Single speed - pytanie/problem

franexyyy
Kontakt:

Single speed - pytanie/problem

Post autor: franexyyy »

Jak w nazwie tematu. Mam z tyłu piastę z kasetą 8 rzędową. Chcę tam zamontować reduktor i nie wiem, czy przez to nie będę musiał oswoić się z perspektywą ostrego koła, czego nie chcę. Oświećcie mnie jak to jest bo coś nie do końca to kapuję.
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

nie.. wszystko po staremu tylko 1 przelozenie bedziesz mial
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

Ostre kolo to nie to samo co Singiel. Ostre kolo ma piaste bez wolnobiegu i w momncie gdy jedziesz a podniesiesz nogi to pedaly sie obracaja.
n0 ridE n0 fUN
franexyyy
Kontakt:

To dobrze. A jest jakaś alternatywa dla reduktora tj np żeby wytoczyć w tokarce dystanse i zębatkę?

Edit:

Co to ostre koło to wiem, tylko nie byłem pewny czy sobie czegoś nie spiepszę wywalając kasetę
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

Alternatywa dla reduktora to albo rurka PCV o op. śrenicy, albo podkładki z kaset. ;)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Odkręcasz kasetę, ściągasz, wybijasz 3 trzymające ją w kupie bolce. Będzie tam pewno z 5 podkładek, resztę wolnego miejsca na bębenku rekompensujesz rurką PCV o odpowiedniej średnicy wewnętrznej, którą możesz kupić w większości sklepów z artykułami sanitarnymi czy ogólnobudowlanymi jak Praktiker itp. Ja za pół metrową płaciłem ok 2zł. Jak już wszystko masz to zakładasz wszystko na bębenek patrząc przy tym aby linii łańcucha była prosta, skręcasz to nakrętką od kasety i finito :)
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

albo pozycz od kolegi kasete i rozbij ;p
franexyyy
Kontakt:

Doszedłem do wniosku, że chyba zostawię sobie kasetę, a zdejmę tylko przerzutki, bo i tak mam ramę z pionowymi hakami. Kiedy kupię coś z poziomymi hakami wtedy kupię też piastę na singla. Co o tym myślicie?
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Heh. Weź usiądź i pomyśl trochę. To nie boli. Jak masz kłopoty to sobie narysuj co i jak.

Jak zdejmiesz przerzutki to co za różnica czy będziesz miał kasetę czy singla z tyłu ?

Zostaw rower idź do szkoły albo jakieś korepetycje czy coś.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
franexyyy
Kontakt:

Steel2 pisze:Heh. Weź usiądź i pomyśl trochę. To nie boli. Jak masz kłopoty to sobie narysuj co i jak.

Jak zdejmiesz przerzutki to co za różnica czy będziesz miał kasetę czy singla z tyłu ?

Zostaw rower idź do szkoły albo jakieś korepetycje czy coś.
Wzajem chłopcze. Poleciłbym najpierw nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Nie wiem czy zauważyłeś, ale wcześniej pisząc o singlu pisałem, że mam zamiar kupić reduktor i założyć go zamiast kasety.

Jeżeli twój intelekt wymaga tak dokładnego rozplanowania tego co pisałem to proszę:

Początkowo chciałem kupić reduktor i założyć go zamiast kasety i w ten sposób zrobić singla.

Teraz uznałem, że chyba nie warto kupować rzeczy, która później mi się nie przyda, bo kiedy kupię ramę z poziomymi hakami kupię też koło z piastą, która seryjnie będzie miała singla(bez żadnych przeróbek).

Nawiasem, jeżeli nie chcesz pomóc tylko kogoś zjechać to proponuję pw a nie zaśmiecanie forum.

Wracając do tematu. Co o tym sądzicie?
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Sądzę, że nie rozumiesz mojej wypowiedzi nic a nic. Skup się i przeczytaj jeszcze raz albo poproś kogoś bardziej kumatego by Ci pomógł zrozumieć.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
ODPOWIEDZ