wymiana slizgow
wymiana slizgow
mam pytanie czy mozna kupic i gdzie ewentualnie slizgi [komplet] do goleni 40 mm...czy to tylko mozliwe jest w serwisie danego amortyzatora ??
www.black_bike.glt.pl
a jakis kontakt do tego czlowieka...
slizgi...hmmm
golenie gorne amortyzatora [te wchodzace :P] opieraja sie wewnatrz goleni dolnych na slizgach...ow slizgi nalezy wymieniac w przypadku luzow i innych problemow zwiazanych z niezadawalajaca praca amortyzatora...lub fanaberij wlasciciela
slizgi...hmmm
golenie gorne amortyzatora [te wchodzace :P] opieraja sie wewnatrz goleni dolnych na slizgach...ow slizgi nalezy wymieniac w przypadku luzow i innych problemow zwiazanych z niezadawalajaca praca amortyzatora...lub fanaberij wlasciciela
www.black_bike.glt.pl
to ja mam inne pytanie:) potrzebuje ślizgi do lag 28,6mm i prawdopodobnie będe je musiał wytoczyć. może mi ktoś powiedzieć z czego? myslałem żeby zrobić je ze stali. wypolerowałbym je od środka pastą polerską. przeszłoby cos takiego? jak wybiłem stare to aż sie przeraziłem-całe chropowate;) a co do tych samorób to czy nie zdzierałyby one nadmiernie teflonu? no i czy nie byłyby przypadkiem za miękkie, nie chce zeby amor dostał po tygodniu luzów.
mam nadzie że wypowie się ktoś kto robił podobne rzeczy, może nawet sam Dzikus:)
mam nadzie że wypowie się ktoś kto robił podobne rzeczy, może nawet sam Dzikus:)
w wiekszosci nowych amorow slizgi sa z zalozenia NIEWYMIENIALNE. no, moze inaczej: da sie je wcisnac przy produkcji, ale ciezko pozniej wyjac.
co do dorabiania slizgow, to stal jest nienajlepszym pomyslem. z materialow ogolnie dostepnych polecal bym PTFE
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
czyli POLITETRAFLUOROETYLEN
.
.
.
.
.
.
.
czyli po prostu TEFLON ;)
co do dorabiania slizgow, to stal jest nienajlepszym pomyslem. z materialow ogolnie dostepnych polecal bym PTFE
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
czyli POLITETRAFLUOROETYLEN
.
.
.
.
.
.
.
czyli po prostu TEFLON ;)
dzięki dzikus, własnie takiej odpowiedzi oczekiwałem:)
a ślizgi mam chyba "wymienialne" skoro udało mi się je juz wybic:D
nieznam się specjalnie na materiałach dlatego zapytam o jeszcze jedno. czy nadawać się do tego tzw. teflon biały? tylko prosze, gdybyś mógł bez nazw których nieumiem za pierwszym razem nawet przeczytac:P
a ślizgi mam chyba "wymienialne" skoro udało mi się je juz wybic:D
nieznam się specjalnie na materiałach dlatego zapytam o jeszcze jedno. czy nadawać się do tego tzw. teflon biały? tylko prosze, gdybyś mógł bez nazw których nieumiem za pierwszym razem nawet przeczytac:P