RST w niskich wersjach nadaje sie znakomicie ale do XC to nie jest amorek go grawitacji... no chyba ze chcesz zeby ci wyjechal z pod ramy to prosze bardzo
Nom w sumie to masz racje , ale ja dopiero zaczynam jeździć na tego typu bike'ach i narazie nie posiadam więcej kasy na coś mocnego. I myślę że takiego RST czy DURO to przy mojej wadze i umiejętnościach (małych) bym niezajechał , bo przecież niebęde fikał z 2 metrowych hop.......pozdro
Miedziol pisze:I myślę że takiego RST czy DURO to przy mojej wadze i umiejętnościach (małych) bym niezajechał , bo przecież niebęde fikał z 2 metrowych hop
Zdziwisz sie.. chyba oczywiste ze przy malych umiejetnosciach sprzet obrywa bardziej.. jezeli hopa ma profil i upad taki jak trzeba, a "kierowca" odpowiednia technike to i przy 15-metrowej sprzet mniej oberwie niz przy zjezdzie z kraweznika..
No dobra mniej doświadczony biker może zajechać nawet dobry sprzęt ale.......Ja przesiadam się ze zwykłego markeciaka " full'a.....hahaha" marki GTX-fire z amorem o skoku 0.5 mm ;p;p nie no joke ale tak go katowałem że dziwie się że on ma już lat ok 6 i jeszcze jezdzi........to tak jak bym się przesiadał ze składaka na honde;p;p;p......rowerek pokonywał rózne przeszkody od murków do dropów na żwirowni.......jedyne co ucierpiało na tym najbardziej to budżet taty wydawany na centrowanie kół......pzdr
To najlepszym z tych co wymieniles jest duracz;) podobno te nowe juz zaczely chodzic bez tuningow wiec napewno odczujesz roznice przesiadajac sie z 0.5 skoku na niego
A i powinien wytrzymac twoja nauke chodz ja i tak wolal bym uzywanego marcoka^^
Okk popatrzę na allegro nieraz są dobre oferty używanych amorów ale mam wahania bo niemam pojęcia w jakim stanie jest amor bo skoro ktoś skacze na nim ok 2 lata i go sprzedaje to raczej złom...raz już kupiłem ramę bop'a z allegro dostałem ramę nie taką jak w opisie ale na szczęście sprzedawca przyjął ją z powrotem i pokrył koszty transportu...
Z tego co sie orietuje to gdy kupujesz przez internet to masz prawo zadac zwrotu pieniedzy jesli w aukcji np bylo napisane stan bdp a tak nie jest... wiec o uzywke mozna sie pokusic... albo poprostu odbior osobisty i wtedy sprawdzasz
Miedziol Czy mi się wydawało czy ty chciałeś amor do dirt/street? Duro Triple to imitacja dwupółki z bebechami godnymi markeciaka. Sprężyna + elastomer i nic więcej. Bierz to DJD 100mm i zamykamy temat.
A jak rama jeszcze nowa to może pomyśl o wymianie? Bo ni jak ma się do tego co
chcesz robić.
Jak to dirtu streetu to nie bardzo :P Ja na nim śmigam w lekkim FR (czytaj. dopiero nauka krok po kroku) i jest w miarę dobry No ale brak tłumienia ;/ To najbardziej boli ;/ Ale za 2-3 dni już będzie założony tłumik więc powinno być ok No to jak mówił do dirtu i streetu lepiej 1 półke bo 2 sporo ograniczają,
Tak tylko pytałem o tą 2 półkę......większość z was poleciła mi nowe Duro djd 09.....i takie mam zamiar kupić....bardzo dziękuję wszystkim za pomoc......TEMAT DO ZAMKNIĘCIA........pozdro all