Jak poprawnie ustawić zacisk BB7?
Jak poprawnie ustawić zacisk BB7?
wiatm mam problem tego rodzaju że jak ustawiłem hampla ostatnio to było w porzo ze 4 dni poźniej stwierdzałem coraz większe dzwięki tarcia mam wrażenie że co raz luzują się śróby zacisku bądź mam złą technikę montażu, jak to wyeliminować? tak jak piszę na początku cichutko ale później staje to się bardziej słyszalne i trzeba znów ustawiać i tak w koło macieju irytuje mnie to bardzo bo kosztowały mnie 200pln a trzeba to co chwile robić, a brzęczaca jazda staje się nieprzyjemna a wtedy mam chęć skopać tyłki tym konstruktom od avida za fuszerkę, możliwe że temat już był ale nie potrafie odnaleźć. z tego co przegłądałem to mój przypadek nie jest wyjątkiem
Luzujesz śrubki regulacyjne, zaciskasz klamkę i mocno dokręcasz śrubki :P
Z tego też można skorzystać :P
http://www.youtube.com/watch?v=x1kezXQVnLY
Z tego też można skorzystać :P
http://www.youtube.com/watch?v=x1kezXQVnLY
-
- Kontakt:
Pierwszy podejrzany to tarcza, cokolwiek dobrego nie powiedzieć o tym zacisku, to tarcza lubi się zdeformować. Sprawdzić czy bije, jeśli tak to wyprostować.
Tri-align to fajna sprawa, ale pod warunkiem że zakładasz tylko raz, jeśli coś potem poprawiasz to później te tulejki nie trzymają za dobrze. Jeśli mocowanie hampla jest proste i nie trzeba ustawiać zaciaku pod kątem względem adaptera to najlepiej dać najzwyklejsze stalowe tulejki i ustawić go w normalny sposób. Trochę jest z tym zabawy,ale przynajmniej później wszystko siedzi na swoim miejscu.
Ostatnia opcja, to że klocki słabo odbijają i ustawiają się pod kątem względem tarczy. Trzeba je wyciągnąć razem ze sprężynką i troszkę ją ponaginać, potem je dobrze wyregulować i wio...
Tri-align to fajna sprawa, ale pod warunkiem że zakładasz tylko raz, jeśli coś potem poprawiasz to później te tulejki nie trzymają za dobrze. Jeśli mocowanie hampla jest proste i nie trzeba ustawiać zaciaku pod kątem względem adaptera to najlepiej dać najzwyklejsze stalowe tulejki i ustawić go w normalny sposób. Trochę jest z tym zabawy,ale przynajmniej później wszystko siedzi na swoim miejscu.
Ostatnia opcja, to że klocki słabo odbijają i ustawiają się pod kątem względem tarczy. Trzeba je wyciągnąć razem ze sprężynką i troszkę ją ponaginać, potem je dobrze wyregulować i wio...