Antidote LifeLine

piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

rozumiem ze kazdy kto poda Ci kontrargument zostanie posadzony o subiektywizm?
ok,przywolujesz gt fury-rama w calosci z karbonu,z dhx 5.0 air wg producenta 3.9kg,czyli bez dampera ciut powyzej 3,4kg-ups,dalej wiecej niz lifeline...
o zdjecie na wadze proponuje zwrocic sie do producenta,nie do mnie...

p.s.o ile dobrze rozumiem angielski,to wg info na stronie foride.eu nie ma przeciwskazan do pakowania do ramki powietrznych damperow.

edit: zgodnie z info z pinka http://www.pinkbike.com/product/gt/Fury/
fury wazy 8,7lbs (3,92kg) BEZ dampera...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Nie będę ukrywał ze jestem zagorzałym kibicem tej ramki. Moim zdaniem life line jest/będzie świetną ramką! Przemawia za tym wiele plusów
- najlżejsza ramka do DH
- geo na zamówienie, nisko suport cos około 350mm
- nisko umieszczony damper - jak dla mnie jest to duży + tej ramki
- świetna praca zawieszenia - z tego co mówią testujący tą ramkę, nie wierze ze jest
zła
- wytrzymałość - testy przeżyła, także kro wie... ale najtrudniejszy test przejdzie dopiero wtedy gdy wejdzie do produkcji i będą na niej jeździć "zwykli" użytkownicy...
- wygląd - baardzo mi odpowiada ! :D

Gdybym miał teraz wydać 10tys. na ramke to pewnie wybrałbym m6 a to z tego powodu ze Antidote LL nie ma jeszcze w produkcji... moze to i dobrze, prze ten sezon Vincent dobrze ją przetestuje i moze goście z Antidote cos jeszcze zmienia na lepsze!

A talk poza tym, ludzie tak ciężko Wam uwierzyć ze Polacy tez umieją coś dobrego skonstruować ?!?
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
nowykik
Kontakt:

Post autor: nowykik »

piotrex 8,7 funt (UK) [lb]=3946,2504 gram ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Hmm... skoro chcesz już się tak licytować kolego konstruktora tej ramy to pokaż mi rl foto tej ramy na wadze... Gdybym zaczął szukać znalazło by się parę wynalazków a nie mam ochoty... Na samej stronie głównej GT - FURY , pomijając fakt że z damperem powietrznym ale pod niego została zaprojektowana...

Bredzisz. Fury ma wazyc tyle samo co DHI, a carbon jest dla wytrzymałosci. Lzejsze jest tylko Liteville i Canfield One z bików o tym skoku ale oba raczej nie sa bikami do dh. Nie wiesz to nie wypowiadaj sie. Jestem w miare na bierząco z nowosciami i pełnoprawnej ramy do dh w tej wadze po prostu nie ma.

nopainnogame
A co do tego, ze nikt nie kupi ramy z pl. Pare Zumbi i DC widziałem na forach US, zumbi w uk juz w ogole relatywnie popularne jest. A kraj dziki niby nasz jak mówisz i do tego sezonu mega teamów nie było. Zreszta to skad jest rama sie nie liczy, ludzie kupuja zupelnie nieznane ramy z nowej zelandi, z 2 damperami wiedzac o niej bardzo mało i problemu nie ma wiec nie wiem jaki tu problem widzisz.

Swoja droga M6 bym nad antidote nie wybrał. Na chwile obecna zadnej z ram bym nie brał bo wytrzymałosc nie sprawdzona ale jak bedzie przetestowana i miałbym wybierac to znacznie predzej lifeline niz m6.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

piotrex pisze:
rozumiem ze kazdy kto poda Ci kontrargument zostanie posadzony o subiektywizm?
Piotrek, niestety tak będzie .. Niewielu miało okazję "pomacać", a kilku okazję się przejechać.. Z znanych "osobistości" DH to jeszcze Michał (śliwa) miał okazję w myślenickim "foreście" się przejechać.. Opinia jak najbardziej pochlebna, ale wiadomo, że nie można ocenić projektu po 1 przejażdżce..

