Problem z Amorkiem

Sauron
Kontakt:

Problem z Amorkiem

Post autor: Sauron »

YYY czesc mam pytanie do dosiwdczonych bajkerów a nie do lam takich jak Xprot. Więc bardzo twardo mi chodzi amorek Suntour Duro ja waże 48 kilo i prawie wogóle sie pode mną nie ugina (no yy jeszcze rak nie połamałem ale są centry z przodu) co tu trzeba zrobić??? wymienic olej?? to powiedźcie chociarz jak. z Góry THX
Dirtek
Kontakt:

Post autor: Dirtek »

to samo było z durem mojego kolegi i spuscilismy cały olej z nigo i nalalismy jakiegos płyny hydraulicznego do jakiś tam maszyn i tak zajebisce działa ze masakra sam se go kupie i zrobie go tak drugi sposób to weź i wymin olej na żadszy w sklepie kup :) pozdro
...
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

tak wymiana oleju pomaga
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
Xprot

Post autor: Xprot »

o kurwa ale pala

wiesz gdzie cie mam ??

W DUPIE CI MAM
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

Człowieku tylko nie kupuj oleju silnikowego bo podobno na dłuższą mete można nim amora zarżnąc :-|
Xprot

Post autor: Xprot »

sauron........ juz widze to ty " moi koledzy umia........" LOL
za samo "lama' powinienem cie nie lubic ale po twoich postach widze ze ty tylko sie plujesz z dupy...... zal mi ciebie.... pozatym duro to jede nz nielicznych amorow na ktorych nie jezdzilem i nie mam nawet zamiaru sie wypowiadac.......... juz wiem czemu mnie nie lubisz a ja cie mam w dupie stary pisze bo nie mam co robic i wiesz jak mi czlowiek najpierw pisze takie teksty jak te twoje w bynyhooooop (ale mialem z ciebie polew) a potem mnie nazywa lama to mi sie wogole cieplo przy sercu robi i jestem wtedy za aborcja.....
lama? wez sie w dekiel jebnij i zajrzyj do forum "dla poczatkujacych" na temat "ratunek na pekajace marzochy?????" i powiedz mi czy ktos kto nic nie wie o sprzecie czy o baju wrzuca takie patentydo swojego sprzeja? eh, litosci oby takich jak ty lekarz niechcacy dusil pepowina przy porodzie swiat bedzie ciekawszy i lepszy............
FixXxeR
Kontakt:

Post autor: FixXxeR »

Xprot pojasnil ;) <lol>

PS.... no ja też nie wlałbym ajkiegos gowna do swojego amorka tylko zawodowy olej :>
Sauron trza se bylo kujawski nalać :) (z pierwszego tłoczenia) .... dopiero by amor chodził !
brak podpisu ;P
Sauron
Kontakt:

Post autor: Sauron »

X-prt jestes wielkie lamisko posłuchaj sobie moshe ci prejdźie

www.zabaweczka.prv.pl
zyeb
Kontakt:

Post autor: zyeb »

a mnie sie black na koronie pogial :p
Skylinegtr
Kontakt:

Post autor: Skylinegtr »

wiesz co zrób?? nabierz wagi :) tylko nie tyle co ja, tak 80 kg wystarczy :p, ja mam 86 i wszystkie amorki w chodzą jak w masło..........................................................lol........................
MOnster Garage
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Sauron qrwa jak ty xprota uwazasz za lame to sorry ale dla mnie jestes nikim...
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
4x
Kontakt:

Post autor: 4x »

ja mam taki sam problem chce wyminić olej na rzadszy, więc niech ktoś się wypowie. I niech mi ktoś powie jak zrobić by ten amor odbijał!!!!
Dirt-Jumper
Kontakt:

Post autor: Dirt-Jumper »

Nie rozumiem waszej polityki co wy robicie niby bikerzy a sie jadą jeden twierdzi ze drugi to lama hociasz sie nie znają!!!! Nie rozumiem was!!!!
Max daj mi twój numer gygy mam kilka spraw
x pro korone z czego zrobiłeś????
waper
Kontakt:

Post autor: waper »

duro twardy ? ja mam duro nic przy nim nie robilem i dobijam (no 0,5cm brakuje) do konca !! cos tu nie tak ?? jak zrobic twardszy ?
Yacoolek
Kontakt:

Post autor: Yacoolek »

tak tak. juz sie wszyszcy zjadaja. kur*wa czy nie moze byc topicu w ktorym wszyscy sie nie opierdalaja na wzajem i sa luzni na wypowiedzi innych??
<<szukam sponsora>>
redrock
Kontakt:

Post autor: redrock »

Zamieńcie sie z Waperem sprężynkami :P Bo te duro to poprostu plaga większa niż drag i chyba do nich zaczęli pakować różne sprężyny. Bo duro slona jest twarde jak nie wiadomo co i max go wbił na jakieś 80mm, duro przema jest średnie bo można go dobić ale nawet przy pikusiu chyba nie było jebnięcia. A Duro wapera to żeczywiście chowa sie o połowe skoku jak sie stanie na pedałach :/ Wiem bo widziałem w akcji wszystkie 3. Także kombinuj. Fakt że jesteś leciutki to możesz poprostu wywalić sprężynkę (tą z mniejszą z tłumika) i powinno być dobrze. Albo najpierw spróbuj z wywaleniem tej gumy z dużej sprężyny. Kombinuj men. Zmiana oleju raczej nie wpływa na twardość amora! Wszystko zależy od sprężynków a olej zmienia tylko charakterystyke! Tak przynajmniej jest w moim ns'ie, a to jest prawie to samo co duro (bebechy te same) :P

Peace
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
ODPOWIEDZ