Zmiana geometrii w fullu - Jak ?
Zmiana geometrii w fullu - Jak ?
witam
mam problem z geo
rama univega ram 9 dh standardowo pakowano damper 190mm po przerobce 200 mm. a ja mama teraz 222 i geo jest do dupy ;[ jest jakis sposob na zmiane geo oprocz zmiany ustawiena dampera albo jego wymiany na mniejszy ?
mam problem z geo
rama univega ram 9 dh standardowo pakowano damper 190mm po przerobce 200 mm. a ja mama teraz 222 i geo jest do dupy ;[ jest jakis sposob na zmiane geo oprocz zmiany ustawiena dampera albo jego wymiany na mniejszy ?
NAKLEJKI NA ROWER !! gg3095008 [S]
kolo tył kiera mostek
kolo tył kiera mostek
no to raczej odpada za duzo bawienia sie a przy tym moze damper ucierpiec tak myslalem myslałem i wymyslilem ze moze warto wywiercic jeszce jedna dziurke na dampre podesle fot z tym rozwiazaniem moze to jest jakies rozwiazanie ?
ps
fotka http://img22.imageshack.us/my.php?image=rysunek1f.jpg
ps
fotka http://img22.imageshack.us/my.php?image=rysunek1f.jpg
kolo tył kiera mostek
kolo tył kiera mostek
-
- Kontakt:
liseQ odkrec to ogniwo horsta i obroc je tak zebys po lewej stronie mial jego prawa czesc (czyli tak ze to co widac na foto zeby bylo po drugiej stronie bajka i do gory nogami) wtedy ten otwor w ktory masz damper zalozony bedzie mniejwiecej w tym miejscu gdize sa cerwone kolka na zdjeciu i bedize gitara bo nie zmienia ci sie przelozenie ramy a beidze bardizej plaski kat glowki ramy
siemano
zrobiłem tak jak pisałsasquatch wszystko jest git jedyne co to musialem odwrocic damper bo regulacja powrotu wadziła ale tak jest jak narazie wszystko zajebiscie
podesle foto przed i po
foto przed ;
http://www.pinkbike.com/photo/3344468/
i po;
http://www.pinkbike.com/photo/3388710/
zrobiłem tak jak pisałsasquatch wszystko jest git jedyne co to musialem odwrocic damper bo regulacja powrotu wadziła ale tak jest jak narazie wszystko zajebiscie

podesle foto przed i po

foto przed ;
http://www.pinkbike.com/photo/3344468/
i po;
http://www.pinkbike.com/photo/3388710/
kolo tył kiera mostek
kolo tył kiera mostek
-
- Kontakt:
No wypraszam sobie stary , co Ty w ogóle porównujesz ? Widziałeś dane i gdzie jest support ? Czy tak tylko oceniasz po zdjęciu gdzie rower oparty na wzniesieniu ? Jesteś śmieszny... przemawia przez Ciebie zazdrość tyle , nie będę z Tobą dyskutował bo znając życie nawet nie znajdziesz geometrii uzzi na necie...
KaczorAC1 Raczej Ty wygadujesz bzdury z Tą zazdrością.... Mi to wygląda że Ty szpanujesz ramą i wmawiasz sobie że każdy Ci jej zazdrości... Dorośnij
liseQ Różnica jest i to spora, teraz zmień kokpit, jak nie Masz $$$ to kup za 130pln komplet mostek + kiera z Truvativa świetny i niedrogi zestaw, będzie niżej niż teraz więc też korzystnie wpłynie na pozycje, a co za tym idzie na prowadzenie rowerka
Mimo wszystko rowerek ładny
I nie przejmuj się tym gówniarzem, Ja też mam uzzi, a do Mnie też sapał, po prostu On jest PRO
wojtasu W koło 24" nie bawił bym się, no chyba że ma możliwość pożyczyć od kogoś, bo wtedy geo robi się na prawdę płaska i nie zawsze, nie każdemu to odpowiada. Niech pojeździ tak jak Ma i zobaczy
co do Opon na 24" to chyba Maxxis HR jest w mieszance 40a w tym rozmiarze, a to wystarcza 
liseQ Różnica jest i to spora, teraz zmień kokpit, jak nie Masz $$$ to kup za 130pln komplet mostek + kiera z Truvativa świetny i niedrogi zestaw, będzie niżej niż teraz więc też korzystnie wpłynie na pozycje, a co za tym idzie na prowadzenie rowerka

wojtasu W koło 24" nie bawił bym się, no chyba że ma możliwość pożyczyć od kogoś, bo wtedy geo robi się na prawdę płaska i nie zawsze, nie każdemu to odpowiada. Niech pojeździ tak jak Ma i zobaczy

