Race Face Evolve Dh - Problem z demontażem

0gór
Kontakt:

Race Face Evolve Dh - Problem z demontażem

Post autor: 0gór »

ma ktos pomysl jak sciagnac korbe race face evolve dh z gianta glory? od samego poczatku jak kupilem rower mialem problem ze sciagnieciem korby.. zawiozle do serwisu rower na przeglad na poczatku sezonu i tam pan oswiadczyl ze korbe zdjol i wszystko jest w pozadku... jednak nadal nie moglem sam sciagnac korby ale postanowilem jezdzic bo rower byl mi niezbedny... teraz przyszedl czas na zdjecie korby zdjac tego nie moge... nawalelem mlotkiem ze 30 min i nie drgnelo... zostawilem na noc w odrdzewiaczu i ponawalalem w to znowu przed chwila... i nic :/ proboje to zdjac przez odkrecenie troche srubki do przykrecania korby i pukanie w nia od 2 str zeby korba zeszla... sciagaczem sie nie da bo probowalem... ma ktos jakis pomysl ?
Wojtekrk
Kontakt:

Post autor: Wojtekrk »

Czemu sciagaczem sie nie da?
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Wojtekrk pisze:Czemu sciagaczem sie nie da?
bo w x-type nie trzeba? i tk nie ma miejsca :)

sluchaj jak w x-type masz ta srubke jedna na wiekszy imbus i jedna na maly to ja zawsze sciagam korba odkrecajac ten maly imbus a korba sama wychodzi, tyle ze ten wiekszy musi byc dokrecon do korby i nic nie trzeba robic. ten maly imbus ciezko idzie takze przedluz sobie czyms i krec nie ma bata zeby nie wyszlo..
0gór
Kontakt:

mowie ze sie sciagaczem nie da poprostu ... czytajcie calosc ;)
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

skoro nie mozesz jej zdjac to masz nie kompletna korbe chyba.. bo u mnie w Evolve DH mam srube i na srube w korbe wkrecona jest taka tuleja ktora blokuje srube w korbie... i jak odkrecam srube to dziala to jak sciągacz i zsuwa korbe z osi...

no chyba ze u ciebie tez jest ta tuleja a poptostu korba sie tak zapiekła ze zejsc nie chce...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

XXX pisze:srube w korbe wkrecona jest taka tuleja ktora blokuje srube w korbie... i jak odkrecam srube to dziala to jak sciągacz i zsuwa korbe z osi...
dokladnie, o to samo mi chodzilo :P
Wojtekrk
Kontakt:

Post autor: Wojtekrk »

blackdemon I to jest nazywane sciagaczem w x-type panie drogi.
0gór
Kontakt:

i ma ktos jakis pomysl ? bo bardzo mi na czasie zalezy :>
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

jak wyżej, do korby nie ma sciągacza bo sama schodzi jak sie odkręca śrube która ją także sciąga przy zakładaniu. Po włożeniu głównej śruby na imbusa 8 idzie jeszcze taka cienka na imbusa 10 dokręcana w lewo, jak jej nie amsz to na serwisie pewnie mieli i tak zdjeli
http://dhcyc.pinkbike.com
exbikerman

Post autor: exbikerman »

0gór Człowieku tobie same takie rzeczy się przydarzają. Młotkiem to się w głowę puknąć możesz co najwyżej.

No ale jak ktoś składa marko-keszo-downhillówke na yeti to już widać od razu z kim się ma do czynienia.
Fly, fly, fly so high
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

exbikerman Daruj sobie takie komentarze, tym bardziej, że rower Ogóra to fabryczne glory dh a nie cokolwiek składanego, nie ma też nic wspólnego z yeti.
0gór
Kontakt:

exbikerman jak masz jakis problem to podejdz do mnie na zawodach to pogadamy sobie raz a pozadnie... irytujesz mnie swoim podejsciem 15-latka oraz ilorazem inteligencji 2 latka... cos ci nie pasuje to sie rospedz i przywal w glowa w najblizsza sciane to moze sie opanujesz...

co do korby - dalem rade sciagnac wiec temat mozna zamknac
ODPOWIEDZ