Docelowy rower Vincenta będzie dłuższy i będzie miał ostrzejszy kąt główki..

Nadal jest to projekt w fazie rozwoju i na razie będziecie zdani jedynie na te subiektywne wypowiedzi i na wyniki Vincenta ;)

btw: Zaraz ktoś na "głównej" napisze, że jestem waflem Vincenta, bo że Gonza to już zostało napisane.. Świetna sprawa z tą anonimowością w tamtejszych komentarzach ;)
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Okej , poczekamy rok , wejdzie do produkcji będzie wtedy dopiero dyskusja... No bo nadał to tylko prototyp (jeden ? :|) wtedy będą konkretne dane już z wahaczem CNC bo narazie go nie widać...

BTW. Skoro LL ma być najlepsze wypadało by odpisać na komentarze na sicklines...
Spaced
moderator
Kontakt:

ArthurGreen juz liste przewinien to masz na pare lat. Jestes wincentowym waflem, sponsorowany przez foride bo wrzucasz ich info i przez zumbi bo jestes modem. Do tego odpowiadasz za powrót Michaela Jacksona i wzrost liczby piratów ;)

Zreszta wy po prostu mafia z myslenic (i okolic ;) ) jestescie ;) Betonowych butów sie ludzie boja to pisza anonimowo ;)

A co do sicklines to przydałoby sie na paru innych portalach tez info wrzucic.
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

KaczorAC1 tak, Ty musisz zobaczyć zdjęcie na wadze, bo producent okłamuje cały świat, również na sicklines wrzuca fałszywą wagę. Jak rozumiem skrzynki mailowe w siedzibie GT, Evil czy Turnerze od roku są zablokowane przez maile z Twoimi kategorycznymi żądaniami ukazania opini publicznej zdjęć ram na wadze?.
Ku*wa wracając do meritum ta dyskusja naprawdę robi się arcy jałowa, bo 3/4 postów ( że nie wspomnę iż większość ataków) wypisują ludzie którzy mają do czynienia z przechodzonymi jednozawiasami albo sztywniakami.l Sam specem od tego nie jestem, wypowiadam się tylko na zasadzie takiej że jeździłem na każdej ramie foride i wiem ile zachodu , dbałości, staranności i wymiany doświadczeń było potrzebne żeby każda z nich powstała. I wiem że jeśli Jurek albo Paweł coś piszą to tak jest, bo nigdy nie pokazali by światu czegoś czego nie są pewni. Najlepszy dowód- w foridzie było już przynajmniej 3 różne prototypy ram, i 3/4 z was o nich nawet nie słyszało. A wątpie żeby któryś widział. Więc skończyć mi tu pieprzenie o pokazówce, reklamie i robieniu szału jacy to my jesteśmy zaje*iści bo zespawaliśmy 4 rurki a głupie ludzie wierzą nam w kity jakie wciskamy o tym ile nam to zajęło.
Ps. I to nie trzy prototypy LifeLine tylko wcześniejszych ram, gdzie przynajmniej jedna ( g-one) była na zawodach, jeżdżona przez kogoś z czołówki, gdzie ktoś ten zajął tez w owej czołówce miejsce;)
KaczorAC1
Kontakt:

KaczorAC1 tak, Ty musisz zobaczyć zdjęcie na wadze, bo producent okłamuje cały świat,
Gdy to czytam aż się uśmiecham , a szczególnie w głowie tkwi mi marzocchi :)

mikael zauważ jedną zajebistą rzecz. Nikt tu z tych którzy mają jakieś ale się nie awanturuje... Natomiast cała ekipa z Krakowa jak coś tylko napisze to nie wiem czy mam wychodzić z domu... Spokojnie chłopaki , po co tak się pulatać ?

