Zmiana geometrii w fullu - Jak ?

liseQ
Kontakt:

Zmiana geometrii w fullu - Jak ?

Post autor: liseQ »

witam
mam problem z geo
rama univega ram 9 dh standardowo pakowano damper 190mm po przerobce 200 mm. a ja mama teraz 222 i geo jest do dupy ;[ jest jakis sposob na zmiane geo oprocz zmiany ustawiena dampera albo jego wymiany na mniejszy ?
NAKLEJKI NA ROWER !! gg3095008 [S]
kolo tył kiera mostek
Wojtekrk
Kontakt:

Post autor: Wojtekrk »

Można zmienić długość montażową dampera poprzez włożenie na tlok(w środku) odpowiedniej ilości podkładek, ale ja dokladnie nie powiem ci jak to sie robi. Jak nie chcesz się w to bawić to koło 24", wysoki amor, coś tam, coś... ale ja w coś takiego bym się osobiście nie bawił.
liseQ
Kontakt:

no to raczej odpada za duzo bawienia sie a przy tym moze damper ucierpiec tak myslalem myslałem i wymyslilem ze moze warto wywiercic jeszce jedna dziurke na dampre podesle fot z tym rozwiazaniem moze to jest jakies rozwiazanie ?

ps
fotka http://img22.imageshack.us/my.php?image=rysunek1f.jpg
kolo tył kiera mostek
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Wg. mnie to zły pomysł z wierceniem otworów w tym miejscu, może to łatwo pęknać. Najlepiej będzie zmienić damper na mniejszy.
Back in black
sasquatch
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

liseQ odkrec to ogniwo horsta i obroc je tak zebys po lewej stronie mial jego prawa czesc (czyli tak ze to co widac na foto zeby bylo po drugiej stronie bajka i do gory nogami) wtedy ten otwor w ktory masz damper zalozony bedzie mniejwiecej w tym miejscu gdize sa cerwone kolka na zdjeciu i bedize gitara bo nie zmienia ci sie przelozenie ramy a beidze bardizej plaski kat glowki ramy
1nVALID
Kontakt:

Post autor: 1nVALID »

sasquatch to nie jest ogniwo horsta ale tak, obrocenie tego , po prostu, ogniwa cofnie Ci punkt mocowania dampera.
Kupie: DHX 5.0 222
liseQ
Kontakt:

siemano

zrobiłem tak jak pisałsasquatch wszystko jest git jedyne co to musialem odwrocic damper bo regulacja powrotu wadziła ale tak jest jak narazie wszystko zajebiscie :D

podesle foto przed i po :D

foto przed ;
http://www.pinkbike.com/photo/3344468/

i po;
http://www.pinkbike.com/photo/3388710/
kolo tył kiera mostek
diablos993
Kontakt:

Post autor: diablos993 »

Mimo to rozstaw kół nie jest za ciekawy jak na mój gust... Ja bym wolał już mniejszy damper niż takie geo...
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
liseQ
Kontakt:

a co z nim nie tak ?
za duży czy za mały ? a jaki powinien byc?
kolo tył kiera mostek
1nVALID
Kontakt:

Post autor: 1nVALID »

liseQ no wyszlo dosc ciekawie :)
Kupie: DHX 5.0 222
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Jedno to Ci muszę przyznać , suport to Ty chyba masz w kosmosie :)
liseQ
Kontakt:

moze i w kosmosie ale lepsze to niż nic.... :P jeździ się na tym co się ma .... i próbuje się to doprowadzić do stanu idealnego !! ale ty w swoim Intense tez nie masz zbyt nisko !
kolo tył kiera mostek
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Ja bym Ci radził koło 24' ale na Polskim rynku jest maly wybór tych opon i mniejsze kółka łatwiej wpadają w dziurki. :)
KaczorAC1
Kontakt:

No wypraszam sobie stary , co Ty w ogóle porównujesz ? Widziałeś dane i gdzie jest support ? Czy tak tylko oceniasz po zdjęciu gdzie rower oparty na wzniesieniu ? Jesteś śmieszny... przemawia przez Ciebie zazdrość tyle , nie będę z Tobą dyskutował bo znając życie nawet nie znajdziesz geometrii uzzi na necie...
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

