Czesc Zamierzam zakupić przeżutkę Shimano Saint RD-M800 GS. Na pewnej aukcji sprzedawca napisał
Dedykowana jest do montowania na piastach Shimano Saint, aczkolwiek przy odrobinie fantazji można ją zamontować do zwykłej piasty.
O co mu chodzi ? Mam piaste Shimano M525 a zaniedługo Novatec D812SB, rama NS Bitch(jeżeli ma to jakies znaczenie).
Czy będe musiał się "namęczyć"/cokolwiek robić żeby ją zamontować czy nie ??
ahaa a jak zastosuje się dłuższą ośke/ośke od takiej piasty saint czy cos do zwykłej piasty to ta przeżutka będzie pasować?? i czy ta przeżutka nie polegnie szybko w DH ??
1. Kup słownik ortograficzny.
2. Przeczytaj.
3. Popraw błędy.
4. Na wszelki wypadek zainstaluj FF.
5. Nawet jak nie widzisz kolorów to podkreślenie wskaże Ci błędy.
a potem już prosta droga by chcieć Ci pomóc.
Dać się może da, ale patentu tego (ogólnie Sainta mocowanego na osi) nie polecam - strasznie dużo pieprzenia przy zdejmowaniu/zakładaniu kół, łatwo przy tym coś spieprzyć (ja zniszczyłem gwint już przy pierwszym montażu, mimo że robiłem wszystko krok po kroku według manuala).
Dużo, dużo lepiej kupić nowego Sainta, a jak nie masz kasy, to SLX Shadow.
Steel2 dzięki za twój post nic nie wnoszący do tematu. Wszystko musisz miec idealnie. Wybacz ale ideały są nudne, jak to kiedyś mój kolega rzekł. A FF nie ciepie
Heh, to chyba jednak tego SLXa zakupie, ewentualnie 105. dzięki za pomoc, do zamknięcia
Najlepiej miec piaste skrecana na sruby, ja mam taka Specializeda, ktora jest skrecana na sruby M10, jedna z nich musialem dorobic dluzsza, tak zeby przeszla przez przerzutke i siegnela gwintu w piescie.
Przerzutka z tym mocowaniem jest u mnie mega sztywna i precyzyjna, wiecej roboty jest tylko ze sciagnieciem kola, bo tym samym odkrecisz tez przerzutke, ale problemu niema.
Ja jestem bardzo zadowolony.
Drugi sposob zamocowania;
Przelotowa piasta z otworem 10 mm, do tego dluga oska zakonczona gwintem (dostepna na CRC), ktora ci sie wkreca w przerzutke.
Lomek pisze:Steel2 dzięki za twój post nic nie wnoszący do tematu. Wszystko musisz miec idealnie. Wybacz ale ideały są nudne, jak to kiedyś mój kolega rzekł. A FF nie ciepie
Heh, to chyba jednak tego SLXa zakupie, ewentualnie 105. dzięki za pomoc, do zamknięcia
Może niewiele wnosi do tematu, ale warto zadbać o to, żeby chociaż w tytule nie było ortów. Steel akurat jest moim zdaniem ciut za bardzo na to cięty, ale w tym przypadku ma rację. W tekście to jeszcze coś się może zdarzyć, ale jak coś jest walnięte w tytule to jest zwykła zlewka. Nie chciało Ci się sprawdzić i przeczytać tego co napisałeś, nie dziw się takiej reakcji.