Pilnujcie swoich rzeczy na wyjazdach...

ACextreme
Kontakt:

Pilnujcie swoich rzeczy na wyjazdach...

Post autor: ACextreme »

Witam,
Zachęcam wszystkich podróżujących na zawody, treningi w góry i nie tylko, aby baczniej opiekować się sprzętem opuszczając samochód zostawiony na parkingu.

Ubiegłego weekendu w Myślenicach zaparkowałem obok jakiegoś niewielkiego dostawczaka, poskładałem rower, przebrałem się i znalazłem na dachu samochodu obok nowiutką Nokię wartą ponad 1000zł. Czekam jakiś czas i na szczęście pojawił się roztargniony właściciel telefonu i na szczęście nie musiałem go szukać po trasie czy wzywać do odbioru telefonu przez wszystkie fora w kraju.

Niezły ktoś mógł mieć prezent :roll:

To taka mała przestroga przed zbliżającymi się zawodami.
Pozdrawiam
http://www.endura.pl
liseQ
Kontakt:

Post autor: liseQ »

szacunek i respekt aby wiecej takich ludzi w tym kraju !!
NAKLEJKI NA ROWER !! gg3095008 [S]
kolo tył kiera mostek
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

liseQ:
Szacunek i respekt to jakby to samo. To tak gwoli ścisłości bowiem dh-złom nie tylko bawi ale i uczy...
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Profesor Bodzio :P
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

No mi ostatnio zaginął telefon w kamieńsku, wypadł mi z kieszeni na trase... odnalazł się po 3 zjazdach w stanie krytycznym, ponieważ wszystkie obecne tam rowery, urządziły sobie z niego pinatę.
Back in black
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

ACextreme Zapomniałeś napisać jakie było zdziwienie właściciela telefonu jak mu z niewyjaśnionych do tej pory przyczyn zniknęło całe siano z konta ;D hehe
Nie no jak ktoś jest rozgarnięty no powinien o wszystkim pamiętać ale wiadomo zawody to stres, podniecenie i ciągła bieganina to może się zdarzyć.
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

ostatnio kumpel miał podobnie, wyjezdzamy pod zoo i gdzie masz pleca? nagle niema, gdzie jest? pod cracovią, na szczęscie ktoś uczciwy znalazł, zadzwonił do jego siostry z jego tela i powiedział o wszystkim, plecak odebrał po paru godzinach.. a w plecaku wszystkie dokumenty (czyli najważniejsze) telefon, klucze ktore w polaczeniu z dokumentami moga byc niebezpieczne, troche kasy etc. ale jak widac nadal sa ludzie uczciwi ;)
inq
Kontakt:

Post autor: inq »

ja raz stracilem klucze z auta na trasie :> ale kibice dali mi o Tym znac :)
liseQ
Kontakt:

Post autor: liseQ »

bodzio2k

dziękuje za wykład :D
ale:
respekt ma się do kolesia z wita 54 (przynajmniej ja mam :D )
a szacunek np. do mamusi :D

bodzio2k pisze:To tak gwoli ścisłości bowiem dh-złom nie tylko bawi ale i uczy...
:P
NAKLEJKI NA ROWER !! gg3095008 [S]
kolo tył kiera mostek
JejQ
Kontakt:

Post autor: JejQ »

Eh ty osobniku, ja to bym sobie ten telefon zostawil.
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

JejQ oby jak najmniej takich ludzi jak ty
http://mrshaper.pinkbike.com/
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

JejQ pisze:Eh ty osobniku, ja to bym sobie ten telefon zostawil.
A gdybyś tak Ty coś zostawił i trafił na równego sobie???

Hmmm no fakt, mój telefon jest dwa razy tańszy, a tamten miał nawigację to bym nawet do domu trafił... z wielkimi wyrzutami sumienia ;-/.

Ja nie z takich, cieszę się właśnie, że nie musiałem go zabierać i szukać właściciela po sieci- już raz byłem do tego zmuszony.
http://www.endura.pl
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

ACextreme w przypadku telefonu wystarczy przejrzeć książkę telefoniczną w telefonie i zadzwonić pod odpowiedni numer - na pewno ma tam numer do rodziny jakiejś

... i powiedzieć jak wygląda sytuacja że znalazłeś telefon i chciałbyś zwrócić właścicielowi
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

JejQ a jak byś znalazł rower pod sklepem to też byś brał?
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

Z tym dzwonieniem pod jakis numer do rodziny to tez sie czlowiek mozna nasluchac jakim to jest zlodziejem i ze sei ma po twarzy jak sie nie odda telefonu :D

Wiem bo sam po czyms takim mialem ochote wyrzucic taki telefon do rzeki
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Myślenice 25, czerwona Mazdziora 626.
Mam czyjąś pompkę. Rękawiczki zumy(czy jakoś tak). Brylanta rzeczy. Stratny klucz płaski 15 zgubiony przez zume, rękawiczki za klucz. Jak coś jeszcze znajdę to dopisze.
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

o apropos myslenic, w biotopie zostawiono dla mnie pompke decathlon taka za pare pln xD moze ktos z krk mialby ochote podrzucic na lopate? ;D
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

A ja w dzień zawodów pomogłem znaleźć telefon który Szymon Tasz zgubił na trasie :)
JejQ
Kontakt:

Post autor: JejQ »

ACextreme pisze:A gdybyś tak Ty coś zostawił i trafił na równego sobie???
Gdybym trafil na takiego jak ja, to juz by tego czegos nie bylo :). Zalezy tez co by to byla za rzecz.
A poza tym, jest roznica. Znalezc, a ukrasc.
GgG pisze:A jak byś znalazł rower pod sklepem to też byś brał?

Bo wszyscy rowerzysci.. to jedna rodzina. Jeden rower stracilem, ewidentnie moja wina bo zostawilem pod klatka. Drugi rower mi ukradziono z piwnicy w bloku, klodka rozwalona. Napisze nawet wiecej.. wszelkie mozliwe klodki w naszej blokowej piwnicy zostaly rozwalone, tylko ci ktorzy mieli drzw na zameki zostali ocaleni ;).

A tak wogole to chcielibyscie zeby bylo wiecej takich osob jak ja. Moze z postow wynika co innego, ale tez inny jestem na zywo.

Lepiej chyba sobie przywlaszac to co znalezione, niz podchodzic do kogos i zadac telefonu ( jak mi sie to zdarzylo ).

Czasem jakby nie bylo nie jest mozliwe oddanie znalezionej rzeczy.
Zablokowany