Segativ nie rozśmieszaj mnie... Jestem pro ? Rower służy mi co najwyżej do jazdy po marchewki i buraki na działeczkę
Mówisz sapię do Ciebie bo powiedziałem że chyba pomyliłeś się w opisie z paroma szczegółami ?? Widać to Ty jesteś bardzo wrażliwy... Poza tymi paroma słowami nie rozmawialiśmy w ogóle. Tak więc możesz sobie snuć dalej takie dziwne opowieści nie poznając ludzi... Ja do Ciebie nic nie ma ale widać Ty masz jakiś dziwny uraz.
Zazdrość ? A jak to inaczej nazwać ? Być może poniosło mnie no ale nie po to kupywałem Uzzi by ktoś mówił mi że mam suport w kosmosie a w zakrętach to mnie wyrzuca do rowu.
Acha , dodam że skoro ja mam wysoko suport to co powiesz o Vp-Free bo nie ma co porównywać ram z innych zastosowań/półek.
PS Spytam komu mówiłem że zazdrości mi ramy ? Bo piszesz każdy to musisz mieć jakieś powody by tak pisać... ?

Zazdrość ? A jak to inaczej nazwać ? Być może poniosło mnie no ale nie po to kupywałem Uzzi by ktoś mówił mi że mam suport w kosmosie a w zakrętach to mnie wyrzuca do rowu.
Acha , dodam że skoro ja mam wysoko suport to co powiesz o Vp-Free bo nie ma co porównywać ram z innych zastosowań/półek.
PS Spytam komu mówiłem że zazdrości mi ramy ? Bo piszesz każdy to musisz mieć jakieś powody by tak pisać... ?
KaczorAC1
smigam na tym na co mnie stać nie kupie sobie lepszego roweru na razie bo mnie nie stac (ucze sie) a co do intensa to wiadome ze to jest maszyna innej klasy a po 2 piszesz ze mam suport w kosmosie a masz to poparte jakimis danym ? czy tylko z foto to wywnioskowałeś a geo intensa to nie jest zadna filozofia znalesc sztuka jest znalesc geo moje ramki hehe ;]
a co do posta na temat wysokości suportu to odp w twoim stylu
A widze ze twoj styl wypowiedzi skierowany w twoja strone cie boli!!
a i nie wrzucałem na ciebie wiec sobie wypraszam docinki w stylu ze nei umiem znalesc w necie opisu geo twojej zaje. ramki nie jest mi to potrzebne do szczesci i bez tej informacji bede mogl usnac
to tyle z mojej strony pozdro w szczegolnosc dla KaczorAC1
a co do przodu to juz troszke obniżone o podkladke ale moge jeszce o jedna podkladke obnizyc ale za insko tez nei mam co bo mam 194 cm wzrostu ;]
a czesci bedzie sie wymienialo po kolei
kolo 24 odpada jakos mi nei odp ten pomysl
smigam na tym na co mnie stać nie kupie sobie lepszego roweru na razie bo mnie nie stac (ucze sie) a co do intensa to wiadome ze to jest maszyna innej klasy a po 2 piszesz ze mam suport w kosmosie a masz to poparte jakimis danym ? czy tylko z foto to wywnioskowałeś a geo intensa to nie jest zadna filozofia znalesc sztuka jest znalesc geo moje ramki hehe ;]
a co do posta na temat wysokości suportu to odp w twoim stylu

a i nie wrzucałem na ciebie wiec sobie wypraszam docinki w stylu ze nei umiem znalesc w necie opisu geo twojej zaje. ramki nie jest mi to potrzebne do szczesci i bez tej informacji bede mogl usnac
to tyle z mojej strony pozdro w szczegolnosc dla KaczorAC1
a co do przodu to juz troszke obniżone o podkladke ale moge jeszce o jedna podkladke obnizyc ale za insko tez nei mam co bo mam 194 cm wzrostu ;]
a czesci bedzie sie wymienialo po kolei
kolo 24 odpada jakos mi nei odp ten pomysl

kolo tył kiera mostek
kolo tył kiera mostek