków,sparwa jest prosta oczywiscie to wina zarzadu miasta szlaki nie sa przygotowane na jazde rowerem :( smutna prawda miasto na tym traci itp ale tak jest... było kilka wypadków gdzie rowerzysta wpadł na jakiegos szwędającego sie jak smród po gaciach turyste i z tego ta cała checa smutne ale prawdziwe.
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

hmm, sciolke duzo bardziej ryja dziki i nikt nie ma do tych stworzen pretensji (nie mowie tu o mysliwych, ale to juz calkiem inna historia). Ciekawi mnie jednak podejscie tych "wiesniakow", bo w koncu oni na nas zarabiaja! Niech mi ktos powie, czemu w Austrii jest tyle osrodkow narciarskich i rowerowych i nikt sie nie pluje, a w Polsce nie ma nic??? Czemu nikt (miasto) nie wpadnie na pomysl zrobienia paru tras???
MAFIOISO
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

ale ja tego nie rozumie jeżeli kolo popierdziela 60km/h na oponkach 2,65-3,0 po trasie to czy go nie słychać?? nie dość że szum to jescze odgłos łamanych gałązek itp. itd. ja bym po prostu wzioł i napisał petycje do prezydenta miasta ustroń z prośbą o przywrucenie zezwolenia na jazde rowerem. (choojowy pomysł ale...)
firevall
Kontakt:

Post autor: firevall »

wd40
bo po 1 wsze - nie ma na to funduszy w budzecie miasta zeby były radni musza byc za a widocznie ich synowie nie pasjanuja sie DH :( niestety. Jestem z okolic jednak w Ustroniu a raczej w Urzedzie Miejskim tego niesta nie mam nic do powiedzenia gdybym miał to bym szepnoł słowo bo czantoria była całkiem niezła trasą.
bo po 2 gie i chyba najistotniejsze jestesmy conajmniej 20 lat za europą i jeszcze długo niebedze szlaków tylko dla rowerów takie realia dobrze ze mamy pare wyciagów :)

Pozdro
Adams
Kontakt:

Post autor: Adams »

W Polsce bardzo bdaja o srodowisko naturalne. Bieszczady? Nie ma bata wsizgnac sie tylko w obszar parku. Tatry? Tam sa najwieksze glaby swiata. Tam to jest banda nawiedzonych gosci. Jeszcze troche a zabronia sarnom poruszac sie w obszarze Parku Narodowego. A tak powaznie to rowerem nie ma ***** zeby wjechac ale teraz maja plany zeby nawet turystom pieszym pozamykac sporo szlakow bo ich zdaniem w tatrach jest za duzo ludzi.
Ja bym z Polski w ogole rezerwaz zrobil i wszystkich ludzi eksportowal do Afryki.
W Ustroniu tez juz zaczynaja. My zamiast sie rozwijac to sie zwijamy. Ale tak to juz jest ze za granica np wyciagi maja jeden rodzaj biletu zeby bylo latwiej turyscie. W Polsce kazdy ma swoj i nie akceptuje biletow konkurencji i jeszcze przez srodek stoku stawia plot zeby ludzie od konkurencji nie zbaczali na jego czesc stoku :-) LOL
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

IMHO to nie sa wysokie koszty- wyciagi juz sa, na razie nie potrzeba wiecej na rowery, trzeba tylko zrobic drozke- wyciac pare drzew, zabrac pare kamieni, kupic kilka gabek, zrobic male ogrodzenie dla zwierzat i tabliczki dla ludzi i to wszystko. No jescze ustalic ceny biletow dla rowerzystow na wyciag, w miare rozwoju zbudowac kolejna trase, moze jakis tor dualowy itp. No i jeszcze zatrudnic poana Jozka, aby to wszystko pilnowal i dbal (choc niekoniecznie, ale koleiny powinno sie zasypywac). Sadze, ze miasto by na tym nie stracilo, a natura nie ucierpiala. Przeciez nikt nie kaze robic rowerostrady na szerokosc 400metrow!!!
Roman_Maxx
Kontakt:

Będę wyzywał każdego głupca i każdą głupotę. Takich jajogłowych którzy nie ruszyli kupra poza własną wiochę trzeba napiętnować i może w ramach równości wszystjich obywateli względem prawa też wydać im jakiś zakaz?

A tak w ogóle to zobacz jak fajnie dali sobie rade koledzy z Myślenic, gdzie nie ma konfliktu interesów pieszy turysta a rowerzysta, bo trasy są wytyczone poza szlakami pieszymi. Jeździ tam duża grupa fajnych riderów i wszystko jest OK. Pozdrowienia dla kolegów z MYSLENIC!
Co więcej tak jest w Czechach i Austrii a wszędzie są trasy oznakowane, wręcz otaśmowane i to nie tylko podczas zawodów.

Wobec czego mają całe rzesze turystów na rowerach a Ustroń niech czeka aż ziemia się przestanie kręcić i trasy same się zbudują - bo jakiś były działacz partyjny tak chce.

POŻERACZE DRZEW DH
futro
Kontakt:

bieszczady......

Post autor: futro »

Zaraz zaraz.....
Jak to jest z tymi bieszczadami??? Do których parków nie wolno pakowac sie z rowerami???
Planuje za rok zorganizowac wyprawe rowerową własnie w bieszczady, bo chyba jeszcze tylko tam jest w miare dziki i odludny teren.
Pozdrawiam Futro !!!!
Brynów Team
Kontakt:

Post autor: Brynów Team »

no ja niszczylem dzrewa...
wpadlem kiedys na takie jedno drzewo i polamalem tam amora a w nastepne walnalem glowa ale w kasku
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

moze inaczej:
ludzie z ustronia sa ok
ale HUJAMI SA TE GLABY Z URZEDU MIASTA I INNCH JEBNIETYCH INSTUTUCJI!!
na nas zarabiali ale widac maja wystarczajaca kasy
tak wiec niech spierdalaja krowy doic
jak sa glupimi kutasami to ich problem a my mamy myslenice
ODPOWIEDZ