Problem z supportem, korbą, albo.

rosoma_q
Kontakt:

Problem z supportem, korbą, albo.

Post autor: rosoma_q »

witajcie.
otóż w moim rowerze od dłuższego czasy występuje następuj~ący problem. miałem 2 zestawy korb i 2 supporty, i w obu przypadkach po jakimś czasie jeżdżenia lewa korba stopniowo odkręcała się od supportu. cały poprzedni sezon jeździłem z kluczem, nie wiedząc czy korba po prostu nie odleci.
oczywiście chcąc pozbyć się problemu w tym roku wymieniłem i korby, i support. wychodzę na rower i po 5 minutach robi się to samo. lekkie załamanie.

czy ktoś spotkał się z czymś podobnym. czy może to być wada ramy, skoro zmiana innych elementów nic nie daje?
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Loctite na gwint i mocno przykręć. Jak masz krótki imbusy to jakaś rureczka i dłuższą dźwignią dociągnij.
diablos993
Kontakt:

Post autor: diablos993 »

Trzeba ją dokręcić na chama. Najlepiej na imbusa załóż sztycę czy jakąś rurkę żeby była większa dźwignia i do oporu. Pomoże.., a jeśli nie to loctite/lakier do paznokci/superglue na gwint i po sprawie.
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
Vermin
Kontakt:

Post autor: Vermin »

Lakier nic da ale Loctite podziała dobrze ale nie na zawsze tylko na jakąś dłuższą dłuższą mete... Lol ale coś mi się wydaje że masz Truvativa ;p i chyba nawet wiem które modele to mogą być ;p
Pozdr ;p
Vermin, Baca.
Matos
Kontakt:

Post autor: Matos »

Dźwignia na imbus daje radę. Jeździłem tak na Hussefeltach dokręconych i nic się nie działo. :)
[url=http://infobot.pl/r/1aIW]PinkBike[/url]
[url=http://infobot.pl/r/1aIR]Allegro[/url]
rosoma_q
Kontakt:

Post autor: rosoma_q »

spoko, dzięki. mam chyba kropelkę, loctita musiałbym kupić, to co ma chyba wystarczy.
już wolę mieć problemy ze ściągnięciem później tej korby:P

co do korby to jest hussefelt właśnie.
Wino
Kontakt:

Post autor: Wino »

Przez ostatni tydzień miałem to samo. Nic nie pomogło a sporo już działałem: malowałem gwint śruby sprayem, na gwint owijam specjalna tasiemką na gwinty żeby się śruby nie odkręcały, dociągałem imbus na maxa aż się raz złamał, znalazłem w piwnicy podkładki takie jak by odcięta sprężynka co dociskają śrubę żeby się nie odkręciła i nadal nic hehehe, śmigałem z imbusem i co jakiś czas dokręcałem, ogólna masakra. I w końcu od wczoraj mam problem z głowy :D bo samo się naprawiło, zakręciłem i jeździłem cały dzień i o dziwo się nic nie odkręciło a normalnie to co 30 min musiałem dokręcać :D
Myślę ze powinieneś trochę pokombinować może coś zdziałasz.
ODPOWIEDZ