Single speed - pytanie/problem
Single speed - pytanie/problem
Jak w nazwie tematu. Mam z tyłu piastę z kasetą 8 rzędową. Chcę tam zamontować reduktor i nie wiem, czy przez to nie będę musiał oswoić się z perspektywą ostrego koła, czego nie chcę. Oświećcie mnie jak to jest bo coś nie do końca to kapuję.
-
- Kontakt:
Odkręcasz kasetę, ściągasz, wybijasz 3 trzymające ją w kupie bolce. Będzie tam pewno z 5 podkładek, resztę wolnego miejsca na bębenku rekompensujesz rurką PCV o odpowiedniej średnicy wewnętrznej, którą możesz kupić w większości sklepów z artykułami sanitarnymi czy ogólnobudowlanymi jak Praktiker itp. Ja za pół metrową płaciłem ok 2zł. Jak już wszystko masz to zakładasz wszystko na bębenek patrząc przy tym aby linii łańcucha była prosta, skręcasz to nakrętką od kasety i finito 

-
- Kontakt:
Heh. Weź usiądź i pomyśl trochę. To nie boli. Jak masz kłopoty to sobie narysuj co i jak.
Jak zdejmiesz przerzutki to co za różnica czy będziesz miał kasetę czy singla z tyłu ?
Zostaw rower idź do szkoły albo jakieś korepetycje czy coś.
Jak zdejmiesz przerzutki to co za różnica czy będziesz miał kasetę czy singla z tyłu ?
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Wzajem chłopcze. Poleciłbym najpierw nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Nie wiem czy zauważyłeś, ale wcześniej pisząc o singlu pisałem, że mam zamiar kupić reduktor i założyć go zamiast kasety.Steel2 pisze:Heh. Weź usiądź i pomyśl trochę. To nie boli. Jak masz kłopoty to sobie narysuj co i jak.
Jeżeli twój intelekt wymaga tak dokładnego rozplanowania tego co pisałem to proszę:
Początkowo chciałem kupić reduktor i założyć go zamiast kasety i w ten sposób zrobić singla.
Teraz uznałem, że chyba nie warto kupować rzeczy, która później mi się nie przyda, bo kiedy kupię ramę z poziomymi hakami kupię też koło z piastą, która seryjnie będzie miała singla(bez żadnych przeróbek).
Nawiasem, jeżeli nie chcesz pomóc tylko kogoś zjechać to proponuję pw a nie zaśmiecanie forum.
Wracając do tematu. Co o tym sądzicie?