Co o tym sądzicie? Prototyp

Anałana
Kontakt:

Post autor: Anałana »

dodaje linka do fotek i krotkiego artykulu http://www.joy-ride.pl/artykuly/29/omen ... rodem.html , czekam na opinie.
Rama sie swietnie spisała. Dziala, narazie nigdzie nie peka,a plywajacy dziala rewelacyjnie. mozna sie mocno i nisko wklejac w bandy dzieki suportowi na wys 360mm
OMENRACING
Pharaun.ojP!!
Kontakt:

Post autor: Pharaun.ojP!! »

Ramka ze tak powiem Z*A*J*E*B*I*S*T*A genialnie wygląda już w całym rowerze ...
tylko czekac teraz aż jakaś zagraniczna firma zgłosi się po projekt xDDDD
jedyna rzecz która mi się nie podoba to zakończenia wahaczu (przy osi ) ale to taka drobnostka. Ogólnie gratuluje za pomysł, wytrwałość, wkład, i końcowy efekt.

Pozdro :twisted:
Da__FreaK
Kontakt:

Post autor: Da__FreaK »

Nic tylko sie cieszyc ze Polak tez nie jest w ciemie bity :) Wystarczy wytrwalosc do dazenia upatrzonego sobie celu :) a tak btw, Microsoft tez narodzil sie w garazu :)
Jednym slowem,OGROMNE gratulacje dla konstruktorow ! zycze powodzenia w dalszych postepach i rozwojowi projetku!:)

osato
Kontakt:

Post autor: osato »

nie no naprawde gratulacje, wielkie brawa sie należą OMEN jest po prostu boski :D
Anałana
Kontakt:

Post autor: Anałana »

OMENRACING
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Anałana ja z arta dobrze rozumiem ze cały bike liczyles w Autocadzie i linkage?

Swoja droga probowales z i bez floatera jezdzic? Bo jednak z floaterem zamiast utwardzac zawieszenie sporo siły idzie w przód i rower teoretycznie bardziej nurkowac powinien.
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

Ładnie to wszystko wyszło. Na joy-ride jest artykuł na ten temat, tak więc zachęcam do lektury. Tak się dzisiaj zastanawiałem i jeżeli będziesz przebudowywał wahacz, to haki mógłbyś wyciąć CNC. Byłoby to o wiele ładniejsze rozwiązanie. Mocowaniom napinacza też przydałby się mały lifting:D
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Miło, że zrobiłeś sam, po za tym ramka totalnie przeciętna i absolutnie nic odkrywczego. Ale ważne, że Tobie się podoba.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Spaced
moderator
Kontakt:

Steel2 nie kazda nowa rama musi miec super duper nowe technologie. Ba wiekszosc takich ram to ramy przekombinowane i choć pchaja sport do przodu czesto nie sa najlepszymi ramami do jazdy. Lepiej miec solidny bike do jazdy niz super cudo, z którym sa problemy.
Steel2
Kontakt:

Super, to już nie mogę mieć własnego zdania ? Ty też dołączasz do tłumu ? Mam się zachwycać ?
Ludzie opanujcie się, nie musicie wszystkim narzucać swojej interpretacji. Wyraziłem swoje zdanie i nauczcie się je po prostu szanować, bez komentarzy, "tłumaczenia" itd. Jak coś piszę to mam ku temu powody.
Anałana - prosił o o opinie dotyczące ramy i ją ode mnie dostał. Nie prosił o opinie do opinii.
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

Steel2 pisze:Super, to już nie mogę mieć własnego zdania ?
Nie chodzi o własne zdanie a o to że jesteś potwornie irytującą zrzędą i malkontentem, a twoje posty zwykle NIC nie wnoszą do tematu prócz paru "nie podoba mi się".

Jeśli masz jakichkolwiek znajomych (o przyjaciół wolę nie pytać by Cię nie zranić...) to gratuluje im cierpliwości.

A wracając do tematu - jestem pełen podziwu dla twórcy tej maszyny.
Steel2
Kontakt:

Ja po prostu mam bardzo wysokie wymagania i byle czym (nie chodzi o Twoją ramę w tej wypowiedzi Anałana ) się nie zadowalam. Tak mało rzeczy mi się podoba. I też mam do tego prawo, i również mogę napisać co napisałem. Sugeruję natomiast zacząć myśleć przy czytaniu moich postów ( i odnieść je również do innych postów w danym temacie, choć nie tylko ) to się połapiesz i zrozumiesz troszkę więcej.

