Byłem dzisiaj na spotkaniu z Prezesem MZDiM który przekazał nam oficjalnie teren pod Bike Park, do końca kwietnia mamy zgłosić się z planami zagospodarowania terenu, regulaminem użytkowania i potwierdzeniem że mamy stowarzyszenie (Wymaga tego żeby MZDiM miało czyste ręce w razie wypadku, Oni dają teren pod stowarzyszenie udostępniając sprzęt ciężki i potrzebną ilość ziemi, a co z nim zrobimy to nasza sprawa, podpinamy się pod jedno już istniejące), jest też szansa na uzyskanie środków finansowych z OSiR, UM i UE. Wszystko jest w 100% do realizacji i zaczną się prace porządkowe jak tylko pogoda pozwoli, Prezes MZDiM jest zaangażowany w projekt, dzwoni po różnych placówkach i wspiera nas siłą roboczą przy porządkowaniu terenu, tor ma powstać głównie naszymi silami (może uda się załatwić pomoc, ale tego jeszcze nie wiem)
Jeśli chodzi o pomoc forumowiczów to porady względem formalno-prawnym, ubezpieczenie, regulamin użytkowania i co ważne projekt. W projekcie mają być uwzględnione wszystkie odległości, wysokości i kąty, band, hop itp.
Pytania:
- Jakie ubezpieczenie
- Co robić w razie wypadku na terenie bike parku
- w czym łatwo bez znajomości 3d itp projektować taki tor, jeśli nie uda się załatwić projektanta ?
- Regulamin, Myślałem żeby skopiować ten z Chorzowskiego, jeśli ktoś go ma lub inny dobry proszę o przesłanie na podany niżej emil
- Jakieś porady pomocne przy realizacji projektu
Teren jest dość spory i w całości może być zagospodarowany(uwzględniając wycinkę drzew [ale bez przesady :P]:

Będzie się mieścić na nim techniczny tor FR, Dirt Park i Slopestyle. oraz ośla łączka, wstępne Plany już są, jeśli znajdzie się rąk do pracy zrobimy jedno z nielicznych w PL takich miejsc, gdzie będzie miejsce na kilka naście/dziesiąt dirtów, hopek, NS'ów, dropów, band...
W czynie społecznym, my jako grupa "FR Division" zrzeszająca rowerzystów z Bytomia, będziemy sprzątać teren nam powierzony z liści i śmieci komunalnych itp.
Proszę o pomoc osoby które Miały/Mają kontakt z takimi przedsięwzięciami, czekam na cenne porady czy też na chęć współpracy/ pomoc przy realizacji..
Modów proszę o usuwanie niepotrzebnych postów niewnoszących nic do tematu
Dziękuję w Swoim imieniu jak i w imieniu "FR Division" :)
Elim segativ@o2.pl
Jeśli są Osoby spoza miasta chcących spotkać się w celu ugadania pomocy proszę pisać na PW, nie zaśmiecać tematu
Edit:
re5pect zwrócił Mi uwagę na coś o czym myślałem ale zapomniałem umieścić, za co Mu dziękuję.
Mianowicie nachylenie terenu jest tam zauważalne jednak nie jest duże, ma odcinku 100m może na oko jest ok 2 m więc szału niema, jednak na FR wystarczy do tego zaprojektowałem i uwzględniłem hopki z lądem nadającym prędkość