Jakie poleciacie opony do streetu/dirtu, sporadycznie jakies lekkie fr? moje ograniczenie cenowe to 70 zl za jedną:) Ważna jest dla mnie dobra przyczepnosc na suchym jak i na mokrym. Zastanawiałem sie nad Kenda K-rad, ale słyszałem, że nie są one mistrzem przeczpnosci na mokrej nawierzchni
jak chcesz po mokrym jezdzic to odpusc se table topa, w ogole w terenie jak chcesz jezdzic to tez se go odpusc. chyba ze lubisz niekontrolowane poslizgi
A ja ci polece larseny TT miałem na tyle i mam na przodzie bieżnik po dwóch sezonach mało zjerzdzony. moge je polecić miałem już z nimi pare przygód. jeżeli nie jeździsz po deszczu w lesie to w 100% sie sprawdzą ja bym jeszcze kupił kindnapy kendy nie pamiętam dokładnej nazwy
SBE i żądnych innych
TableTopy dobre aczkolwiek dla niektórych za szerokie i druty wagowo dobrze nie stoją a Kevlar poza budżetem.
W grę by wchodziły Larseny jak inni mówią ale o nich za wiele nie powiem znowu.
Miałem i Maxxis Holy Roller i kende k-rad. Hmm kenda na suchym jest spoko, ale jednak na mokrym traci swoje właściwości i można to boleśnie odczuć;/ Maxxis jest z tego co pamiętam cięższa gumą ale myśle ze to lepszy wybór.
Vermin, tylko on powiedzial ze chce jezdzic czasami w fr a k-radem albo table topem mizernie bedzie sobie radzil.. wiem co mowie bo mialem k-rada z przodu i table topa z tylu i w lesie to nie byla jazda tylko jeden wielki poslizg (mowie tu o trasie a nie lesnych sciezkach..) a na mokrym to juz nie mowie co bylo
Aha no spoko to może TIOGA COMP X. Paru qmpli ją poleca na street ;p ale nie powiem jak ona radzi sobie w FR bo po prostu słyszałem tylko opinie na dirt/street (pro po tej oponki).
Pozdr
Posiadam narazie opony Maxxis High Roller, jak juz pisałem śmigam częściej w dircie w streecie, czasami raz na 2 tyg pojade na fr, dh. Myśle nad zmiana oponek na opony dirt/street, ponieważ koledzy mówia ze z takimi oponami to niszcze profile itp itd no i troche starte już są, będzie jakaś róznica jak założe opony streetowo-dirtowe? Szybsza predkosc na chopach, lepiej bedzie sie manuala robic(tak gdzies zslyszalem xD)?
Mniejsze opory oczenia, zależne od opon. SBE i Table Top mają b. małe. Manuala łatwiej? Niby jak. Chyba, że nie będzie Cię tak telepotało, drgało tobą jak przy oponach z duzżymi klockami, i dłużej możesz jeździć poprzez mniejsze opory.