KaczorAC1 Raczej Ty wygadujesz bzdury z Tą zazdrością.... Mi to wygląda że Ty szpanujesz ramą i wmawiasz sobie że każdy Ci jej zazdrości... Dorośnij

liseQ Różnica jest i to spora, teraz zmień kokpit, jak nie Masz $$$ to kup za 130pln komplet mostek + kiera z Truvativa świetny i niedrogi zestaw, będzie niżej niż teraz więc też korzystnie wpłynie na pozycje, a co za tym idzie na prowadzenie rowerka :) Mimo wszystko rowerek ładny :) I nie przejmuj się tym gówniarzem, Ja też mam uzzi, a do Mnie też sapał, po prostu On jest PRO

wojtasu W koło 24" nie bawił bym się, no chyba że ma możliwość pożyczyć od kogoś, bo wtedy geo robi się na prawdę płaska i nie zawsze, nie każdemu to odpowiada. Niech pojeździ tak jak Ma i zobaczy ;) co do Opon na 24" to chyba Maxxis HR jest w mieszance 40a w tym rozmiarze, a to wystarcza ;)
Wojtekrk
Kontakt:

Post autor: Wojtekrk »

SegatiV pisze:co do Opon na 24" to chyba Maxxis HR jest w mieszance 40a w tym rozmiarze, a to wystarcza Wink
Tak ale raz, ze HR jakoś szczególnie dobrze nie trzyma. Dwa, ze nie kupisz nic na blotko. Trzy nawet jesli masz kase to nie kupisz sobie opon z wyzszej pólki. Niestety mam 24" w big hicie
KaczorAC1
Kontakt:

Segativ nie rozśmieszaj mnie... Jestem pro ? Rower służy mi co najwyżej do jazdy po marchewki i buraki na działeczkę :) Mówisz sapię do Ciebie bo powiedziałem że chyba pomyliłeś się w opisie z paroma szczegółami ?? Widać to Ty jesteś bardzo wrażliwy... Poza tymi paroma słowami nie rozmawialiśmy w ogóle. Tak więc możesz sobie snuć dalej takie dziwne opowieści nie poznając ludzi... Ja do Ciebie nic nie ma ale widać Ty masz jakiś dziwny uraz.

Zazdrość ? A jak to inaczej nazwać ? Być może poniosło mnie no ale nie po to kupywałem Uzzi by ktoś mówił mi że mam suport w kosmosie a w zakrętach to mnie wyrzuca do rowu.

Acha , dodam że skoro ja mam wysoko suport to co powiesz o Vp-Free bo nie ma co porównywać ram z innych zastosowań/półek.

PS Spytam komu mówiłem że zazdrości mi ramy ? Bo piszesz każdy to musisz mieć jakieś powody by tak pisać... ?
liseQ
Kontakt:

KaczorAC1
smigam na tym na co mnie stać nie kupie sobie lepszego roweru na razie bo mnie nie stac (ucze sie) a co do intensa to wiadome ze to jest maszyna innej klasy a po 2 piszesz ze mam suport w kosmosie a masz to poparte jakimis danym ? czy tylko z foto to wywnioskowałeś a geo intensa to nie jest zadna filozofia znalesc sztuka jest znalesc geo moje ramki hehe ;]

a co do posta na temat wysokości suportu to odp w twoim stylu :D A widze ze twoj styl wypowiedzi skierowany w twoja strone cie boli!!

a i nie wrzucałem na ciebie wiec sobie wypraszam docinki w stylu ze nei umiem znalesc w necie opisu geo twojej zaje. ramki nie jest mi to potrzebne do szczesci i bez tej informacji bede mogl usnac

to tyle z mojej strony pozdro w szczegolnosc dla KaczorAC1

a co do przodu to juz troszke obniżone o podkladke ale moge jeszce o jedna podkladke obnizyc ale za insko tez nei mam co bo mam 194 cm wzrostu ;]

a czesci bedzie sie wymienialo po kolei

kolo 24 odpada jakos mi nei odp ten pomysl :)
kolo tył kiera mostek
ODPOWIEDZ