wymiana slizgow

frydron
Kontakt:

wymiana slizgow

Post autor: frydron »

mam pytanie czy mozna kupic i gdzie ewentualnie slizgi [komplet] do goleni 40 mm...czy to tylko mozliwe jest w serwisie danego amortyzatora ??
www.black_bike.glt.pl
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

hymhym monster? a moze ten zzyxxzzy czy jak mu tak masz :P

sprobuj moze gregorio(ble) ma slizgi od monstera beda pasowac chybs
teh_pwnerer
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

taki OT: co to sa slizgi?? NIE SMIAC SIE!!!
frydron
Kontakt:

Post autor: frydron »

a jakis kontakt do tego czlowieka...

slizgi...hmmm

golenie gorne amortyzatora [te wchodzace :P] opieraja sie wewnatrz goleni dolnych na slizgach...ow slizgi nalezy wymieniac w przypadku luzow i innych problemow zwiazanych z niezadawalajaca praca amortyzatora...lub fanaberij wlasciciela
www.black_bike.glt.pl
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

gregorio to desterybutor marcochow na polsce
teh_pwnerer
Baal
Kontakt:

Post autor: Baal »

to ja mam inne pytanie:) potrzebuje ślizgi do lag 28,6mm i prawdopodobnie będe je musiał wytoczyć. może mi ktoś powiedzieć z czego? myslałem żeby zrobić je ze stali. wypolerowałbym je od środka pastą polerską. przeszłoby cos takiego? jak wybiłem stare to aż sie przeraziłem-całe chropowate;) a co do tych samorób to czy nie zdzierałyby one nadmiernie teflonu? no i czy nie byłyby przypadkiem za miękkie, nie chce zeby amor dostał po tygodniu luzów.
mam nadzie że wypowie się ktoś kto robił podobne rzeczy, może nawet sam Dzikus:)
DZIKUS

Post autor: DZIKUS »

w wiekszosci nowych amorow slizgi sa z zalozenia NIEWYMIENIALNE. no, moze inaczej: da sie je wcisnac przy produkcji, ale ciezko pozniej wyjac.

co do dorabiania slizgow, to stal jest nienajlepszym pomyslem. z materialow ogolnie dostepnych polecal bym PTFE
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
czyli POLITETRAFLUOROETYLEN
.
.
.
.
.
.
.
czyli po prostu TEFLON ;)
Baal
Kontakt:

dzięki dzikus, własnie takiej odpowiedzi oczekiwałem:)
a ślizgi mam chyba "wymienialne" skoro udało mi się je juz wybic:D
nieznam się specjalnie na materiałach dlatego zapytam o jeszcze jedno. czy nadawać się do tego tzw. teflon biały? tylko prosze, gdybyś mógł bez nazw których nieumiem za pierwszym razem nawet przeczytac:P
DZIKUS

Post autor: DZIKUS »

nadaje sie prawie kazdy poliamid, ktory nei jest kruchy. roznice widoczne sa dopiero w zywotnosci i oporach tarcia slizgowego. mysle, ze kazdy rodzaj teflonu (poza na prawde jakimsic egzotrycznymi odmianami) bedize sie nadawal, najwyzej czesciej ebdziesz musial dorabiac.
Baal
Kontakt:

no to super, dzieki. najwyzej zrobie troche na zapas
ODPOWIEDZ