Race Face Evolve Dh - Problem z demontażem
Race Face Evolve Dh - Problem z demontażem
ma ktos pomysl jak sciagnac korbe race face evolve dh z gianta glory? od samego poczatku jak kupilem rower mialem problem ze sciagnieciem korby.. zawiozle do serwisu rower na przeglad na poczatku sezonu i tam pan oswiadczyl ze korbe zdjol i wszystko jest w pozadku... jednak nadal nie moglem sam sciagnac korby ale postanowilem jezdzic bo rower byl mi niezbedny... teraz przyszedl czas na zdjecie korby zdjac tego nie moge... nawalelem mlotkiem ze 30 min i nie drgnelo... zostawilem na noc w odrdzewiaczu i ponawalalem w to znowu przed chwila... i nic :/ proboje to zdjac przez odkrecenie troche srubki do przykrecania korby i pukanie w nia od 2 str zeby korba zeszla... sciagaczem sie nie da bo probowalem... ma ktos jakis pomysl ?
-
- Kontakt:
bo w x-type nie trzeba? i tk nie ma miejscaWojtekrk pisze:Czemu sciagaczem sie nie da?

sluchaj jak w x-type masz ta srubke jedna na wiekszy imbus i jedna na maly to ja zawsze sciagam korba odkrecajac ten maly imbus a korba sama wychodzi, tyle ze ten wiekszy musi byc dokrecon do korby i nic nie trzeba robic. ten maly imbus ciezko idzie takze przedluz sobie czyms i krec nie ma bata zeby nie wyszlo..
skoro nie mozesz jej zdjac to masz nie kompletna korbe chyba.. bo u mnie w Evolve DH mam srube i na srube w korbe wkrecona jest taka tuleja ktora blokuje srube w korbie... i jak odkrecam srube to dziala to jak sciągacz i zsuwa korbe z osi...
no chyba ze u ciebie tez jest ta tuleja a poptostu korba sie tak zapiekła ze zejsc nie chce...
no chyba ze u ciebie tez jest ta tuleja a poptostu korba sie tak zapiekła ze zejsc nie chce...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
-
- Kontakt:
-
exbikerman jak masz jakis problem to podejdz do mnie na zawodach to pogadamy sobie raz a pozadnie... irytujesz mnie swoim podejsciem 15-latka oraz ilorazem inteligencji 2 latka... cos ci nie pasuje to sie rospedz i przywal w glowa w najblizsza sciane to moze sie opanujesz...
co do korby - dalem rade sciagnac wiec temat mozna zamknac
co do korby - dalem rade sciagnac wiec temat mozna zamknac