I pewnie Twoja wypowiedź wiele wniosła, że krytykujesz innych. LOL.
Więc zejdź ze mnie i zajmij się swoim niewymagającym życiem pełnych zachwytów i podziwów.
Spaced
moderator
Kontakt:

Steel2 totalnie przecietna nie jest szczegolnie konstruktywna krytyką ;) Brzmisz raczej jak ludzie, z którymi wojujesz, którzy rzuca hasło "meh, 1 zawias" i sie odwróca w druga strone.
Zreszta ja po prostu wyrazam opinie, ze podejscie do ram jak do gadżetu nie zawsze ma sens ;)
Soulforged
Kontakt:

Steel2 pisze:zajmij się swoim niewymagającym życiem
jak rozumiem znasz mnie i wiesz jakie życie prowadzę?

A to pech podobnie jak Ty ja również mam kryształową kulę i dzięki niej mogę na odległość sondować życie innych - na tej właśnie podstawie zwracam się do ciebie byś również zajął się swoją pełną beznadziejności i rozczarowań egzystencją a nie opluwał wszystko w koło.
Steel2
Kontakt:

Soulforged - słuchaj biedaku, widziałeś w mojej wypowiedzi bym opluwał ramę kolegi ? Wracaj do szkoły i się doucz choć trochę czytania ze zrozumieniem ( dokładnie tego co jest napisane, bez dopowiadania sobie Twoich urojeń i bzdur ).

Spaced - jest za to po prostu stwierdzeniem prostego faktu. Nie widzę najmniejszego powodu do zachwytów. Rama jakich wiele i tyle. Nie pokazuje ani nowych rozwiązań ani technologi czy nawet super wykonania. Kolega po prostu zrealizował swój projekt i tyle.
Soulforged
Kontakt:

Steel2 pisze:widziałeś w mojej wypowiedzi bym opluwał ramę kolegi ?
Moja wypowiedz tyczyła się ogólności a nie konkretnie tej wypowiedzi ale faktycznie - mój błąd - nie zaznaczyłem tego na tyle wyraźnie (brak czerwonej pogrubianej czcionki z podkreśleniem) być miał szanse to pojąć. Obiecuję że następnym razem będę się do Ciebie zwracał DUŻYMI LITERAMI i p o w o l i.
Steel2
Kontakt:

Soulforged - Widać, że dobrze nick wybrałeś.
Slizeer
Kontakt:

Post autor: Slizeer »

Steel2 pisze:Kolega po prostu zrealizował swój projekt i tyle.
"Kolega" - odniesienie się z odpowiednią dozą szacunku
"zrealizował" - osiągnięcie celu, które wymagało wiele czasu i wysiłku
"swój projekt" - jw. - poświęcenie sporej ilości czasu na jego opracowanie (mimo pomocy znajomego)
I tu dochodzimy do sedna... A mianowicie:
"... i tyle."
Super, skoro jest to taka zwyczajna rzecz zaprojektować ramę i ją wykonać samodzielnie, niemal jak sklejenie plastikowego modelu samolotu, to proszę, pokaż może coś od siebie... Ja nie mówię, że rama jest mega-odlot, ale mam szacunek do wykonawcy za to, ile wysiłku musiał włożyć jako "jednoosobowy zespół", aby ona powstała. Dlatego określenie "... i tyle" jest tu jak najbardziej nie na miejscu... Wszędzie, gdzie tylko możesz wyrażasz swoje niezadowolenie, więc może powstrzymasz się od komentowania, bo i tak każdy już z góry zna Twoją opinię... Aj, sorry! Komentuj to, co Ci się będzie podobać (ale zapewne w takiej sytuacji baaaardzo rzadko ujrzymy jakiś Twój wpis na forum).
Steel2
Kontakt:

Dobra nie ma sprawy. Żegnam. Ochujcie się i achujcie w swoim własnym sosie. Kiedyś może dorośniecie i wtedy zrozumiecie trochę więcej. Żegnam.
ODPOWIEDZ