Największy problem jest w tym że na ramie jeździła garstka znajomych i no trudno innym jest wnioskować jaka jest prawda... nopainnogame dobrze napisał , zaufam tej ramie gdy usłyszę kilkanaście opinii od totalnie sobie obcych ludzi o tej ramie.
Spaced pisze:ArthurGreen juz liste przewinien to masz na pare lat. Jestes wincentowym waflem, sponsorowany przez foride bo wrzucasz ich info i przez zumbi bo jestes modem.
Daj spokój bo zaczynam myśleć że jeśli ktoś ma inne zdanie niż Ty czy Arthur to jest od razu najgorszy. Zebraliście się grupą i pozjadaliście rozumy , bez obrazy oczywiście. Mówię tylko jak to mi zaczyna zalatywać :wink:
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

apropos testów ... jak dla mnie publikacje osób znajomych (dla twórców) jeżdżących na ramie do mnie nie przemawiają ... po to testują żeby wykryć wady które zostaną poprawione, a o tych wadach się głośno nie mówi. ja tam poczekam na testy właścicieli, którzy za własne pieniądze zakupią ramkę i ją we własnym zakresie przetestują ... no i żeby nie było, pisze to bez żadnego unoszenia się, jestem fanem tej ramki i być może przy pozytywnych okolicznościach przyszłym właścicielem.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Spaced
moderator
Kontakt:

KaczorAC1 pisze:Daj spokój bo zaczynam myśleć że jeśli ktoś ma inne zdanie niż Ty czy Arthur to jest od razu najgorszy. Zebraliście się grupą i pozjadaliście rozumy , bez obrazy oczywiście. Mówię tylko jak to mi zaczyna zalatywać
Dałbym ci bana ale nikom zabrał bo sie bał, ze go nasza mafia z forum wyrzuci :P

Cholera myslałem, ze IV RP sie skonczyła i teorie spiskowe wyszły z mody.

A co do opinii to troche przesadzacie, to sa znajomi ale jednak np. Artur nie jest powiazany bezposrednio z firma, zreszta mysle, ze podczas prywatnych narad mafijnych nie kłamałby mi i nie pisał tego samego na forum gdyby to nie była prawda ;)
KaczorAC1
Kontakt:

Spaced uważaj bo do WWA mam 2.5 godziny drogi dobrym tempem ! :D Zaraz wyeliminuje prezesa mafii !

Btw. Być może masz racje ale zawsze musi się znaleźć ktoś kto sprowadzi innych na ziemie :) Kaktus to bardzo ładnie ujął , więc powtórzę to po raz kolejny. Potrzeba na to czasu , ta data z wejściem na rynek za rok jest pewna ?
Spaced
moderator
Kontakt:

KaczorAC1 ja nie jestem prezesem. Szefuje nami zły Lord Xenu ;)
KaczorAC1
Kontakt:

Podaj namiary na te złe mocy ! 8) Znajde Typa :D
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

KaczorAC1, niebawem ma być dostępna strona Antidote po upie, więc może się stamtąd dowiemy.. Na razie jest 1 proto na którym Vincent śmiga..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Spaced
moderator
Kontakt:

KaczorAC1 wpłac datek na kosciół scjentologii, a bedziesz wiedziec wiecej ;)
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

KaczorAC1 nie zadzieraj z zielonymi bo Cie wtrącą do mrocznego lochu gdzie będzie płacz i zgrzytanie zębów :D

Nowa stronka antidote ma sie ukazać początkiem kwietnia ;) Ja tam czekam na nowe adhd ! :)
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Spaced problem widzę w tym,że cena DC ,czy Zumbi to połowa tego co Antidote (cena tej ramki stawia ją obok najlepszych ramek na rynku,a to jak dla mnie poważniejszi rywale ,niż masa ramek do 5tyś.)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

nopainnogame zumbi ponizej 5k to bez dampera przeciez. Do tego wez pod uwage, ze długo przelicznik był niekorzystny(na niekorzysc obcokrajowców) wiec ta cena super w us/uk nie wypadała i jednak ludzie brali ponad czyms lokalnym.
Zreszta drogie ramy z innych krajów potrafia sie wybic to czemu nie antidote.
ODPOWIEDZ